dobrinb написа:Единствената верига бензиностанции, на които нямам никаква разлика в поведението на автомобила, е ЕКО. Нивата, която карах по едно време, сега я кара един колега. Сложиха й газ, и я пробва на всички по известни вериги - Шел, ОМВ, Петрол, Лукойл и т.н. По негови думи, на ЕКО е най-добре. А пък принципно беше против тях преди това. Същото му е мнението и за бензина - има УАЗ-ка, и щом при нея има разлика в зависимост от бензина, смятайте за какво става въпрос. Отново от ЕКО е най-доволен. Ама това е обсъждано много.
По конкретния случай - напоследък чувам от доста хора, че качеството в Лукойл не е същото като преди. Не знам от личен опит, тъй като сега зареждам само на ЕКО. Преди беше добра нафтата. Ама явно има нещо.
Dan4ote написа:Според мен проблема идва от шофьора на цистерната. Не вярвам в по-известните бензиностанции да седнат и да доливат с боклуци. Колко по-малко е разпродал шофьора, толкова по-добре.
LuIS написа:Dan4ote написа:Според мен проблема идва от шофьора на цистерната. Не вярвам в по-известните бензиностанции да седнат и да доливат с боклуци. Колко по-малко е разпродал шофьора, толкова по-добре.
не са шоферите.. те си точат резервоарите..
отивам за пръв път на една бензиностанция Петрол.. и казвам на една лелка да пълни до горе буса.. всичко ОК.. отивам плащам си.. връщам се.. и лелката ме вика отстрани.. кво работиш с този бус, искаш ли нафта.. 500 литра имала източена сега от цистерната.. и после с кво покриват тия 500 литра.??
ISRalien написа:Хъ... Един приятел ми обясняваше, че бил страшно недоволен от ромпетрол... И че САМО в краен случай зарежда от там. Става въпрос за ДИЗЕЛ!!! Аз там не съм зареждал все още.
Харесах си една бензиностанция, която на външен вид няма нищо общо с нормалните ОМВ, лукойл и т.н. - Малка сграда, 2 колонки, един пич сипва, даваш му парите на ръка, палиш и бегаш.
Дизела е с 5-10 стотинки надолу, предполагам и бензина.
Като качество съвсем откровено мога да кажа, че съм по-доволен от лукойл/омв, като количество не знам, не съм наливал в туба.
Та от както я открих не зареждам никъде другаде (ако съм в София де). Бензиностанцията се намира на входа на тунела на Люлин, в посока центъра. До сега не съм виждал някой друг освен мен да зарежда там
NUFC написа:Хора цистерните имат Gprs система която при забававяне веднага се звани на шофйора. също така имат и пломби. и тем подобни глупости та сичко зависи май от бензиностанцията.... поне аз така мисля
NUFC написа:Хора цистерните имат Gprs система която при забававяне веднага се звани на шофйора. също така имат и пломби. и тем подобни глупости та сичко зависи май от бензиностанцията.... поне аз така мисля
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 27 госта