Скърцане на волана

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Скърцане на волана

Мнениеот tedydora » Нед 20 юли 2008 18:05

От известно време, като покарам 20-30км, и започва да се усеща странно скърцане във волана - все едно опира нещо. А като че ли нищо не опира - волана си се върти без промяна. И това се получава само когато колата е покарана повечко. Преди месец смених маслото на хидравликата, и сега не знам къде да търся причината. Ако някой е имал подобен проблем да помага,

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 20 юли 2008 18:12

Теди, я кажи какъв е Пассата.
Има ли шанс сменената хидравлична течност да не е от най-читавите?
При все, че аз бих се насочил първо към накрайници, шарнири и най-вече тампони на макферсона.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 20 юли 2008 21:32

При мен бяха накрайниците на кормилната рейка. Няма такова скърцане, особенно ако слънцето е напекло колата.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 21 юли 2008 9:57

Изсъхват тия пущини...
Смазване си трябва. :D

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 21 юли 2008 10:01

И аз имам такова скърцане и ми се струва че е от пластамсите в купето. звукът от скърцане е постояно и звучи като гума в гума и пластамаса. нещо такова не знам точно. дал е от накрайниците и при мен.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 21 юли 2008 15:10

същото мисля като Радотом

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 21 юли 2008 15:14

Имаме една C15-ка и тя така се разскърцва и и натискам таблото.... след 10 минути пак е така. Трябва си да го пипне човек ама все........ :lol:

Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedydora » Пон 21 юли 2008 16:08

Пасата е 1,8 бензин от 91г. Течноста е сменена отпреди месец, а този проблем се появи преди седмица. По принцип от както имам Пасата го водя само на един и същи майстор - не вярвам да ме излъже, защото знае че пак при него ще цъфна. А преди година и половина смених почти всичко по предницата - кормилни рейки, макферсоните, спирачните дискове, шарнири, тампони. Пак казвам - проблема се появява след известно каране. Не знам дали има връзка(сигурно има) но преди две седмици ми правиха частичен ремонт на главата - гумички, водачи и клапани и от тогава се появи това скърцане, триене или нещо подобно.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 21 юли 2008 21:35

Някой да има няква идея и по изложения от мен проблем горе

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 21 юли 2008 22:32

tedydora написа:Пасата е 1,8 бензин от 91г. Течноста е сменена отпреди месец, а този проблем се появи преди седмица. По принцип от както имам Пасата го водя само на един и същи майстор - не вярвам да ме излъже, защото знае че пак при него ще цъфна. А преди година и половина смених почти всичко по предницата - кормилни рейки, макферсоните, спирачните дискове, шарнири, тампони. Пак казвам - проблема се появява след известно каране. Не знам дали има връзка(сигурно има) но преди две седмици ми правиха частичен ремонт на главата - гумички, водачи и клапани и от тогава се появи това скърцане, триене или нещо подобно.

На какво наподобява това скърцане, като от пластмаса ли или нещо по метал, като жулене.... :roll:

ПС.
Вземи мини пак при твоя човек да хвърли едно око, не вярвам да ти откаже. Според мен е дреболиика, нещо от таблото се опира и скърца... :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 22 юли 2008 0:14

Хммм... за година и полвина доста неща може да са станали пак за смяна... При нашите пътища.... и при нашите вносители на части.... :(
Щом е сваляна глава- махани са и ремъци. Нека погледне човека дали случайно не е оставил помпата на хидравликата леко накриво и да загрява и да почва да скърца ремъка.
Да си кажа, че едно счупено ухо и от там накриво застанала помпа за хидравликата беше причината за регистрацията ми в този форум! :Mr Green Fun Скъса ремък, прегрях мотора и ... ХОП! 'Я да видим може ли да се намери инфо за Пассат из нетя?'.... та тук! :lol:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Вто 22 юли 2008 0:28

и аз го имам този проблем.. това си е накрайник на щангите..

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 7:42

LuIS написа:и аз го имам този проблем.. това си е накрайник на щангите..

Ам... не съм съгласен, там не скърца ми направо си лопа, хлопа, и тропа. А иначе може да е ремък и да цвили зверски. :twisted:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 22 юли 2008 8:39

Скърца, скърца ;)
Като се спука маншончето, греста замине на кино... и особено с хубавия фин прахоляк и солена влага по Бургаските плажове... Ела да видиш как вади всички тонове, приоритетни за пантите на портите на древен замък из върховете на Карпатите! :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 8:45

radotom написа:Скърца, скърца ;)
Като се спука маншончето, греста замине на кино... и особено с хубавия фин прахоляк и солена влага по Бургаските плажове... Ела да видиш как вади всички тонове, приоритетни за пантите на портите на древен замък из върховете на Карпатите! :lol: :lol:

Хахахаха даааа така съм съгласен! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Passat”