Как тропа каре?
saa27 написа:Жоро преди да почне да тропа да си сменял тампони на носачите?При мен се получи едно удряне на метал в метал при спиране след смяна на тампоните.Вдигах гледах мислих по едно време викам да притегна сички болтове по окачването и установих с ужас че не са ми дозавити болтовете на задните тампони на носачите. Единия го завъртях 2 оборота другия 1/2 . Провери ги тях
Тампони на носачите сменях заради тропането.Но ти си прав,трябва да се проверява след майстори.Отказах се вече,писна ми,нека си тропа...saa27 написа:Жоро преди да почне да тропа да си сменял тампони на носачите?При мен се получи едно удряне на метал в метал при спиране след смяна на тампоните.Вдигах гледах мислих по едно време викам да притегна сички болтове по окачването и установих с ужас че не са ми дозавити болтовете на задните тампони на носачите. Единия го завъртях 2 оборота другия 1/2 . Провери ги тях
maznia написа:тропането нее от гуми лагери и предница има едно тропане и от двигатела или котиата ----лагер на парвичната ос колянов вал или скоростна котия може и лагер вътрешно каре на диференциала на двигатела -- като идея ти давам 6том след извесно време спира
Жоро написа:Явно не е от лагерите - за виене и дума не може да става,днес вдигах колата на крик,за да пробвам за луфтове-няма.А изпосмених всичко по предницата без къси накрайници и си хлопа без никаква разлика.Амортисьорите са здрави,не трепват въобще като клатя колата,нито пък издават някакви звуци,на тях им смених тампоните.Предницата си е стабилна,нито биене,нито носене... А като покарам 20-ина минути тропането почти изчезва. Къси накрайници могат ли да тропат?А рейка?-не усещам нищо на волана.Писна ми,смених някои неща без да са за смяна с ментаци,които не мисля,че ще изкарат дълго,това ме спира да изпосменя всичко.Тия дни сигурно ще сменя и тампоните на мотора.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 65 госта