Голф 4-борд компютър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Голф 4-борд компютър

Мнениеот forski » Пон 16 юни 2008 20:30

Колеги понеже моята каляска няма споменатия в заглавието борд комп.някой може ли да ми каже на дисплея под оборотомера освен часовник и service oil какво друго може да показва.Примерно може ли да ми показва моментен разход на гориво???И ако може как се настройва за това??Колата е тази от гаража.

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Пон 16 юни 2008 23:43

то ако можеше какъв е смисъла от борд комп!?
Нищо друго не може да показва, извън това, което си показва. Ако имаш климатроник би могъл да изведеш там други данни.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Вто 17 юни 2008 0:44

anton_bg с този си отговор изби рибата.Ако нямаш дисплей между оборотомера и километража на мястото на часовника показва стойности като моментен разход, от колко време е запалена колата, средна скорост за обиколката, среден разход, температурата навън и т.н. .На лостчето на чистачките отсрани виж където пише Reset и има стрелки наоре и надолу, с тях си избираш какво да ти показва.

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Вто 17 юни 2008 0:50

Ицку® написа:anton_bg с този си отговор изби рибата.Ако нямаш дисплей между оборотомера и километража на мястото на часовника показва стойности като моментен разход, от колко време е запалена колата, средна скорост за обиколката, среден разход, температурата навън и т.н. .На лостчето на чистачките отсрани виж където пише Reset и има стрелки наоре и надолу, с тях си избираш какво да ти показва.

Говорим за Борд Комп. а не за дисплей! Колегата пита дали ако няма борд комп има как да види тези стойности! Никой не говори за дисплей! ако няма борд комп, стойностите няма откъде да дойдат!

Потребителски аватар
Znajko
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Znajko » Вто 17 юни 2008 5:02

А ако няма нито борд. комп. нито дисплей, какво може да се сложи?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 17 юни 2008 7:00

Нямам борд комп. колеги на лосчето за чистачките ги няма стрелките,за това питам дали на дисплея под оборотомера може да показва друго освен гореспоменатото :wink:Или пък на този под километража,въпроса ми е дали има настройки да се изписват и други стойности на тези два дисплея?

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Вто 17 юни 2008 12:34

Ами ето Ицку сега да каже като е компетентен!
Разбира се че няма да имаш и бутоните отстрани. Няма как да изведеш никакви стойности колега, тъй като тия стойности се изчисляват и идват от борд комп. все едно да искаш образ на монитор без да е вързан към компютър.
Ако имаш климатроник би могъл да изведеш на неговия дисплей някой неща като скоростта, налягания, обороти ако не се лъжа и т.н. и т.н. но отново не и разход.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 17 юни 2008 12:58

Това ме интересуваше,климатроник нямам значи всичко ясно :wink:
Друго не показва!!!

Aladin1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aladin1 » Вто 17 юни 2008 15:55

Няма как да стане това с 2та сини дисплея. няма как да изкараш друга инфо на тях. Има обаче устройства които се закачат на OBD порта и могат да визуализират моментни стойности.

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Сря 18 юни 2008 9:04

Ицку® написа:anton_bg с този си отговор изби рибата.Ако нямаш дисплей между оборотомера и километража на мястото на часовника показва стойности като моментен разход, от колко време е запалена колата, средна скорост за обиколката, среден разход, температурата навън и т.н. .На лостчето на чистачките отсрани виж където пише Reset и има стрелки наоре и надолу, с тях си избираш какво да ти показва.

е на мен преди ми показваше и темературата навън ,но след изчистване там на маслото .... вече не ми показва температурата,Мога ли сам да си направя дами показва или трябва пак на майстор с комп да ходя?

Потребителски аватар
plamenrusev85
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот plamenrusev85 » Вто 18 май 2010 9:48

здравейте,значи на моя голф4(хай лайн)имам борд компютър но не мога да го накрам да ми показва нищо друго освен температурата и моментния разход.бъзикам тия стрелки на лостчето за чистачките,но нищо.незнам защо,изчетох много във форума,но не намерих отговор.ако можете да помогнете ще съм ви много благодарен.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4-борд компютър

Мнениеот gomez » Вто 18 май 2010 21:06

stoichkov написа:а как така на дисплея на климатроника мога да ги искарам.аз имам борд ама е под оборотомера (не на средата)може ли да сложа цяло табло с борд компютър който да е между километража и оборотомера и пак да работи.или как точно може да стане ако въобще може.

Намираш табло с FIS (централния дисплей) и трябва да се обучи към компа на колата и ключовете.

Пламен Русев - ти имаш проблем или с лостчето, или с кабелите, или в таблото.

Потребителски аватар
plamenrusev85
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4-борд компютър

Мнениеот plamenrusev85 » Вто 18 май 2010 23:44

gomez написа:
stoichkov написа:а как така на дисплея на климатроника мога да ги искарам.аз имам борд ама е под оборотомера (не на средата)може ли да сложа цяло табло с борд компютър който да е между километража и оборотомера и пак да работи.или как точно може да стане ако въобще може.

Намираш табло с FIS (централния дисплей) и трябва да се обучи към компа на колата и ключовете.

Пламен Русев - ти имаш проблем или с лостчето, или с кабелите, или в таблото.

Благодаря!Значи не е в мен проблема,сега трябва да отида в някой сервиз да го оправят.Проблема е там,че аз живея в Кипър,а пък тука са много как да кажа "непрофесионалисти кожодери"ама какво да правя ще пробвам пък каквото стане.

Потребителски аватар
fitoplankton
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот fitoplankton » Сря 19 май 2010 0:00

anton_bg написа:Ами ето Ицку сега да каже като е компетентен!
Разбира се че няма да имаш и бутоните отстрани. Няма как да изведеш никакви стойности колега, тъй като тия стойности се изчисляват и идват от борд комп. все едно да искаш образ на монитор без да е вързан към компютър.
Ако имаш климатроник би могъл да изведеш на неговия дисплей някой неща като скоростта, налягания, обороти ако не се лъжа и т.н. и т.н. но отново не и разход.

:screwy :screwy :screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”