Лагерите (на колелата) тропат ли?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Вто 15 апр 2008 8:28

[quote="Pichaga"]да не тропа каре :roll:[/qu
Как тропа каре?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 15 апр 2008 9:37

zmei написа:
Pichaga написа:да не тропа каре :roll:[/qu
Как тропа каре?

То не тропа щтрака, чука в завой, ако е вътрешно при подаване на газ направо бие цялата предница. :wink:

Потребителски аватар
drumvarna
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drumvarna » Пет 18 апр 2008 11:25

май и аз съм за смяна на лагери,ама като не знам кой е заминал,как да проверя,в смисъл преден ляв или десен?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 18 апр 2008 12:31

drumvarna написа:май и аз съм за смяна на лагери,ама като не знам кой е заминал,как да проверя,в смисъл преден ляв или десен?

Колега прочети хубаво темата! :roll:

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Пет 18 апр 2008 14:00

Жоро преди да почне да тропа да си сменял тампони на носачите?При мен се получи едно удряне на метал в метал при спиране след смяна на тампоните.Вдигах гледах мислих по едно време викам да притегна сички болтове по окачването и установих с ужас че не са ми дозавити болтовете на задните тампони на носачите. Единия го завъртях 2 оборота другия 1/2 . Провери ги тях :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 18 апр 2008 14:44

saa27 написа:Жоро преди да почне да тропа да си сменял тампони на носачите?При мен се получи едно удряне на метал в метал при спиране след смяна на тампоните.Вдигах гледах мислих по едно време викам да притегна сички болтове по окачването и установих с ужас че не са ми дозавити болтовете на задните тампони на носачите. Единия го завъртях 2 оборота другия 1/2 . Провери ги тях :wink:

Че те тропат при потегляне и спиане, на метал малко странно трябвало е да са бая одвити. :roll:

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Пет 18 апр 2008 14:55

Странно но факт , вече го няма проблема.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пет 18 апр 2008 18:46

saa27 написа:Жоро преди да почне да тропа да си сменял тампони на носачите?При мен се получи едно удряне на метал в метал при спиране след смяна на тампоните.Вдигах гледах мислих по едно време викам да притегна сички болтове по окачването и установих с ужас че не са ми дозавити болтовете на задните тампони на носачите. Единия го завъртях 2 оборота другия 1/2 . Провери ги тях :wink:
Тампони на носачите сменях заради тропането.Но ти си прав,трябва да се проверява след майстори.Отказах се вече,писна ми,нека си тропа...

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 19 апр 2008 12:28

тропането нее от гуми лагери и предница има едно тропане и от двигатела или котиата ----лагер на парвичната ос колянов вал или скоростна котия може и лагер вътрешно каре на диференциала на двигатела -- като идея ти давам 6том след извесно време спира

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 19 апр 2008 12:46

един от вариантите по вапроса с износен лагер и виещ --------- засилваш колата по равен гладак път поне сас 80 км и спираш рязко бързо авариино но без да преплъзват колелата до нула.. чува се едно бучене виене докато спре колата .. или караш с 50-60 км и даваш малко на ляво малко на дясно на зик зак ама плавно и бавно пак се чува виене в завои пак е лагер

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Съб 19 апр 2008 15:03

И при мен се появи някакво тропане,отначало беше м/у 80 и 100км/ч , а от снощи вече е м/у 100 и 120км/ч...от какво може да е? Най лошото е че не мога да разбера от къде идва този шум :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 19 апр 2008 22:19

maznia написа:тропането нее от гуми лагери и предница има едно тропане и от двигатела или котиата ----лагер на парвичната ос колянов вал или скоростна котия може и лагер вътрешно каре на диференциала на двигатела -- като идея ти давам 6том след извесно време спира

Колега ще те критикувам малко! Лагера на амортесьора като се разбие какво прави? :roll: :wink:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 21 апр 2008 9:56

Tinko написа:
Колега ще те критикувам малко! Лагера на амортесьора като се разбие какво прави? :roll: :wink:

хъм за лагер може-по-скоро втулката ..... може и да е вариант и дано да е от там че иначе ремонта става цифра ако е нещо от моите изброени дано не съм познал

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 21 апр 2008 10:02

Жоро написа:Явно не е от лагерите - за виене и дума не може да става,днес вдигах колата на крик,за да пробвам за луфтове-няма.А изпосмених всичко по предницата без къси накрайници и си хлопа без никаква разлика.Амортисьорите са здрави,не трепват въобще като клатя колата,нито пък издават някакви звуци,на тях им смених тампоните.Предницата си е стабилна,нито биене,нито носене... А като покарам 20-ина минути тропането почти изчезва. Къси накрайници могат ли да тропат?А рейка?-не усещам нищо на волана.Писна ми,смених някои неща без да са за смяна с ментаци,които не мисля,че ще изкарат дълго,това ме спира да изпосменя всичко.Тия дни сигурно ще сменя и тампоните на мотора.

това ме кара да мисля че не е лагера на амортесора щом след извесно време шума зачезва по скоро друго--- колегата жоро по инерция тупа ли или само на скорост

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 21 апр 2008 16:34

Няма значение дали съм на скорост или поинерция,тропането не се променя.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”