Г4 1.8 виене?!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Г4 1.8 виене?!?

Мнениеот DimoNN » Сря 25 юни 2008 7:33

здравейте, значи вчера нещо му стана на голфа, като подавам газ се чува едно виене, което е по-осезаемо в купето... виенето се чува най-много на ниски обороти (около 2000)... от какво може да е? лагер някой? иначе виенето е и на място, т.е. не е от колелета нещо си... наподобява много на виенето на москвич като намалява на скорост или нещо както когато се кара на задна...не мога да го обясня по-точно...

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 25 юни 2008 7:51

хвърлям боб -опяжка на пистов ремък,водна помпа ,лагер на генератора

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 25 юни 2008 8:25

колегата вече те е насочил какво може да е,ако искаш пробвай да откачиш ремъка на динамото за да видиш дали не е от него :wink:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 25 юни 2008 21:20

утре планирах да сменям един филтър ама ще ходя на сервиз за това виене... ще пиша какво е било...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 27 юни 2008 9:01

вчера ходих в ХЕЕД91 на Хан Кубрат, та нищо лошо не мога да кажа за хората и отношението, дори напротив-сервиза е супер, НО моя проблем си остана, не можаха да открият какъв е проблема... а това виене ме избива нервите... :twisted: :(

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 27 юни 2008 9:07

DimoNN написа:вчера ходих в ХЕЕД91 на Хан Кубрат, та нищо лошо не мога да кажа за хората и отношението, дори напротив-сервиза е супер, НО моя проблем си остана, не можаха да открият какъв е проблема... а това виене ме избива нервите... :twisted: :(

Климатика пуснат ли е и без него има ли го това виене ?

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пет 27 юни 2008 9:21

...бензинова помпа ? щом вътре е осезаемо
ба ли

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пет 27 юни 2008 17:12

webdude написа:
DimoNN написа:вчера ходих в ХЕЕД91 на Хан Кубрат, та нищо лошо не мога да кажа за хората и отношението, дори напротив-сервиза е супер, НО моя проблем си остана, не можаха да открият какъв е проблема... а това виене ме избива нервите... :twisted: :(

Климатика пуснат ли е и без него има ли го това виене ?

При мен има нещо подобно и то само при пуснат климатик. Чува се тихичко и прилича на турбо и то точно около 2000 оборота. При изключен климатик го няма. В движение може да се чуе само на по-ниските предавки и то когато е тихо наоколо и се позъдържи газта на около 200 оборота. Лошото е че не знам дали нещо тръгва да се поврежда или си е нормално да променя малко звука при включен климатик /според един двама майстори уж си е нормално/. Карам колата четвърто лято и това го усетих миналото лято. Но и да го е имало преди може и да не съм му обърнал внимание защото по принцип е тихичко. Най интересното е че по този начин го чувам /като тихичко "буууу" около 2000 об./ само в купето и то като че ли идва откъм духалките. Когато отворя капака и подам газ оттам наистина е мааалко повече шума с включения климатик но не се чува по същия начин звука.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 27 юни 2008 23:01

не, няма общо с климатика (с/без него е едно и също)... много ме дразни направо полудявам... а и обичам всичко да ми е наред с колата и така като не могат да открият какво и е още повече лудвам...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 28 юни 2008 7:18

Докато палиш или като гасиш колата пак ли вие, имам предвид процеса на въртене на стартера, чуваш ли разлика в шума на мотора докато пали, докато завърта за да запали?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Съб 28 юни 2008 14:05

ми не... при палене или гасене няма нещо особено... просто при работа на двигателя към неговия шум има едно добавено леко виене... сигурен съм че го нямаше... просто много съм и свикнал и ми прави впечатление... но вече му свикнах май... в крайна сметка ако е някаква ролка нещо почнала да се прецаква, ще почне да вие по осезаемо в последствие и ще се диагностицира...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”