Проблем със стрелката на температурата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Вто 18 мар 2008 19:53

Еми ще го проверя и него а може ли някой да ми каже къде точно е тоя датчик да го погледна и него ?

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Сря 19 мар 2008 9:53

Хора извинявам се че се повтарям,ама някой ще ми каже ли къде седи тоя температурен датчик да го погледна за какво става на въпрос!

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Сря 19 мар 2008 11:37

°niksi° написа:Ако е термостат според мен няма да пада на 0, а до примерно 70 градуса.

Точно така си мисля и аз минах по този път и ми падаше стрелката на 60-70 градуса и после пак на 90 и след като смених сичко се оправи.

jionchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jionchev » Сря 19 мар 2008 14:10

Колеги,
Датчика за температурата е, сменя се елементарно, само изтича около 100-200 грама охладителна течност.
Оригинален датчик на BOSH - 56 лв с ДДС

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 19 мар 2008 14:11

Така ,аз имах проблеми и с термостата и с датчика на перката ,че и с датчика на таблото.Смених пьрвите два и колата е работила добре,но стрелката пак не слушаше.Смених и този и повече няма какво да направи проблем.Нещата са 3,4 и ако се сложат свястни части няма да имаш проблем :)Общо с работа едвали смяната на 3те ще е повече от 100тина лева :) Метни го на 1 компютьр да видят кое как е :) успех

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Сря 19 мар 2008 14:31

Еми явно първо ще си купя датчик :)

Потребителски аватар
George Nedelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George Nedelchev » Сря 19 мар 2008 14:56

при мене пък стрелката за температурата си стои долу и не мърда,а лампичката за нивото на антифриза не спира да мига,въпреки че има предостатъчно .дали и тва ще е от датчика?

Потребителски аватар
venci_guitar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci_guitar » Сря 19 мар 2008 20:42

Ако ида нба диагностика ще илезе ли точно къде е проблема, защото 99% че не е термостата, защото не може да изстуди до 0 градуса за 2 сек., а парното да духа топло?

stoyanz
Автомобил: Голф 4
Двигател: ATD
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Пет 21 мар 2008 12:27

l-s1914 написа:И аз го имам същи проблем но съм сигурен че не е термостат аз си мислех за някакъв датчик

Аз съм с ТДИ и имах същия проблем. След стрелката даже започна и компютъра да индикира грешка ABGAS....нещо си, Вагкома я прочете като температурен датчик. След като прочетох няколко теми обаче, реших да започна от най-лесния вариант. Откачих клемата на темп. датчик и я напръсках със почистващ спрей. От тогава проблема се оправи.

Потребителски аватар
l-s1914
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот l-s1914 » Пет 21 мар 2008 12:34

stoyanz написа:
l-s1914 написа:И аз го имам същи проблем но съм сигурен че не е термостат аз си мислех за някакъв датчик

Аз съм с ТДИ и имах същия проблем. След стрелката даже започна и компютъра да индикира грешка ABGAS....нещо си, Вагкома я прочете като температурен датчик. След като прочетох няколко теми обаче, реших да започна от най-лесния вариант. Откачих клемата на темп. датчик и я напръсках със почистващ спрей. От тогава проблема се оправи.

Мерси колега ще пробвам :wink:

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Пет 21 мар 2008 12:43

l-s1914 написа:
stoyanz написа:

Мерси колега ще пробвам :wink:

Отпред на двигателя също има две клеми една под друга. Едната отива към разпр. вал и мисля, че има датчик за обороти, но другата се връзва с някакъв датчик който според мен мери температурата на нафтата. Напръскай и нея за всеки случай.

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Пет 21 мар 2008 12:47

Vask0 написа:Хора извинявам се че се повтарям,ама някой ще ми каже ли къде седи тоя температурен датчик да го погледна за какво става на въпрос!

Май и ти си дизел. Датчика е от ляво на двигателя като го гледаш отпред,под маркучите за охладителната течност.

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Пет 21 мар 2008 13:00

venci_guitar написа:Ако ида нба диагностика ще илезе ли точно къде е проблема, защото 99% че не е термостата, защото не може да изстуди до 0 градуса за 2 сек., а парното да духа топло?

Определено е или от датчика или поради някаква причина по време на движение губи връзката към датчика - примерно лош контакт на самата букса. Има и много малка вероятност да има и грижа в таблото.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 21 мар 2008 13:01

George Nedelchev написа:при мене пък стрелката за температурата си стои долу и не мърда,а лампичката за нивото на антифриза не спира да мига,въпреки че има предостатъчно .дали и тва ще е от датчика?

Не е невъзмжно да е от датчика, но предполагам, че не той е виновника... Поне при мен не беше.
Платката на таблото на Г2 е една мека пластмасова плака с вакуумно нанесени писти и контактни площадки за уредите.
Специално термометъра и горивомера контактуват чрез едни 3мм шпилки и гайчици. На термометъра шпилките са 3, а на горивомера- 2
При мен, в следствие на разхлабване, се беше истъркала контактната площадка под минуса на термометъра. И при вибрациите в началото ту даде контакт, ту не даде... И постоянно ми включваше лампичката за водата, а стрелката седеше долу, защото не успяваше просто да се вдигне.
Когато дотолкова се износи, че даже спря и да мига, свалих таблото, на една медна шайбичка запоих проводниче и дублирах минуса с минуса на горивото ;)
Заспа!
Профилактично виж да нямаш окислени контакти на датчика за температурата, но не ми се вярва да е от там.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 21 мар 2008 13:55

Ще пробам.Е тия дни като беше студено не мрадна от доло парното ми духа топло!Ако не ще купя нов датчик и готово :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”