Golfa се пълни с вода! Разрешено!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Golfa се пълни с вода! Разрешено!

Мнениеот megatone » Вто 08 апр 2008 8:37

От дъжда преди два дни отнякъде е прокапало вода и лявата част на купето е подгизнала :shock В краката на шофьора и пътника отзад има локвички... Откъде може да е прокапало, огледах отпред ама не можах да видя причината :roll: дали има някакво слабо уплътнение там и случвало ли му се е на някой такова нещо?

Последна промяна от megatone на Чет 24 апр 2008 11:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
charli-ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charli-ko » Вто 08 апр 2008 9:30

Шибидах имаш ли?

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Вто 08 апр 2008 9:46

Колега и на мене ми беше капало под волана на стелката, но малко все пак ако някой знае точно от какво е дали уплътнение или запушен отводнителен отвор да сподели. Благодаря предварително.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 08 апр 2008 9:50

Ами колега да ти кажа вчера реших да покарам малко джетата на бащами, понеже той в момента не я кара, и качвам се аз в колата и гледам мястото на пасажера цялото във вода.Няма шибидах, прозорците затворени и няма просто от къде да влезе(е явно има де), та яко има някакво решение на проблема и на мен ще ми е от полза :D

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 08 апр 2008 10:08

При всички вас водата като че ли идва от отводнителните канали отпред под чистачките и кората в основата на предното стъкло.
Когато се запушат и водата не може да изтече под купето,обикновено си пробива път и влиза през въздуховодите или други места зад таблото.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Вто 08 апр 2008 10:08

И аз имам същия проблем при автомивка колата не се пълни с вода въобще, но при дъжд отпред до шофьора е подгизнало, а отзад в багажника същата работа и то се стича при резервната гума, затова след всеки един по-така дъжд бършем, веем на колата :( за да не тръгне ражда.

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Вто 08 апр 2008 10:14

Виж си отводнителните канали над предните гуми.Те се падат в двата края на предното стъкло,на мен така ми се бяха запушили с боклуци и голфчето беше станало на аквариум :)

Потребителски аватар
sa6o_bandita
Автомобил:
Двигател:

кк

Мнениеот sa6o_bandita » Вто 08 апр 2008 11:21

ако е удряна и нее направено кат хората

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Вто 08 апр 2008 11:27

за пълненето в багажника може да си видиш уплътнението на стопа

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 08 апр 2008 11:39

точно преди 5 минути забелязах че и моят е погизнал!но само на задние места,между другото има шибидах!колеги някой да има неква идеа,явно не съм само аз!!!!

Потребителски аватар
charli-ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charli-ko » Вто 08 апр 2008 12:01

katcko написа:точно преди 5 минути забелязах че и моят е погизнал!но само на задние места,между другото има шибидах!колеги някой да има неква идеа,явно не съм само аз!!!!

За колите с шибидах бих ви препоръчал да си погледнете отводнителните канали на самия шибидах. Намират се във ъглите на шибидаха като е отворен- поне на мен ми беше така бяха се запушили и не излизаше водата а капеше вътре в купето. Решението при мене беше с една тел-мека но все пак не прекалено прочистих предните канали и всичко се оправи- задните не съм сигурен къде се намират точно и мисля, че трябва да се сваля шибидаха. Предните канали излизат в колните на предните врати- има едни гумени отвори и тях също ги чистих с телта.
Каналите може да се провери дали са запушени, като се овори шибидаха и се сипва вода с много леко -водата трябва да се изтича сравнително бързо и да излиза от изходите при колонкота, за които писах.

Чел съм някъде из форума, че може да се пълни от пода- имало гумени тапи на пода и мисля, че и те трябва да се проверат.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Golfa се пълни с вода!

Мнениеот mariovasi » Вто 08 апр 2008 12:14

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Вто 08 апр 2008 12:33

gadniqt написа:Виж си отводнителните канали над предните гуми.Те се падат в двата края на предното стъкло,на мен така ми се бяха запушили с боклуци и голфчето беше станало на аквариум :)

Ще видя май там при филтъра на купето се пада май нали ?!
sa6o_bandita написа:ако е удряна и нее направено кат хората

Не е удряна
iceto написа:за пълненето в багажника може да си видиш уплътнението на стопа

Стоповете сами чисто нови на 1 година

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Вто 08 апр 2008 12:58

feniksgod написа:
gadniqt написа:Виж си отводнителните канали над предните гуми.Те се падат в двата края на предното стъкло,на мен така ми се бяха запушили с боклуци и голфчето беше станало на аквариум :)

Ще видя май там при филтъра на купето се пада май нали ?!

Ами незнам къде е филтъра,но се пада от 2-те страни на предното стъкло,малко гадно се бърка да се почисти(то се вижда каналчето).Пробвай да сипеш вода отгоре и виж дали се оттича някаде покрай гумата трябва да изтича.

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Вто 08 апр 2008 13:32

ами имам шибидах но не вярвам от там да се стича в краката ми директно :roll: всъщност бях забелязал преди да се наводни една стичаща се струйка отдясно в краката на шофьора и предполагам е от тези канали за оттичане за които писахте, довечера че ги погледна и ще и лисна кофа вода за проба

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”