Скърцане на волана
- tedydora
- Автомобил:
- Двигател:
Скърцане на волана
От известно време, като покарам 20-30км, и започва да се усеща странно скърцане във волана - все едно опира нещо. А като че ли нищо не опира - волана си се върти без промяна. И това се получава само когато колата е покарана повечко. Преди месец смених маслото на хидравликата, и сега не знам къде да търся причината. Ако някой е имал подобен проблем да помага,
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- tedydora
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата е 1,8 бензин от 91г. Течноста е сменена отпреди месец, а този проблем се появи преди седмица. По принцип от както имам Пасата го водя само на един и същи майстор - не вярвам да ме излъже, защото знае че пак при него ще цъфна. А преди година и половина смених почти всичко по предницата - кормилни рейки, макферсоните, спирачните дискове, шарнири, тампони. Пак казвам - проблема се появява след известно каране. Не знам дали има връзка(сигурно има) но преди две седмици ми правиха частичен ремонт на главата - гумички, водачи и клапани и от тогава се появи това скърцане, триене или нещо подобно.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tedydora написа:Пасата е 1,8 бензин от 91г. Течноста е сменена отпреди месец, а този проблем се появи преди седмица. По принцип от както имам Пасата го водя само на един и същи майстор - не вярвам да ме излъже, защото знае че пак при него ще цъфна. А преди година и половина смених почти всичко по предницата - кормилни рейки, макферсоните, спирачните дискове, шарнири, тампони. Пак казвам - проблема се появява след известно каране. Не знам дали има връзка(сигурно има) но преди две седмици ми правиха частичен ремонт на главата - гумички, водачи и клапани и от тогава се появи това скърцане, триене или нещо подобно.
На какво наподобява това скърцане, като от пластмаса ли или нещо по метал, като жулене....

ПС.
Вземи мини пак при твоя човек да хвърли едно око, не вярвам да ти откаже. Според мен е дреболиика, нещо от таблото се опира и скърца...

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... за година и полвина доста неща може да са станали пак за смяна... При нашите пътища.... и при нашите вносители на части....
Щом е сваляна глава- махани са и ремъци. Нека погледне човека дали случайно не е оставил помпата на хидравликата леко накриво и да загрява и да почва да скърца ремъка.
Да си кажа, че едно счупено ухо и от там накриво застанала помпа за хидравликата беше причината за регистрацията ми в този форум!
Скъса ремък, прегрях мотора и ... ХОП! 'Я да видим може ли да се намери инфо за Пассат из нетя?'.... та тук! 

Щом е сваляна глава- махани са и ремъци. Нека погледне човека дали случайно не е оставил помпата на хидравликата леко накриво и да загрява и да почва да скърца ремъка.
Да си кажа, че едно счупено ухо и от там накриво застанала помпа за хидравликата беше причината за регистрацията ми в този форум!

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Скърца, скърца
Като се спука маншончето, греста замине на кино... и особено с хубавия фин прахоляк и солена влага по Бургаските плажове... Ела да видиш как вади всички тонове, приоритетни за пантите на портите на древен замък из върховете на Карпатите!![]()
Хахахаха даааа така съм съгласен!