Здравейте,
купих си колата скоро, с газова уредба, но още не съм я пробвал на газ, защото си имам проблеми на бензин за момента. Проблема е че колата няма мощност, при подаване на газ излизат газове през ауспуха, които не са изгорели напълно и колата се дави. Мени оборотите и мерише доста на бензин, поради това, че не изгаря както трябва. В даден момент поема после заглъхва. Така е и в движение. Какво може да е на първо време, преди да я закарам на компютърна диагностика?

Passat B5 1.8Т - неравномерна работа на двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Диагностиката показа, че няма никакъв сигнал от дебитомера, което е лошо. Иначе захранване и маса има до него, но с вагком-а отчита нулеви показания. Дава и някакви отклонения на ламбда сондата, но според мен основни проблем с недоизгарянето на горивото идва от MAF сензора. Опитах се да го изчистя, почна да работи мотора по добре и да набира, но все пак си останаха вибрациите и давенето на мотора. Има ли някой стар дебитомер, който не му трябва - става въпрос за пробата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е турбото просто няма да дърпа въобще. Смених бензиновия филтър - беше страшно задръстен, майстора вика, че може би е оригиналния на колата
)) Свещите бяха заминали също. След тази смяна колата се отпуши и върви като самолет. Все пак мисля да видя пк показанията на дебитомера и евентуално да го сменя с нов. Има ли някой представа колко струват, че виждам из форума цени от под 200 лева до над 300?
Дали по евтиното няма да се окаже менте?

Дали по евтиното няма да се окаже менте?