Passat B5 1.8Т - неравномерна работа на двигателя

Техническа и сервизна информация за Passat
Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 1.8Т - неравномерна работа на двигателя

Мнениеот Vertriebler » Чет 24 апр 2008 20:50

Здравейте,
купих си колата скоро, с газова уредба, но още не съм я пробвал на газ, защото си имам проблеми на бензин за момента. Проблема е че колата няма мощност, при подаване на газ излизат газове през ауспуха, които не са изгорели напълно и колата се дави. Мени оборотите и мерише доста на бензин, поради това, че не изгаря както трябва. В даден момент поема после заглъхва. Така е и в движение. Какво може да е на първо време, преди да я закарам на компютърна диагностика?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Нед 27 апр 2008 16:01

Отивай на диагностика

Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vertriebler » Вто 29 апр 2008 11:05

Диагностиката показа, че няма никакъв сигнал от дебитомера, което е лошо. Иначе захранване и маса има до него, но с вагком-а отчита нулеви показания. Дава и някакви отклонения на ламбда сондата, но според мен основни проблем с недоизгарянето на горивото идва от MAF сензора. Опитах се да го изчистя, почна да работи мотора по добре и да набира, но все пак си останаха вибрациите и давенето на мотора. Има ли някой стар дебитомер, който не му трябва - става въпрос за пробата?

Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vertriebler » Вто 29 апр 2008 12:15

Възможно ли е този проблем да е от ламбда сондата или си е само причина от неработенето на дебитомера?

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Вто 29 апр 2008 13:00

А като го купува добре ли работеше или още тогава ги имаше тези признаци.

Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vertriebler » Вто 29 апр 2008 13:16

тогава го нямаше този проблем. То и в момента ту се отпуши и върви 5 мин и после пак почва да припуква и да се дави. Но на компютърната диагностика показа че определено има проблем с дебитомера. Нямам го никакъв, явно работи от време на време и после пак отказва.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 30 апр 2008 12:42

А турбото провери ли го, и тръбичката за маслото под него?

Vertriebler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vertriebler » Сря 30 апр 2008 15:42

Ако е турбото просто няма да дърпа въобще. Смених бензиновия филтър - беше страшно задръстен, майстора вика, че може би е оригиналния на колата :))) Свещите бяха заминали също. След тази смяна колата се отпуши и върви като самолет. Все пак мисля да видя пк показанията на дебитомера и евентуално да го сменя с нов. Има ли някой представа колко струват, че виждам из форума цени от под 200 лева до над 300?
Дали по евтиното няма да се окаже менте?

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Сря 30 апр 2008 19:24

Внимавай че аз си купих менте, и 2 дена се бях побъркал изкаха свалят двигателя накрая щот незнаеха кво се случва, дебитомера показваше правилни стойности но колата полудя, накрая си върнах стария развален и сега чакам доставка от бош. цената с отстъката и връщане на стария е 162лв

Върни се в “Passat”