Проблем с климатроник Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 22 юни 2008 17:10

Трудна работа да се спори какво е множе всичко да без да се погледне може и дачика да е клапата някоя тръбица затворена !

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw20v » Пон 23 юни 2008 6:41

Проблема вече е решен - Забит капиляр.Смениха го и всичко се оправи . Ама проблема е че не всички разбират.Човека който го оправи му трябваше точно един час и всичко е на 6.А за фолксваген сервиз с многото техника цял ден и щяха да сменят всичко + компресор.

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроник пасат Б5 - Решен

Мнениеот vw20v » Пон 23 юни 2008 10:36

ок

Потребителски аватар
dgenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dgenkov » Чет 26 юни 2008 7:45

Моят проблем май все пак не е в датчиците, а в честотата на измерване (опресняване) на температурата.

Оказа се, че като го изкарам от гаража си показва 18 - 19 градуса (то вътре вероятно си е толкова), но не ги променя когато карам на разстояния до 20 - 30 километра или при престой до половин час (за повече още не съм пробвал). Като оставя колата навън за час или повече, при следващото палене вече си показва действителна температура, с 10 - 12 градуса по-висока от предишната.
Другата седмица като тръгна за морето ще го изследвам по-подробно.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатроник Пасат Б5

Мнениеот Rosenirs » Пон 11 юли 2011 12:49

Колеги повдигам малко темата тъй като и аз имам този ако може да се нарече проблем с показанията на външната температура.Днес почистих буксата която е до казанчето за хидравлична течност с контактен спрей но не се оправиха нещата.Само да отбележа,че когато я откачих и дадох на контакт веднага показа че има проблем с датчика.Другия датчик който е под жабката не съм го гледал.Интересува ме това понякога 20-30 мин забавяне в отчитането влияе ли на работата на климатроника и някой справил ли се е с този проблем?Може ли да се замери съпротивлението на въпросните датчици за да се установи дали има проблем и ако може какви трябва да са стойностите?

Върни се в “Passat”