Смяна на оператор - ВЪЗМОЖНО ОТ ДНЕС

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 11 апр 2008 12:55

ilkomotor написа:.....дано стане и на практика , както е описано !!! а не да се ,,побългари,, с некви скрити клопки - и пак да сме вътре ние платците :roll:
при всички положения ще си вътре с наказателната такса за прекъсване на договора, доколкото разбрах тя ще се определя индивидуално от всеки оператор :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 11 апр 2008 13:13

предупреждението за пренесен номер ще се включва само известно време след пренасянето, след това :lol: трябва да познаеш сам :wink:

следващата глупост която трябва да оправят е цената за свързване с друга мрежа - четох че сме много по напред пред втория по скъпотия в европа...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 11 апр 2008 13:21

Операторите никога няма да се минат и да се прецакат взаймно. Прее*ан остава винаги клиента :dontknow:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 11 апр 2008 13:34

Stefan написа:Операторите никога няма да се минат и да се прецакат взаймно. Прее*ан остава винаги клиента :dontknow:

както всичко в BG.И горивото ни е на необяснимо високи цени,след като особено за дизела сме страната в Европа с най нисък акциз за тон гориво.И за тока и какво ли още не.
В България се поощрява монополизма,каквото и да се говори за добра конкуренция във всички сфери.Ала бала.
Всички сядат и се разбират под масата,а накрая колега си прав страда само крайния потребител.
Да е.а и загубената ни държавица.

dimovcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimovcheto » Пет 11 апр 2008 13:39

Не знам дали е за добро или лошо, не вярвам операторите да престанат с гадните номера, пак ще има клаузи с дребен шрит в договора и т.н.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 11 апр 2008 17:38

Ура!!!!
Питах в М-тел - може да се смени оператора - таксата е 5лв!!!!!!
Могат да откажатсмянаа ако имаш неплатени сметки или лизингови вноски - трябва да ги платиш към тях, след което в рамките на 30 дни трябва сам да отидеш и да подадеш заявление при новия оператор!
Още в понеделник си сменям оператора!!! Омръзна ми да им плащам високие сметки.

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Пет 11 апр 2008 19:11

към кои ще ходиш , те и Глобул се изтарикатиха.?
Нямат мрежа , постоянни проблеми и така...

Потребителски аватар
danson
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danson » Пет 11 апр 2008 19:32

Аз ше мина от ГЛОБУЛ към Мтел.... плащам 60-70лв щото говоря главно с мтел, от тая гледна точка Мтел комфорт 500 (1000 мин към 12 номера от мтел) за 15.90 такса са ми повече от добре, и отделно с Вивателския ще си цъкам към ВИВА и глобул-а рядко и ще съм на далавера, отдавна се каня да мина към Мтел, ма не исках да си сменям номера, не че е готин, просто ми го знаят мн хора и така :). Та според мен и 3те оператора са на едно ниво, трябва просто да сте на тоя с който говорите.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 12 апр 2008 6:35

да, наистина е възможно, след заплащане на такса от 5 лв. за номер (който има номер за данни, да приготви 10 лв.) и след заплащане на всички месечни такси, оставащи до края на действащия договор! това важи за всички, които желаят да "избягат" от МТЕЛ.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 апр 2008 7:40

Според публикации в пресата преди време когато се дискутираше преносимоста възползвалите се от услугата в страните в който вече действа е бил пренебрежително малък! Според мен и тук няма да има преливане на милиони клиенти от един оператор към друг и като цяло колкото си идат толкова ще дойдат ! Как например човек с 1г. договор /това са истински сериозните клиенти+корпоративните/ ще извади да речем 200-300лв да си плати вноските че да мине към конкуренцията. Всяко чудо за 3 дни !

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 12 апр 2008 7:53

Че няма да има голям отлив на клиенти е повече от ясно. Покрай тази преносимост се дигна голям шум от някои оператори, ако не беше така и си беше влезнала в сила по-нормалния канален ред не знам дали изобщо някой щеше толкова да се интересува. Мтел е готов с преносимостта, а иначе все още не ви препоръчвам да минавате в от една мрежа в друга близките няколко месеца :) .

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 12 апр 2008 8:20

И защо не ни се препоръчва,бой ли ще има.
А аз лично съм на договор към хеМтел от 7 години /това достатъчно сериозен клиент ли ме прави???/ а от една година имам още един номер към тях и месечния ми абонамент е около 9 лева,с удоволствие ще си платя оставащите до договора за да се ''спася'' от почти ежемесечния им тарикатлък.Единия номер със сигурност ще премине към друг оператор.
Просто Мтел си изградиха самочуствие на монополисти и не са го променили,ако ще и 5 оператора да има в BG.Никакво отношение към ''сериозни,големи групи'' клиенти.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 12 апр 2008 10:57

propparo написа:И защо не ни се препоръчва,бой ли ще има.
А аз лично съм на договор към хеМтел от 7 години /това достатъчно сериозен клиент ли ме прави???/ а от една година имам още един номер към тях и месечния ми абонамент е около 9 лева,с удоволствие ще си платя оставащите до договора за да се ''спася'' от почти ежемесечния им тарикатлък.Единия номер със сигурност ще премине към друг оператор.
Просто Мтел си изградиха самочуствие на монополисти и не са го променили,ако ще и 5 оператора да има в BG.Никакво отношение към ''сериозни,големи групи'' клиенти.

Няма да изпадам в спорове, просто виж, какво ти давам и другите оператори преди това. Не всичко е в цената, била тя в с разлика от 1-2-3 ст. на минута.

Колкото до самата преносимост, хората не разбират нещо доста важно, а то е : смяната на номера е неприятно , а също толкова неприятно е да се сблъскаш с нов начин на обслужване,нови процедури, нови начини на плащане и нов начин на комуникация. За преностимостта ще има един контингент от хора, които тичат от един оператор в друг и това е. Големи маси с хора не се очакват .

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Сря 16 апр 2008 14:44

Не е точно така , Аз лично съм на Глобул от 5 години.Днес чашата преля, отивам в магазин на Глобул казвам
-искам смяна на обонамент
-отговор не може-ОК
Искам Телефон на изплащане
отговор - не може за Вас трябва нов Абонамент
питам Аз какво може , само да си плащам всеки месец ли..?
Е Аз ако не съм лоялен клиент който за 5 години нито веднъж не ми е спирана картатат за неплащане кой е тогава./всъщност на мое име имам 3 карти/
Подадох си молбата и се местя при Вивател и цените и Абонаментите им са много по-добри.
Така че който не му отърва има си начини.

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Сря 16 апр 2008 15:00

Цитат:
а иначе все още не ви препоръчвам да минавате в от една мрежа в друга близките няколко месеца :)

Послушайте го колегата,нека минат бъговете и другите лайна с говна от страна на Услужливите ни оператори! :!: :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”