Прегря TDI-то ми - Сменен двигател и газз...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
EXPLOSIVE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EXPLOSIVE » Нед 15 юни 2008 21:39

Наистина много лошо ... на никого не го пожелавам, но както казаха колегите по горе и по-лошо има !!!! Не знам какво мислиш, но май наистина няма смисъл да правиш тоя мотор, ще излезе по-ефтино друг втора ръка, много прецизно прегледан от добър майстор, но от друга страна с един добре направен основен ремонт забравяш всякакви проблеми с ДВГ-то за години напред! Още веднъж много съжелявам за случилото се !!!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Нед 15 юни 2008 22:39

EXPLOSIVE написа:Наистина много лошо ... на никого не го пожелавам, но както казаха колегите по горе и по-лошо има !!!! Не знам какво мислиш, но май наистина няма смисъл да правиш тоя мотор, ще излезе по-ефтино друг втора ръка, много прецизно прегледан от добър майстор, но от друга страна с един добре направен основен ремонт забравяш всякакви проблеми с ДВГ-то за години напред! Още веднъж много съжелявам за случилото се !!!

При това прегряване последствията са много.По-добре друг мотор.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 15 юни 2008 23:53

вси4ко е в следстие на турбината ,но наистина няма смисъл да поправяш този мотор-ще ти излезе по скъпо от да купиш друг комплект за слагане

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 16 юни 2008 14:48

Koлега много съжалявам за голфчето ти :( :(
Само да питам ако е умесно,чипчето което сложи наскоро има ли и то вина някаква или просто мотора така или иначе си е отивал :roll:

Потребителски аватар
pRo_4_LiFe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pRo_4_LiFe » Пон 16 юни 2008 14:55

Dorian написа:Koлега много съжалявам за голфчето ти :( :(
Само да питам ако е умесно,чипчето което сложи наскоро има ли и то вина някаква или просто мотора така или иначе си е отивал :roll:

Не мога да го потвърдя на 100%, понеже чипа го направих така, че да не променя налягането на турбината, леко увеличава въртящия момент на ниските обороти и понижава разхода. Други колеги, които са с чип + надута турбина + незнам си още колко промени по двигателя си карат и то зверската и нищо не им става (не им и го пожелавам де) така че много е относително да е от чипа. Но така или иначе всичко върви към нов двигател направо :(
АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КЪДЕ ИМА ТАКЪВ ДВИГАТЕЛ, НЕКА СЕ СВЪРЖЕ С МЕН!

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пон 16 юни 2008 15:40

pRo_4_LiFe написа:
Dorian написа:Koлега много съжалявам за голфчето ти :( :(

Не мога да го потвърдя на 100%, понеже чипа го направих така, че да не променя налягането на турбината, леко увеличава въртящия момент на ниските обороти и понижава разхода. Други колеги, които са с чип + надута турбина + незнам си още колко промени по двигателя си карат и то зверската и нищо не им става (не им и го пожелавам де) така че много е относително да е от чипа. Но така или иначе всичко върви към нов двигател направо :(
АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КЪДЕ ИМА ТАКЪВ ДВИГАТЕЛ, НЕКА СЕ СВЪРЖЕ С МЕН!
Такова нещо до сега не съм си и представял. Колега, искрено те съжалявам за случилото се. Ето ти един телефон на една автоморга в Айтос - 0898 582 710- Иван и една в Сопот - 0888 588 879 Койчо. Надявам се да имаш късмет.

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Пон 16 юни 2008 15:52

Провери при Иван-моргата по пътя за Каменар вдясно или по известна като автоморга за VW там има купища двигатели за vw,а може да си вземеш и някой по-добър мотор 110коня и нагоре :idea:

Потребителски аватар
pRo_4_LiFe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pRo_4_LiFe » Пон 16 юни 2008 16:57

Dorian написа:Провери при Иван-моргата по пътя за Каменар вдясно или по известна като автоморга за VW там има купища двигатели за vw,а може да си вземеш и някой по-добър мотор 110коня и нагоре :idea:

Искам да запитам... Ако вземам AFN мотор комплектован, трябва ли да сменям и ECU-to и скоростната кутия и какво друго трябва да сменя?

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Пон 16 юни 2008 17:34

Кутията нее задължително,но за компа със сигурност, турбото също е различно от твоето :idea:

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пон 16 юни 2008 18:21

pRo_4_LiFe написа:
Dorian написа:Провери при Иван-моргата по пътя за Каменар вдясно или по известна като автоморга за VW там има купища двигатели за vw,а може да си вземеш и някой по-добър мотор 110коня и нагоре :idea:

Искам да запитам... Ако вземам AFN мотор комплектован, трябва ли да сменям и ECU-to и скоростната кутия и какво друго трябва да сменя?
Кутията няма смисъл да я сменяш, но ECU-то и турбината задължително. AFN мотора е с Garett VNT15.

Потребителски аватар
pRo_4_LiFe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pRo_4_LiFe » Пон 16 юни 2008 20:25

Мерси за съветите и отговорите. Ще пообикалям моргите да разпитам за цени и ще преценя. Не го пожелавам на никой това да се случва, адски ми е гадно :(

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 16 юни 2008 22:36

Грозна картинка, дорева ми се :cry:
Ако е пълен комплект АФН-а, трябва да има и комп към него.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 16 юни 2008 23:06

dobrinb написа:Грозна картинка, дорева ми се :cry:
Ако е пълен комплект АФН-а, трябва да има и комп към него.

Това пък защо?Кое е те притеснява?
Ясно,ясно. :wink: После видях(от снимките) че е с вестагейт т.е. 90 коня.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 17 юни 2008 9:58

Кутията(ръчни скорости) която се монтира при АФН(Голф 3 и Пасат Б4) е само с код CYP и е с една идея по-дълги предавателни числа.Не че старата няма да стане но мисля, че CYP ще е по-добре.
Сега не знам как стои въпроса със маховик, съединител, защото нали при АФН е демпферен и т.н, не съм запознат точно как ще стане, нека запознатите кажат.
Това, ако разбира се искаш да сложиш АФН, което аз в случая бих направил(по-добър мотор, турбина и т.н.).Правиш му една профилактика и с един хубав чип вземаш 130-на к.с. което си е много много добре.

Потребителски аватар
pRo_4_LiFe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pRo_4_LiFe » Вто 17 юни 2008 15:29

1100 лв блок, глава оборудвани и картера + 350 лв турбина за 1400 лв общо всичко. Говорим за без агрегатите (динамо, стартер, ГНП...)

Върни се в “Дизелови агрегати”