Как да намаля шума в купето, без да запушвам генерацията?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 09 май 2008 8:55

Значи, 4-та на 2Y скорости свършва на 190-200 при 7200об/мин. Не мога да кажа точно на колко, защото отдавна не ми е там прекъсвача. Не е нужно да ми обясняваш до колко трябва да я дъниш, за да няма дупка, защото т'ва дето си го решил аз отдавна съм го направил. 8) Даже вече успях един път да строша 5-та! :wink: Мога да ти пусна и снимчици. Атмосферен двигател (ако е с вал не съм сигурен) няма да има сила да засили колата до прекъсвач!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 09 май 2008 9:18

До прекъсвач на 5-та ли ? Защото атмосферен двигател без вал съм го докарвал до прекъсвач на синхрото на леко надолнище (абе.. не е много леко...)
Не мога да ти кажа с какви скорости бях обаче 1-2-3 бяха ЗВЕРСКИ КЪСИ 4-та едвам свършваше после 5-та пак много къса
оборотомера си го пълнеше без никакви проблеми на всички скорости преди да му строша синхрото
има доста хора които са го виждали това с очите си
а до колкото успяхме да го разгадаем 1П мотора си е чист пб с 2 катализатора и така..
иначе с кр-а просто не мога а и ме е страх с това окачване да карам с такива скорости

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пет 09 май 2008 10:32

Е, аз атмосферен КР съм го докарвал и на равно с 3-ма души до прекъсвач, ама това означава 235км/ч! А със зъбно колело от 4Т(S) работата е друга! Колата работи на по-ниски обороти, по-трудно се развърта........
Имах предвид, не че ще трябва да вдига 280км/ч, а че няма да може да стигне и до 220км/ч!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 09 май 2008 10:35

Това казвам и аз .. определено не бяха толкова километрите.. със сигурност бяха съвсем малко над 200 ( ДА НЕ СПАЗВАМ ОГРАНИЧЕНИЯТА !!! :lol: )

а да и не съм сигурен че и километража ми беше верен :lol:

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Пет 09 май 2008 10:55

Неоне, начи пета от 4Т или 4С, влиза на вала на 2И-то? Е по-трудничко ще му е да се развърти, но не виждам и смисъл да напиняш нма пета на прекъсвач! :lol: А и доста тромав ли става или ... ? Аве ако ми се поизврати малко съзнанието, може да му сложа един колектор с една турбинка, както пацо казва на лек полъх, на 0,3-0,4, буталата няма да имат проблем! Иво, баце на синхрото са му други предавките, а и с тоя диференциал отзад е по-тромав от 8 клапаново ГТИ само с предно!

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пет 09 май 2008 11:03

Става директно (както знеш ти трябват и двете зъбни колела)! Освен това - 5-та скорост си е в отделен капак, може и да не сваляш скоростите, за да я смениш! Само трябва да я разкачиш от лапите, за да слезе надолу.
Още един път споменавам - ще се получи така, че колата на 5-та умира!
П.П. За тоя "лек полъх" така ще се изтръскаш, че не виждам смисъл! :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 09 май 2008 11:09

Тоя вятър дето искаш да го вееш много хора вече са го вяли ;) така че по добре слушай тях .. все пак си е налягане и то не малко.. зависи как ще го третираш ..

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Пет 09 май 2008 11:23

За тоя вятър е далечно в мисленото, много далечно, но с колектор, турбина, инажектори от Г60, ЕКУ от Г60 и дросел от Г60 и би трябвало да стане, зависи дали ше изкарат буталята де! :lol: За ся го мисля с вал, по-нататък хедерс и евентуално с малко по-лек маховик! Все пак ше е ежедневка деа! На мен 2И кутията си я събрах, смених лагери на дифа и седи в работилницата, имам още една 2И за части, няма избирач само, всичко друго си го има и ще използвам петата от кутията, която в момента е на колата 4S! И да умре малко, живи и здрави, има за ръгане още 4 скорости :lol: , ама пък няма да ти гръмва колата на дълъг път, а и в разхода ще се усети!

Крисо!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 09 май 2008 18:26

Абе аз скорости няма да сменя, това е 100% сигурно :wink: Ще проверя тези дни за някакви уплатнения за купето евентуално да сложа по пода на колата и вратите, пък да видим. Ще търся и някакво читаво гърне, дано открия.

Иначе Neon e прав - на 4-тва прекъсвача удря при около 195 км/ч, 200 да е макс. А на 5-та с 5000 оборота грубо е 160-165 км/ч, което си е една нормална скорост за магистрала.

А проблема не е точно при шума с висока скорост - примерно, ако ускоря до 220 км/ч и после поддържам тази скорост (говорим теоретично, да не ме бият сега моралистите - не карам с такава скорост, само си говорим тука), шума в купето е поносим. Обаче при ускорение, когато педала е надолу, рева е доста брутален- демек при всяко изпреварване започва рев и плач ;) Притеснява ме, че ако сложа "квадратното" гърне, ще спъна колата, защото сега доволно си повървява и не ми се ще да правя крачка назад с вървежа :)

Потребителски аватар
pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pro » Пет 09 май 2008 20:01

musura написа:Абе аз скорости няма да сменя, това е 100% сигурно :wink: Ще проверя тези дни за някакви уплатнения за купето евентуално да сложа по пода на колата и вратите, пък да видим. Ще търся и някакво читаво гърне, дано открия.

Иначе Neon e прав - на 4-тва прекъсвача удря при около 195 км/ч, 200 да е макс. А на 5-та с 5000 оборота грубо е 160-165 км/ч, което си е една нормална скорост за магистрала.

А проблема не е точно при шума с висока скорост - примерно, ако ускоря до 220 км/ч и после поддържам тази скорост (говорим теоретично, да не ме бият сега моралистите - не карам с такава скорост, само си говорим тука), шума в купето е поносим. Обаче при ускорение, когато педала е надолу, рева е доста брутален- демек при всяко изпреварване започва рев и плач ;) Притеснява ме, че ако сложа "квадратното" гърне, ще спъна колата, защото сега доволно си повървява и не ми се ще да правя крачка назад с вървежа :)

Лепиш цялата кола с ДИНАМАТ но ще излезне малко скъпичко

Потребителски аватар
emmko
Автомобил: BMW E92 330d
Двигател: 2007
Контакти:

а

Мнениеот emmko » Пет 09 май 2008 20:17

Според мен всичко е до генерация!!!
Защо?

Ами моя АБФ беще с цяла генерация Seibring ,тоест резонатор и доста масивно задно гърне на 63 всичко, и бих казал,че колата утихваше след 4-5000 оборота!Но едно такова нещо си е цифра минимум 600-800 евра е такава генерация !Е предполагам и със Supersprint или Remus ефекта ще е подобен!Марковите генерации покриват всякви норми за шум,камо ли твийте изтръпнали уши!

Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oHua » Пет 09 май 2008 21:41

Един сайлънсър и на дълъг път ще ти е тихо,като колата окуцява,ама винаги когато искаш да се гониш мое си го махнеш.

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пет 09 май 2008 22:01

oHua написа:Един сайлънсър и на дълъг път ще ти е тихо,като колата окуцява,ама винаги когато искаш да се гониш мое си го махнеш.

:да: Бе да ти кажа - и моята идея беше такава, ама като се замисля, че и на дълъг път предпочитам да вървиииии....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 09 май 2008 22:03

oHua написа:Един сайлънсър

Кво е това животно и лесно ли се слага/маха? :oops:

Потребителски аватар
Mapa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mapa » Пет 09 май 2008 22:52

pro написа:
musura написа:Абе аз скорости няма да сменя, това е 100% сигурно :wink: Ще проверя тези дни за някакви уплатнения за купето евентуално да сложа по пода на колата и вратите, пък да видим. Ще търся и някакво читаво гърне, дано открия.

Лепиш цялата кола с ДИНАМАТ но ще излезне малко скъпичко

Съвсем мъничко :) Един приятел си облепи багажника с някаква шумоизолираща лента, на мен на изолирбан ми мязаше. Ефекта беше потресаващо добър, отвън се чува плътен глъхнал бас, а преди беше едно кантене... Все пак тук говоря за музика, а не за шума от грнетата. За това в магазин за кар аудио ако питаш ще ти кажат, дали, какво, колко и как би свършило работа. Но така като гледам идеята на колгета не е да изолира шума в купето, а да направи генерацията по-безшумна :)

Върни се в “Силов тунинг”