проблем с гориво
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
То може и да не е грешка от бензиностанциите. А за мене всички са еднакви. Щото съм гледал как на всички се точат цистерните за "частни" нужди и се долива вода. Няма значене от елада ли идва или от ромите.
А най-много се точи от това дето идва с ЖП. Така че смятайте си сами колко е качествено после.
Особено ако там цените са по-ниски се точи много повече тука на границата.
И от многото нощни гледки по границите се стига до извода, че това дето пристига от наши рафинерии си остава най-доброто. Пък ако някой си мисли че по чуждите бензиностанции налива същото гориво каквото се налива в гърция или румъния жестоко се заблуждава.
И от многото нощни гледки по границите се стига до извода, че това дето пристига от наши рафинерии си остава най-доброто. Пък ако някой си мисли че по чуждите бензиностанции налива същото гориво каквото се налива в гърция или румъния жестоко се заблуждава.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
dobrinb написа:Единствената верига бензиностанции, на които нямам никаква разлика в поведението на автомобила, е ЕКО. Нивата, която карах по едно време, сега я кара един колега. Сложиха й газ, и я пробва на всички по известни вериги - Шел, ОМВ, Петрол, Лукойл и т.н. По негови думи, на ЕКО е най-добре. А пък принципно беше против тях преди това. Същото му е мнението и за бензина - има УАЗ-ка, и щом при нея има разлика в зависимост от бензина, смятайте за какво става въпрос. Отново от ЕКО е най-доволен. Ама това е обсъждано много.
По конкретния случай - напоследък чувам от доста хора, че качеството в Лукойл не е същото като преди. Не знам от личен опит, тъй като сега зареждам само на ЕКО. Преди беше добра нафтата. Ама явно има нещо.
За Монтанското "ЕКО"-горивата са под всякаква критика
Преди 3м. пътувах за София и както всеки път спирам на "Лукойл"-Монтана да зареда газ, но беше свършила и бях принуден да зареда газ на въпросната бензиностанция, след което колата умря
Прохода "Петрохан" изкачих с голяма мъка
Колата заредена с мизерната газ от "Петрол" вървеше хиляда пъти по-добре, от колкото с газта заредена от бензиностонция "ЕКО-Монтана"
От тогава не искам и да чуя за "Еко Петролиум" като компания, камо ли да зареда от мизерните им горива
За мен единствено само "Лукойл", "Опет"
В краен случай на "ОМВ" или "Ром петрол"
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
Dan4ote написа:Според мен проблема идва от шофьора на цистерната. Не вярвам в по-известните бензиностанции да седнат и да доливат с боклуци. Колко по-малко е разпродал шофьора, толкова по-добре.
не са шоферите.. те си точат резервоарите..
отивам за пръв път на една бензиностанция Петрол.. и казвам на една лелка да пълни до горе буса.. всичко ОК.. отивам плащам си.. връщам се.. и лелката ме вика отстрани.. кво работиш с този бус, искаш ли нафта.. 500 литра имала източена сега от цистерната.. и после с кво покриват тия 500 литра.??
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
LuIS написа:Dan4ote написа:Според мен проблема идва от шофьора на цистерната. Не вярвам в по-известните бензиностанции да седнат и да доливат с боклуци. Колко по-малко е разпродал шофьора, толкова по-добре.
не са шоферите.. те си точат резервоарите..
отивам за пръв път на една бензиностанция Петрол.. и казвам на една лелка да пълни до горе буса.. всичко ОК.. отивам плащам си.. връщам се.. и лелката ме вика отстрани.. кво работиш с този бус, искаш ли нафта.. 500 литра имала източена сега от цистерната.. и после с кво покриват тия 500 литра.??
С кво - сипват ти H2O и ти се чуди после що колата не върви. Деевиш скапаняците - всички в тая държава крадем, ей - нема оправия и те тАва е.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien написа:Хъ... Един приятел ми обясняваше, че бил страшно недоволен от ромпетрол... И че САМО в краен случай зарежда от там. Става въпрос за ДИЗЕЛ!!! Аз там не съм зареждал все още.
Харесах си една бензиностанция, която на външен вид няма нищо общо с нормалните ОМВ, лукойл и т.н. - Малка сграда, 2 колонки, един пич сипва, даваш му парите на ръка, палиш и бегаш.
Дизела е с 5-10 стотинки надолу, предполагам и бензина.
Като качество съвсем откровено мога да кажа, че съм по-доволен от лукойл/омв, като количество не знам, не съм наливал в туба.
Та от както я открих не зареждам никъде другаде (ако съм в София де). Бензиностанцията се намира на входа на тунела на Люлин, в посока центъра. До сега не съм виждал някой друг освен мен да зарежда там
Аз сам зареждал от тази бензиностанция,ама бензин.Единствената причина да зареждам от там,че работих на Орион и ми беше близко,иначе качеството на горивото е нормално към добро.
А иначе българите са вярващ народ и особено бензинджиите,че те кръщават бензина по 2-3 пъти на ден,така че търся бензинджии,които са атеисти!
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
NUFC написа:Хора цистерните имат Gprs система която при забававяне веднага се звани на шофйора. също така имат и пломби. и тем подобни глупости та сичко зависи май от бензиностанцията.... поне аз така мисля
Абе не знам какви пломби имат, ама цистерна на ОМВ въртеше търговия зад блока на приятелката ми
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
NUFC написа:Хора цистерните имат Gprs система която при забававяне веднага се звани на шофйора. също така имат и пломби. и тем подобни глупости та сичко зависи май от бензиностанцията.... поне аз така мисля
GPRS != GPS
И като звъннат на шофьора той като им каже, че е спрял да пусне една вода въртолет ли ще му пратят, за да следи дали източва? Тоя човек живее в тоя камион, мислиш ли, че не му е открил цаката как да точи?
-
carlitobrigante
- Автомобил:
- Двигател:
По повод на горивата мога да ви кажа следното: направих си експеримент и зареждах последователно на всички вериги дето ги има в България. Най-доволен останах от Шел и вече 4 месеца зареждам само там. Разхода ми падна и колата върви по-добре. Ето казвам ви го от опит. Става дума за бензин,за дизел не знам.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”