Гарнитура на капака на главата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1.6 » Вто 15 апр 2008 23:10

Смених тази гарнитура на капака преди 2-3 дена, сложих коркова и на другия ден минах 250 км извънградско и нямаше и капка масълце. Та мисълта ми е, че не е голяма философия. И без силикон (за ваше добро)!

ПС: извинявам се за спама :oops:

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Сря 16 апр 2008 13:40

whity написа:Гре6ка сега кото разгледах
Има ли вероятност масления филтър да не е стегнат както трябва
Защото като го пипнах от задната страна там където се свързва с мотора беше доста блажен имам предвид 4е най вероятно от там ми хвърля масло. Дали 6те го оправят лесно.
Благодаря предварително.

Блажиш ли, блажиш ли дядо попе? :lol: Малко спам.

А сега сериозно. Има вероятност да не е от незатегнат филтър, а малко по-отгоре- над масленият охладител. Между него и фланеца към двигателя има едно уплътнение тип О-пръстен, който с времето старее и се цепи и оттам подлизва. А може да стане и по-лошо направо да тече яко. Сменя се лесно, ако е то.

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Сря 16 апр 2008 15:33

Бодро крачиме към БИСЕРИ,то цялата тема даже!Ох от сърце се смях! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Пон 21 апр 2008 12:05

и аз след малко ще сменям гарнитурата за която се изръсиха доста бисери :lol: слагам корковата! без силикон и специални ключове!

Потребителски аватар
Johnny_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Johnny_vw » Пон 21 апр 2008 14:13

Някой знае ли колко горе-долу струва такава гарнитура за капака, че мойта нещо май тече и мисля да я сменям.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 21 апр 2008 14:13

Johnny_vw написа:Някой знае ли колко горе-долу струва такава гарнитура за капака, че мойта нещо май тече и мисля да я сменям.
24лв

Потребителски аватар
Golf_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1.6 » Пон 21 апр 2008 17:30

корковата я взех за 4 лв :Mr Green Fun

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 21 апр 2008 19:16

Гарнитурата на капака е най-скапаната история с която се сблъсквам при моята кола. При мен вече три пъти я сменям /коркова е/ и сега пак започна да сълзи. Първия път /откакто съм я купил колата/ като ми я смениха изкара повече от две години /явно съм бил късметлия/и протече точно от гуменото полукълбо. След това изкара една седмица и протече от две-три места обилно. Смених майстора и сега изкара точно 6 месеца и пак започна съвсееем леко да сълзи пак от гумения полукръг /дето е откъм левия калник на колата/. Не мога да разбера защо точно от гумената част ми протича. Сега обаче съм решил да я сменя вече когато обилно протече и това е. Ще се свиква. И следващия път вече ще си купя гумена и ще хвана някой майстор да ми смени шпилките да пробвам и с нея как ще е положението. Абе дребен но много дразнещ проблем е теча от тая гарнитура.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 21 апр 2008 19:40

slav написа:Гарнитурата на капака е най-скапаната история с която се сблъсквам при моята кола. При мен вече три пъти я сменям /коркова е/ и сега пак започна да сълзи. Първия път /откакто съм я купил колата/ като ми я смениха изкара повече от две години /явно съм бил късметлия/и протече точно от гуменото полукълбо. След това изкара една седмица и протече от две-три места обилно. Смених майстора и сега изкара точно 6 месеца и пак започна съвсееем леко да сълзи пак от гумения полукръг /дето е откъм левия калник на колата/. Не мога да разбера защо точно от гумената част ми протича. Сега обаче съм решил да я сменя вече когато обилно протече и това е. Ще се свиква. И следващия път вече ще си купя гумена и ще хвана някой майстор да ми смени шпилките да пробвам и с нея как ще е положението. Абе дребен но много дразнещ проблем е теча от тая гарнитура.
това го обясни на тези които ще си слагат корковите гарнитурки... :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 21 апр 2008 19:52

Golf_1.6 написа:корковата я взех за 4 лв :Mr Green Fun
Тя затова протича. Моята вече 2 години не е протекла, язък че съм дал 6 пти повече пари, па и 25лв са си бая... :shock
Надявам се ми разбирате иронията, па ако искате и силикон си сложете, може да осъмнете със запушена главна водна магистрала на всмукателя някой ден. :evil:

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Пон 21 апр 2008 20:26

[quote="vasstop"]Добре де,миналия път си взех гумената с металната основа,и шпилките 24лв.Ами тя течеше двойно повече от корковата,и като я сменях се беше разложила даже и събирах парчета гума вътре от капака на р.вал.Продават пълни буклуци по-магазините,затова се си караме с течове.

Потребителски аватар
Golf_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1.6 » Пон 21 апр 2008 21:25

vasstop написа:
Golf_1.6 написа:корковата я взех за 4 лв :Mr Green Fun
Тя затова протича. Моята вече 2 години не е протекла, язък че съм дал 6 пти повече пари, па и 25лв са си бая... :shock
Надявам се ми разбирате иронията, па ако искате и силикон си сложете, може да осъмнете със запушена главна водна магистрала на всмукателя някой ден. :evil:

Когато отворих капачката, гарнитурката беше гумена и течеше доста. Сега с корковата няма теч. Не споря коя е по-добра - казвам какви са фактите при мен. Ще я видим колко ще издържи и корковата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”