Проблем след смяна на гумите
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Проблем след смяна на гумите
Здравейте, колеги.Днес реших да сваля зимните гуми и да сложа летните и хоп....проблемче.Забелязах че когато карам с 40-50км/ч волана ми се тресе, а когато пусна по инерция и дърпа на ляво
.Дали е възможно да е от баланса на гумите или е нещо по сериозно?

- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дано не е така, но според мен това е дошло от лошо съхранение на гумите.не знам каде си ги държал но, ако нещо е слагано от горе им наи вероятно да има изкривена гума.а това дърпане ,ако е от гума ,то е заради мека такава .ако не е мека, виж реглаж на предница къде правят . -----гуми се съхраняват в легнало положение
наи добре е ако имате място да са по двоики ,не повече

- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Ами колегата май се оказа прав.Излезе, че джантите ми са криви.А и гумите май.А тогава немога да разбера защо като бях със зимните гуми нямах никакви проблеми
И за гумите.....разбрах че не трябва да се съхраняват в изправено положение след като ги държах 5 месеца така. Явно сега и джанти трябва да изправям
. А между другото някой да знае къде във Варна ги изправят добре?

kamus11 написа:дано не е така, но според мен това е дошло от лошо съхранение на гумите.не знам каде си ги държал но, ако нещо е слагано от горе им наи вероятно да има изкривена гума.а това дърпане ,ако е от гума ,то е заради мека такава .ако не е мека, виж реглаж на предница къде правят . -----гуми се съхраняват в легнало положениенаи добре е ако имате място да са по двоики ,не повече
Защо тогава в повечето магазини където продават гуми ги съхраняват в изправено положение на стилажи? Някои комплекти стоят дори по две години преди да се продадат а после нищо им няма.

- Popov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Баланс
Гумите са ти криви колега не джантите , но пробвай баланс на друго място.При баланс гумата се върти спрямо джантата за да се нутрализират тежестите и да се лепят възможно най малко тежести.Като я качат на машината хвърли едно око на гумата дали бие!Сигурен съм че бият защото след всяка смяна съм така и то с Bridgestone , Mishellin , Dunlop.Провери втулките ако има такива.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kole7o написа:Ами колегата май се оказа прав.Излезе, че джантите ми са криви.А и гумите май.А тогава немога да разбера защо като бях със зимните гуми нямах никакви проблемиИ за гумите.....разбрах че не трябва да се съхраняват в изправено положение след като ги държах 5 месеца така. Явно сега и джанти трябва да изправям
. А между другото някой да знае къде във Варна ги изправят добре?
във Варна навсякъде ги изправят дсобре ,но като идеш на другия гумаджия само след 1 седмица също ще ти каже ,че джантите са криви...защо да ти балансира за 2 лв като може да го направи за 14 лв....ако са ти били криви джантите защо нямаше биене и дърпане със зимните гуми????
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в магазините гумите ,които виждаш изправени са по една броика от вид .за мостра само, а в склада не ми се вярва да ги държат така.просто мястото няма да им стигне ,за да ги редят такаslav написа:kamus11 написа:дано не е така, но според мен това е дошло от лошо съхранение на гумите.не знам каде си ги държал но, ако нещо е слагано от горе им наи вероятно да има изкривена гума.а това дърпане ,ако е от гума ,то е заради мека такава .ако не е мека, виж реглаж на предница къде правят . -----гуми се съхраняват в легнало положениенаи добре е ако имате място да са по двоики ,не повече
Защо тогава в повечето магазини където продават гуми ги съхраняват в изправено положение на стилажи? Някои комплекти стоят дори по две години преди да се продадат а после нищо им няма.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”