Хвърля масло през пръчката на празен ход в обороти - защо?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Хвърля масло през пръчката на празен ход в обороти - защо?

Мнениеот longora » Пон 28 апр 2008 20:25

Колеги, преди 2 дни забелязъх че през пръчката за маслото двигателя изхвърля масло. Махнах пръчката и го вкарах в критиката след което двигателя беше намятал масло тук там ( на един маркуч имаше доста ) Масло не доливам повече от нормалното за 10 000км... колата си върви ... от какво може да се получи това изхвърляне на масло ?
П.П. Един ми каза че на този двигател можело да има филтър на картерните газове който може би е запушен и за това хвърлял масло през пръчката ... дали има такова нещо ?

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 28 апр 2008 20:38

не съм виждал помпа-дюза да не хвърля масло от там

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Хвърля масло през пръчката на празен ход в обороти - защ

Мнениеот tatenceto » Пон 28 апр 2008 20:41

longora написа:Колеги, преди 2 дни забелязъх че през пръчката за маслото двигателя изхвърля масло. Махнах пръчката и го вкарах в критиката след което двигателя беше намятал масло тук там ( на един маркуч имаше доста ) Масло не доливам повече от нормалното за 10 000км... колата си върви ... от какво може да се получи това изхвърляне на масло ?
П.П. Един ми каза че на този двигател можело да има филтър на картерните газове който може би е запушен и за това хвърлял масло през пръчката ... дали има такова нещо ?
много е възможно да е запушен този филтър или мъркуча за поткартерните газове.има и по лоши неща но се надявам да е това.успех

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 28 апр 2008 20:42

..и на мен ми хвърляше, но смених сегментите и вече е добре (....е олекнах със 700лв)

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Хвърля масло през пръчката на празен ход в обороти - защ

Мнениеот dani_94 » Пон 28 апр 2008 20:57

tatenceto написа:
longora написа:Колеги, преди 2 дни забелязъх че през пръчката за маслото двигателя изхвърля масло. Махнах пръчката и го вкарах в критиката след което двигателя беше намятал масло тук там ( на един маркуч имаше доста ) Масло не доливам повече от нормалното за 10 000км... колата си върви ... от какво може да се получи това изхвърляне на масло ?
много е възможно да е запушен този филтър или мъркуча за поткартерните газове.има и по лоши неща но се надявам да е това.успех

Колега аз досега съм чувал за картерни газове, но за поТкартерни не бях чул... Би ли казъл къде точно под картера се намират...
Нищо лично...
Както каза колегата от Варна, май няма помпа-дюза която да не хвърля масло от там... Не се стягай и си карай колата с здраве...

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 28 апр 2008 21:01

polo_6NSC_AEF_1999 написа:..и на мен ми хвърляше, но смених сегментите и вече е добре (....е олекнах със 700лв)
и сега като е загряла колата не цапа през щеката?колега я пак провери и сподели.-мотора като е загрял

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 28 апр 2008 21:21

Е кво излиза са ... че тоя литър на 10 000км от щеката ли излиза :D Силно се надявам да не ми се налага да сменям сегменти, а да е този филтър ( ако го има ) защото май ми предстои смяна на маховик и съединител и сегментите ще ми дойдат в повечко малко ...
ifidik написа:
polo_6NSC_AEF_1999 написа:..и на мен ми хвърляше, но смених сегментите и вече е добре (....е олекнах със 700лв)
и сега като е загряла колата не цапа през щеката?колега я пак провери и сподели.-мотора като е загрял

И мен ме интересува това за справка :)

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Вто 29 апр 2008 4:42

До колкото забелязвам колегата е с двигател АЕФ, а той си е чист дизел, а тук май се обсъждаше помпа-дюза...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 29 апр 2008 9:22

Тогава щом той с чистия дизел е дал 700лв за сегменти аз колко следва че трябва да дам :(

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 29 апр 2008 9:27

longora написа:Тогава щом той с чистия дизел е дал 700лв за сегменти аз колко следва че трябва да дам :(

За колкото се оговориш с майстор и колкото има за правене в твойта кола.Според мен 700 лева само за сегменти са много - вероятно е имало и гумички и легла на клапани ,шлайф на галви и тем подобни процедури.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 29 апр 2008 9:30

Мерси ! Успокой ме ! :)

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Вто 29 апр 2008 10:21

И мойта пръска от щеката, както ти казаха колегите всичките ПД са така, много се вглеждаш... :)

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 29 апр 2008 19:36

малко закъснях с отговора но, ..след изминати 1500км. след ремонта нещата видимо се оправят, казвам оправят защото има лекичко духане (топъл двг.) и много малки пръски от щеката което е нищо в сравнение с проблемите преди ремонта, а в сервиза ми казаха че това е нормално, колата е в процес на доразработване и ако се кара внимателно още 1000-2000км. ще става по-добре...а и тези 700лв. за ремонта включват: сегменти, биели, гарнитури тапи, шлайф глава, ново масло, нов антифриз и около 180лв. работа май беше. Да отбележа също че двг. утихна. Между другото някъде четох че е нормално сегментите да са за смяна след 120-130хил.км.

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Вто 29 апр 2008 20:15

и моя ДВГ си духа от щеката.. и си похвърля масълце също.. кофти.. мисля си че и моите сегменти са за смяна, въпреки че си пали добре като е загрял двигателя..

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 29 апр 2008 21:06

биели???

Върни се в “Дизелови агрегати”