Проблем:Не ми свети таблото за вентилацията

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
fforza
Автомобил:
Двигател:

Проблем:Не ми свети таблото за вентилацията

Мнениеот fforza » Пон 31 мар 2008 12:17

Не ми свети таблото за вентилацията,тоест там къде топло и студено :)))),мерих с мултицет,ток достига.Обаче не мога да си сваля таблото?!!?

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 31 мар 2008 12:21

точно тая врътка топло-студено издърпваш отдолу ти е крушката за уредите сменяш я и свети не е нужно да сваляш таблото

fforza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fforza » Пон 31 мар 2008 12:26

Ще пробвам 10х :)

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Пон 31 мар 2008 17:45

Колега тая крушка на половерчето се сменя най лесно като свалиш кастофона и бръкнеш от горе тя се вижда. А на пасата е както ти е написъл колегата.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 31 мар 2008 18:11

Marto написа:Колега тая крушка на половерчето се сменя най лесно като свалиш кастофона и бръкнеш от горе тя се вижда. А на пасата е както ти е написъл колегата.

Моля?

Момче, ти за една крушка, двигателя ще свалиш :)

Колегата дет не му свети. Фащаш врътката, средната и дърпаш към тебе, докато не изкочи.
Това е! Зад връката точно е крушката, струва 10-20ст. има я във всеки магази за авточасти.

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Пон 31 мар 2008 23:53

Фащаш врътката, средната и дърпаш към тебе, докато не изкочи.
Успех колега, като я смениш напиши как точно става.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 02 апр 2008 10:33

пласмасата която е на врътките се сваля със нокти или отверка отдолу в двата края се надига след това отверката се пъха в горния десен ъгал и се напъва там внимателно да не счупиш капсите на пласмасата горе има едни капси внимателно след това вадиш средното копче или със издурпване или със отверчица лампата е в самото копче врътка издърпваш я и сменяш ако околните уреди не светнат а само централната значи са ти цчупени стуклените кристални светлопроводи замяна почти няма по скоро варжи една лампа вутре да свети точно централно и да осветява сичко така напраих аз поне номера с побългаряването

Pyrokar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pyrokar » Пон 07 апр 2008 19:06

Добре де, и аз да се включа с този проблем... Свалих копчето на средната врътка. Отдолу обаче има едно бяло, на което се слага самото копче и фактически то се върти, гресирано е. То може ли да се сваля, защото пробвах и не стана. Иначе виждам крушката но тя е много навътре и не мога да я стигна с пръсти. Пробвах с пинсета, ама нейсе... Не иска да излезе и това е. С кламери също ръгах и т.н и т.н... Упорито говедо :evil: Някакви предложения ? (опитах да махна и целия панел както е показано в някой теми във форума, обаче не става)

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 07 апр 2008 19:31

разглоби самото копче и крушката пада ти ко си изкормил аз вурзах една крушка от плафон вутре в центара на панела и осветява сичко --побулгаряване малко

Pyrokar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pyrokar » Пон 07 апр 2008 21:06

При мен е по-навътре крушката.. Махам копчето, после онова зеленичкото което застава вътре в самото копче . И след това се вижда крушката, обаче е много навътре... http://img378.imageshack.us/img378/7457/p7135781ti0.jpg И от тук вече съм пас... Бъркам с пинсета и стискам крушката с надежда да я извадя, ама не става. Скапана лампичка, съдра ми нервите. :evil: (Снимката не е на моето табло, намерих я тук, но и при мен е същото, duh...)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 07 апр 2008 23:08

Свали панела с дърпане и ще имаш достъп!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 07 апр 2008 23:14

Може и просто да си свалиш касетофона и от там също имаш достъп. Има една бяла пластмаса на която е закачена букса отзад. Вадиш бялата пластмаса и крушката е в нея

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 08 апр 2008 1:02

не ви знам схемите:) аз на вас мойто поло явно е друго :)

аз съм сменил всички крушки по това табло и то няколко пъти.
При мен илиза като дръпнеш срената врътка и се вижда крушката и се сменя супер лесно.
Смених си лампите в таблото и го направих с диоди като на амбуч, самоче малко по-добре стана :) без стърчащи кабялци дикетна спойка на диодите върху сътовтната писта (голям зор беше, ама и хубу че ползвах жокер приятел) с неква киселина стана.

Сложих и диод на клуча за фаровете:)

Общо взето при мен проблема не беше в крушките е в техните гнезда ...
Здрави крушки неправеха добър контакт и се принудих да сложа диоди, ама стана много добре, аз сложих бели диоди, защото ме дразни синйо и червено, контраста :)

Но ако ви кефи зелено, много лесно се прави, просто не сваляте, не сменяте зелената лента след крушките.
Аз я смених със бял хартиен лист. . . Без него не става, добе диодите светят насочено и се получваше, че долнатачаст от таблот свети горната не :)

За средната врътка или конзолата за парно, след смяна на крушката ако пак не светят крайните врътки, замисли се за диоди тука във форума има няколко предложения реализация :). Аз още ме съм го направил, но и не ме дразни чак толва, че не свети. Аз ги знам наизуст вече, важото, че СД-то свети :) ....

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 08 апр 2008 23:21

лампичката излиза с онова 4ернотоили прозрачно пласмасарииче ----()---- заедно с нея издърпай го и него на него се даржи лампата но май не е кат моята друг чишит е, и принцип. Маи моята си излиза лесно на една зелена пласмаса беше пак под капачката на врутката на една зелена пласмаска твоита прозрачна ли е

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Сря 09 апр 2008 0:23

Колега хвани и свали кастофона и си готов 5 минути работа. Пластмасите много лесно се чупят такаче внимавай.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”