Г4 1.8 виене?!?
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
Г4 1.8 виене?!?
здравейте, значи вчера нещо му стана на голфа, като подавам газ се чува едно виене, което е по-осезаемо в купето... виенето се чува най-много на ниски обороти (около 2000)... от какво може да е? лагер някой? иначе виенето е и на място, т.е. не е от колелета нещо си... наподобява много на виенето на москвич като намалява на скорост или нещо както когато се кара на задна...не мога да го обясня по-точно...
webdude написа:DimoNN написа:вчера ходих в ХЕЕД91 на Хан Кубрат, та нищо лошо не мога да кажа за хората и отношението, дори напротив-сервиза е супер, НО моя проблем си остана, не можаха да открият какъв е проблема... а това виене ме избива нервите...![]()
Климатика пуснат ли е и без него има ли го това виене ?
При мен има нещо подобно и то само при пуснат климатик. Чува се тихичко и прилича на турбо и то точно около 2000 оборота. При изключен климатик го няма. В движение може да се чуе само на по-ниските предавки и то когато е тихо наоколо и се позъдържи газта на около 200 оборота. Лошото е че не знам дали нещо тръгва да се поврежда или си е нормално да променя малко звука при включен климатик /според един двама майстори уж си е нормално/. Карам колата четвърто лято и това го усетих миналото лято. Но и да го е имало преди може и да не съм му обърнал внимание защото по принцип е тихичко. Най интересното е че по този начин го чувам /като тихичко "буууу" около 2000 об./ само в купето и то като че ли идва откъм духалките. Когато отворя капака и подам газ оттам наистина е мааалко повече шума с включения климатик но не се чува по същия начин звука.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
ми не... при палене или гасене няма нещо особено... просто при работа на двигателя към неговия шум има едно добавено леко виене... сигурен съм че го нямаше... просто много съм и свикнал и ми прави впечатление... но вече му свикнах май... в крайна сметка ако е някаква ролка нещо почнала да се прецаква, ще почне да вие по осезаемо в последствие и ще се диагностицира...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”