Защо карате VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Защо карате VW

Случайно попаднах на тази марка
107
21%
Посъветваха ме близки или приятели
103
20%
Харесвам си тази марка /имал(а) съм и преди VW/
302
59%

Общо гласове: 512
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 03 яну 2007 17:02

Аз преди голфа имах пежо 205 и шкода фелиция. Продадох шкодата, и си търсех нова кола. По принцип съм голям фен на БМВ. Почти купих една Е30 323, обаче нещо не беше съвсем наред с документите и се отказах. После - за малко една Е30 325ix, много хубава, но това чудовище харчи 15/100... Тъй като обичам да пътувам много, замислих се - дали да си купя мощна кола, която да ми доставя удоволствие, или икономична, дизел, която пък да скъсвам от каране из България. Второто надделя. Почнах да търся дизел. Като фен на БМВ търсех Е30 324ТД, обаче не можах да намеря читаво. Поразрових се из руските форуми, и там не бяха много очаровани точно от този двигател, защото кривял и пукал глави, бил капризен и т.н. За 325ТДС нямах пари, така че се ориентирах към нещо друго. Пак по форумите много хвалеха VW Golf 2 дизелите, особено ТД. И така, в крайна сметка реших да е Голф 2 ТД СБ мотор, с интеркулер. Поръчах на един познат да ми намери такава в Германия. Там бяха по-скъпи от италианските, но за сметка на това - по-поддържани и запазени. Той обаче не можа дори и там да ми намери читава със СБ мотор, и накрая ми докара една много запазена, като от магазина Г2 ТД 1V двигател. Беше на 260000км, гола като пушка, но като излязла от завода. Сложих й интеркулер, малко пипнах двигателя, и завървя като СБ мотор :twisted:
Сега на този двигател вече съм навъртял 50000км, и е в кабриото, върви даже още повече. :wink:

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Пон 08 яну 2007 23:00

Първо поздравления за темата на автора и :handshake наистина много хубава тема по която могат да се прочетат много хубави мнения.
То да се обясни ще трябва с доста да се пише , но все пак наи разбрано все едно да ви питам защо се регистрирахте във форума
отговора е един : vw fen : vw fen : vw fen

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 11 юни 2008 20:25

защото VW са най-завладяващи :lol:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Сря 11 юни 2008 20:57

След Лада, Волво и Митсубиши семейни коли се отиде на Пасат...... и сега и Голф :)

До преди пасата и 3те носеха разочарование - ладата няма да я коментирам, Волвото возеше супер - много комфортно и здраво, обаче харчше бая, че беше автоматик а и поддръжката бе скъпичка. Митсубишито пък бе бая пъргаво, но ужасно твърда возия, 2 врати и не особно комфортно като цяло, а и като всеки азиатски автомобил се трошеше редовно по нашите пътища.

Пасата балансира всички недостатъци и показа доста качства, та нямаше как човек да не се довери отново на марката. :)

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 11 юни 2008 21:07

dude написа:епа карам голф, щото обичам да ме псуват по светофарите,

И аз така ...
И да ми викат, че съм голфаджия ... както и "Спри да гледаш лошо докато караш!"

Потребителски аватар
Jovani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovani » Сря 11 юни 2008 21:18

Преди 6 годинки като изкарах книжка, наследих семейния москвич 12так, след една година, си търсих ауди 80тка, обаче нещо не ми беше по джоба тогава и се хвърлих на Б3ката пасатец, преди 3 месеца като се огледах за колица пак, познайте защо взех Б5.5 гледах А4ки, короли, авенсиси и какво ли още не обаче като се качих на Пасатеца и си познах колата, вярно че извадих 4к лева над предвидения бюджет за кола, обаче не съжалявам за секунда дори. И сега ако някой ме пита каква ще ми е следващата кола, винаги казвам: който си кара пасатец си купува пак пасатец :D

Едит: забравих да напиша, че карам служебни: А4 1999, Рено Меган 2004, Тойота Корола 2005, Корола Версо 2005, Пежо 307 и т.н. Най редовно карам аудито верно по старичко ама си е класа над останалите, особено френските. Извода е че колите от ВАГ групата си се правят с хубава изработка и качествени материали.

stankoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stankoff » Сря 11 юни 2008 21:30

Посъветваха ме близки или приятели

Имах чуденка за първа кола м/у астра, браво и поло. Послушах хората около мен, които казаха, че най-здраво е полото, а аз съм млад шофьор и избрах него.

Потребителски аватар
Blau&Weiss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blau&Weiss » Сря 11 юни 2008 21:39

Спомням си, когато бях малък, имахме бяла жигула...през 96-та баща ми докара от Белгия Ауди 80, нема такъв танк...14 годишен локомотив..след това от Германия дойде пасата който карам в момента...беше 1998...влюбих се :) Фолксваген стана номер 1 в класациите ми..наследих пасата преди 8 месеца и не мисля че има нещо по-добро от ФВ love.vw

Потребителски аватар
byjy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byjy » Сря 11 юни 2008 21:48

Години карах Трабант минах на голф /дългогодишна мечта/ оглеждам се за нова кала пак ще е ГОЛФ и
нищо дриго! love.vw

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 11 юни 2008 22:29

Здрав,икономичен,майсторите му разбират и части има в изобилие-какво повече му трябва на човек за да е мобилен :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 11 юни 2008 22:31

такова дойде като търсихме кола...стори ми се добра оферта и скочихме

marioet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marioet » Сря 11 юни 2008 23:09

Първата ми кола беше Голф 1 след това взех 2-ка 1600 кубика след нея взех 2-ка ГТИ 8 клапана след него Пак Голф 3 1600 кубика ГТ след това купих 2 -ка 16 клапана КР но я ударих в един тъп бакшиш който мина на червено.После взех Мерцедес карах го около година и накрая си взех пак Голф 4 старата любов ражда не хваща love.vw love.vw love.vw

Потребителски аватар
DEMON_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEMON_666 » Сря 11 юни 2008 23:28

Моята 2-ка ми я подариха и си се возя с кеф love.vw

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 12 юни 2008 0:21

По принцип съм фeн на нeмскитe автомобили, но от както видях корадо сe влюбих в тази кола. Мeчта ми e, но по пътя към мeчтата рeших да остана вeрeн на марката, като си взeх голф и въпрeки това изпитвам на 100% кeф всeки път като сe кача в нeго да го карам. Всeки път като сe кача в колата и я хвана за кожeния волан сe възбуждам, а дам ли и гас да я вкарвам в турбото получавам оргазъм! Това достатъчeн отговор на въпроса ли e 'защо си взeх VW' :twisted:

Потребителски аватар
Bubo
Автомобил: Audi S4 Biturbo
Двигател:

Мнениеот Bubo » Чет 12 юни 2008 1:00

Като навърших 18 години,наще ми подариха голфа на майка ми,и от този миг се вманячих,почнах да се интересувам от VW,предимно Голф 2.
На скоро сбъднах една моя мечта,взех VW Corrado. :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”