Изолирайте едно по едно всеки един етап от движението на искрата за да се убедите че всичко е наред по елекрическата система. Аз ще ви дам една друга идея свързана с този проблем - защо мислите че е елекрическата искра, а не например прогорял клапан който не може да затвори на 100% и оттам да ви издухва налягането и съответно некоректна работа на цилиндъра. Клапана при своята работа се върти и в някои положения затваря добре в някои не.
пропуски в работата на 1ви цилиндър....но..
-
kibo_tom_8440
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Изолирайте едно по едно всеки един етап от движението на искрата за да се убедите че всичко е наред по елекрическата система. Аз ще ви дам една друга идея свързана с този проблем - защо мислите че е елекрическата искра, а не например прогорял клапан който не може да затвори на 100% и оттам да ви издухва налягането и съответно некоректна работа на цилиндъра. Клапана при своята работа се върти и в някои положения затваря добре в някои не.
-
ivo123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kibo_tom_8440 написа::lol: Аз ще ви дам една друга идея свързана с този проблем - защо мислите че е елекрическата искра, а не например прогорял клапан който не може да затвори на 100% и оттам да ви издухва налягането и съответно некоректна работа на цилиндъра. Клапана при своята работа се върти и в някои положения затваря добре в някои не.
колега поради тази причина с прекъсването на мотора, тръгнах по тоя път - отворих главата а вътре...
клапаните бяха перфектни просто /тя си и имаше еднаква компресия/
припасвахме ги пак за всеки случай, но с 2-3 претърквания и се затваяше контура....
дадох пари за гарнитури и се върнах пак на изходно положение и вече съм се отказал почти.. понеже пробвах с всичко /друго делко, друга бубина с комутатора, свещи няколко вида, кабели съм сменил и капачката с палеца/... аа и преди време бях пробвал с друго ЕКУ.
просто тия всички неща не съм ги правил наведнъж, но постепенно и няма промяна в работата на мотора. - поне знам, че по главата всичко ми е наред.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kibo, при мен лично доказано се губи искра!
Установихме го на ЕЛКОНа на kombito-tdi. Тъй като си нося част от старите кабели като запасни, смених този на 1 цилиндър и стана по-зле! Появи се двоен отскок на искрата. Все едно пуска 2 искри. Но платото на момента на горене се загуби...
Диагнозата му беше кабел, и по-малко вероятно свещ, но се набарбальоках с ново задно окачване и сега се мъча да такоам дявола във въздуха, че няма парички за още по-нови кабели. А и все трябва да ги проверя после дали е било от тях!
Или все пак е свещ...
Установихме го на ЕЛКОНа на kombito-tdi. Тъй като си нося част от старите кабели като запасни, смених този на 1 цилиндър и стана по-зле! Появи се двоен отскок на искрата. Все едно пуска 2 искри. Но платото на момента на горене се загуби...
Диагнозата му беше кабел, и по-малко вероятно свещ, но се набарбальоках с ново задно окачване и сега се мъча да такоам дявола във въздуха, че няма парички за още по-нови кабели. А и все трябва да ги проверя после дали е било от тях!
-
kibo_tom_8440
Радо що не вземеш да размениш кабелите на 2 и 1 първи цилиндър и ще видиш дали е от кабела, ако го прави на 2 цилиндър явно е от кабела.
-
kibo_tom_8440
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
не виждам какво общо има прогорял клапан с липса на искра...аз ви казах че на стробоскопа ми се губи искра и товя е ясно видимо....по отнощение на центровката перфвктна е при мен около 9-10градуса понеже карам основни на газ....да не кажа че преди да я направя карах с 15+градуса ... и сега с новата свалих и повече от литър на 100км от разхода...
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
JOY написа:Колега намери ли решение на проблема защото, и мен силно ме интересува?Имам същите симптоми, и незнам от къде да почнаКато извадя кабела на първи цилиндър има разлика в работата на мотора, но е по-слаба от при другите.
И аз и аз така! смених му какво ли не на моето AAU и накрая ,чак се сетих да му измеря компресията. Беше 6 бара на първи цилиндър