:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем след смяна на гумите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Проблем след смяна на гумите

Мнениеот kole7o » Сря 12 мар 2008 21:26

Здравейте, колеги.Днес реших да сваля зимните гуми и да сложа летните и хоп....проблемче.Забелязах че когато карам с 40-50км/ч волана ми се тресе, а когато пусна по инерция и дърпа на ляво :( .Дали е възможно да е от баланса на гумите или е нещо по сериозно?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 12 мар 2008 21:34

Най вероятно е от баланса иди да го провериш :idea:

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Сря 12 мар 2008 21:47

Мерси, колега.Утре ще ходя да се разправям явно.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 12 мар 2008 21:57

не се разправяй ходи направо при конкуренцията,най-много да ти балансират пак зле....

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Сря 12 мар 2008 22:13

може да е крива(и) джанти

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Сря 12 мар 2008 22:15

Ами след като съм дал пари за това, смятам да отида при тях да ми ги направят, а ако пак не ги направят както трябва-газ при конкуренцията :lol: А колкото до джантите се съмнявам, защото нямах никакви проблеми преди да сложа летните гуми.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 13 мар 2008 8:56

дано не е така, но според мен това е дошло от лошо съхранение на гумите.не знам каде си ги държал но, ако нещо е слагано от горе им наи вероятно да има изкривена гума.а това дърпане ,ако е от гума ,то е заради мека такава .ако не е мека, виж реглаж на предница къде правят . -----гуми се съхраняват в легнало положение :!: наи добре е ако имате място да са по двоики ,не повече

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Чет 13 мар 2008 12:35

Ами колегата май се оказа прав.Излезе, че джантите ми са криви.А и гумите май.А тогава немога да разбера защо като бях със зимните гуми нямах никакви проблеми :roll: И за гумите.....разбрах че не трябва да се съхраняват в изправено положение след като ги държах 5 месеца така. Явно сега и джанти трябва да изправям :( . А между другото някой да знае къде във Варна ги изправят добре?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 13 мар 2008 13:10

[quote="kole7o"][/quote]
:gruebel

Това в същия сервиз ли ти го казаха?Защо предишния ден,като са правили баланса не са ти казали,че са криви?

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Чет 13 мар 2008 13:27

Ами дам.В същия сервиз ми го казаха.Незнам защо като са ми слагали гумите не са ги погледнали, а хем и баланс им правиха :?

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Чет 13 мар 2008 13:45

kamus11 написа:дано не е така, но според мен това е дошло от лошо съхранение на гумите.не знам каде си ги държал но, ако нещо е слагано от горе им наи вероятно да има изкривена гума.а това дърпане ,ако е от гума ,то е заради мека такава .ако не е мека, виж реглаж на предница къде правят . -----гуми се съхраняват в легнало положение :!: наи добре е ако имате място да са по двоики ,не повече

Защо тогава в повечето магазини където продават гуми ги съхраняват в изправено положение на стилажи? Някои комплекти стоят дори по две години преди да се продадат а после нищо им няма. :?:

Потребителски аватар
Popov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Баланс

Мнениеот Popov » Чет 13 мар 2008 13:50

Гумите са ти криви колега не джантите , но пробвай баланс на друго място.При баланс гумата се върти спрямо джантата за да се нутрализират тежестите и да се лепят възможно най малко тежести.Като я качат на машината хвърли едно око на гумата дали бие!Сигурен съм че бият защото след всяка смяна съм така и то с Bridgestone , Mishellin , Dunlop.Провери втулките ако има такива.

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Чет 13 мар 2008 14:01

Добре сега какво да правя-баланс или да ходя да ми изправят джантите?И този баланс дали ще помогне при криви гуми?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 13 мар 2008 14:25

kole7o написа:Ами колегата май се оказа прав.Излезе, че джантите ми са криви.А и гумите май.А тогава немога да разбера защо като бях със зимните гуми нямах никакви проблеми :roll: И за гумите.....разбрах че не трябва да се съхраняват в изправено положение след като ги държах 5 месеца така. Явно сега и джанти трябва да изправям :( . А между другото някой да знае къде във Варна ги изправят добре?

във Варна навсякъде ги изправят дсобре ,но като идеш на другия гумаджия само след 1 седмица също ще ти каже ,че джантите са криви...защо да ти балансира за 2 лв като може да го направи за 14 лв....ако са ти били криви джантите защо нямаше биене и дърпане със зимните гуми????

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 13 мар 2008 16:02

slav написа:
kamus11 написа:дано не е така, но според мен това е дошло от лошо съхранение на гумите.не знам каде си ги държал но, ако нещо е слагано от горе им наи вероятно да има изкривена гума.а това дърпане ,ако е от гума ,то е заради мека такава .ако не е мека, виж реглаж на предница къде правят . -----гуми се съхраняват в легнало положение :!: наи добре е ако имате място да са по двоики ,не повече

Защо тогава в повечето магазини където продават гуми ги съхраняват в изправено положение на стилажи? Някои комплекти стоят дори по две години преди да се продадат а после нищо им няма. :?:
в магазините гумите ,които виждаш изправени са по една броика от вид .за мостра само, а в склада не ми се вярва да ги държат така.просто мястото няма да им стигне ,за да ги редят така :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”