централното заключва само багажник и резервоар

Техническа и сервизна информация за Passat
dminkovv
Автомобил:
Двигател:

централното заключва само багажник и резервоар

Мнениеот dminkovv » Сря 02 юли 2008 20:01

здравейте баща ми има пасат комби,да централното му започна да заключва само багажникът и резервоара,имали някой който да ме посъветва какво да го правя и от кое да започна

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Сря 02 юли 2008 20:20

Колега първо темата ти не е за тук могло е малко да поразгледаш форума и правилата му преди да пишиш :)
Това което аз мога да те посъветвам е да идиш на добър ключар в нащо село Плевен има много добър направо е бог та както и да е да ти види машинките на вратите откачат се от механизма си моята врата на водача беше така виж и вакум помпа

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 03 юли 2008 6:17

Първо какъв е пасата модел и година на производство :?:

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Чет 03 юли 2008 10:03

Ето ти една обща схема и се надявам да ти помогне. Не вярвам нещо крайно много да се е променило в оборудването. Предполагам, че ти се е притиснала (запушена) или откачила някъде тръбичка и системата не функционира. От схемите е видно, че заключващата сиситема е на два кръга ... Виж ако си местил капаците на праговете или отзад по корите, може да си притиснал маркуч. Успех! mhihi
Изображение
и още малко ... само за капака на резервоара и багажника
Изображение

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 03 юли 2008 12:08

RAD&KO написа:Не вярвам нещо крайно много да се е променило в оборудването.

Променило се е - на Б5, Б5.5, и предполагам и Б6 не е вакуумно, а електрическо.

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Съб 19 юли 2008 8:47

Най-вероятно бушонче,огледаи си добре схемата с бушоните,защото на много коли съм виждал подобни проблеми,спира да се командва от едната врата или подобни като твоя проблем

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Пон 21 юли 2008 1:22

па и виж какъв вид е твойто,че при мен италянеца беше зарязал вакуумното и си беше сложил електрическо по една или друга причина.мога само да гадая защо,ама сещаш се разликата е голяма,а от там и проблемите-различни :wink:

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 21 юли 2008 19:37

Здравей, dminkovv!
Не стана ясно какъв модел и година на производство е Пасата. Все пак, ако централното заключване е вакуумно ( можеш да го познаеш по специфичния звук и най-вече по разположената под дясната част на багажника кутия, от която излизат няколко жилен кабел и тънко шлаухче - около 4 мм.) - най -вероятно се е измъкнало някое шлаухче. В такъв случай вакуумното моторче в него вместо да бръмчи 2-3 секунди, както е нормално, работи 15-20 секунди.
Проследи шлаухчето от кутията на центр. закл. в посока под тапицерията на дясната страна на багажника. Според мен измъкването е от тройниче, разположено в ъгъла зад десния калник или между този калник и седалката.
Успех !

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Пон 21 юли 2008 21:25

става мн готино като нямаш газова уредба и не можеш да си отвориш капачката на резервоара :twisted: :twisted: .Ходи на алармаджия за 30 лв ще ти реши проблема.На мене не ми се заключваше багажника обаче като опрях до бензина бързо го закарах на лармаджия и за 30 кинта и половин час работа всичко беше готово даже ми беше смазал и дръшките и сега се отварят с един пръст :P .пасата е б3

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 01 авг 2008 10:44

Колега Namesata, не карай човека да ходи на алармаджия и да дава пари на вятъра, защото неговия проблем не е като твоя, ок?
В момента имам проблем с централното заключване и мога да насоча колегата към няколко теми от които горе долу ще му стане ясно какво да прави, как да открие причината.
Ето и линковете
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7496
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=85603&highlight=%F6%E5%ED%F2%F0%E0%EB%ED%EE
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45915&highlight=%E7%E0%EA%EB%FE%F7%E2%E0%ED%E5
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=83668&highlight=%F6%E5%ED%F2%F0%E0%EB%ED%EE

Върни се в “Passat”