проблем с гориво

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Сря 20 авг 2008 19:17

Само на Лукойл ми разрешават да си зареждам сам бензин,вече 5 месеца никакъв проблем :lol: ....пак започнахте да хвалите Еко-то :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 20 авг 2008 21:11

То може и да не е грешка от бензиностанциите. А за мене всички са еднакви. Щото съм гледал как на всички се точат цистерните за "частни" нужди и се долива вода. Няма значене от елада ли идва или от ромите. :lol: А най-много се точи от това дето идва с ЖП. Така че смятайте си сами колко е качествено после. :lol: Особено ако там цените са по-ниски се точи много повече тука на границата.
И от многото нощни гледки по границите се стига до извода, че това дето пристига от наши рафинерии си остава най-доброто. Пък ако някой си мисли че по чуждите бензиностанции налива същото гориво каквото се налива в гърция или румъния жестоко се заблуждава. :lol:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 20 авг 2008 22:02

dobrinb написа:Единствената верига бензиностанции, на които нямам никаква разлика в поведението на автомобила, е ЕКО. Нивата, която карах по едно време, сега я кара един колега. Сложиха й газ, и я пробва на всички по известни вериги - Шел, ОМВ, Петрол, Лукойл и т.н. По негови думи, на ЕКО е най-добре. А пък принципно беше против тях преди това. Същото му е мнението и за бензина - има УАЗ-ка, и щом при нея има разлика в зависимост от бензина, смятайте за какво става въпрос. Отново от ЕКО е най-доволен. Ама това е обсъждано много.
По конкретния случай - напоследък чувам от доста хора, че качеството в Лукойл не е същото като преди. Не знам от личен опит, тъй като сега зареждам само на ЕКО. Преди беше добра нафтата. Ама явно има нещо.

За Монтанското "ЕКО"-горивата са под всякаква критика :evil:
Преди 3м. пътувах за София и както всеки път спирам на "Лукойл"-Монтана да зареда газ, но беше свършила и бях принуден да зареда газ на въпросната бензиностанция, след което колата умря :evil:
Прохода "Петрохан" изкачих с голяма мъка :evil:
Колата заредена с мизерната газ от "Петрол" вървеше хиляда пъти по-добре, от колкото с газта заредена от бензиностонция "ЕКО-Монтана" :evil:
От тогава не искам и да чуя за "Еко Петролиум" като компания, камо ли да зареда от мизерните им горива :evil:

За мен единствено само "Лукойл", "Опет" :wink:
В краен случай на "ОМВ" или "Ром петрол" :wink:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 20 авг 2008 22:19

Според мен проблема идва от шофьора на цистерната. Не вярвам в по-известните бензиностанции да седнат и да доливат с боклуци. Колко по-малко е разпродал шофьора, толкова по-добре.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Сря 20 авг 2008 22:28

Dan4ote написа:Според мен проблема идва от шофьора на цистерната. Не вярвам в по-известните бензиностанции да седнат и да доливат с боклуци. Колко по-малко е разпродал шофьора, толкова по-добре.

не са шоферите.. те си точат резервоарите..

отивам за пръв път на една бензиностанция Петрол.. и казвам на една лелка да пълни до горе буса.. всичко ОК.. отивам плащам си.. връщам се.. и лелката ме вика отстрани.. кво работиш с този бус, искаш ли нафта.. 500 литра имала източена сега от цистерната.. и после с кво покриват тия 500 литра.??

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 21 авг 2008 8:35

LuIS написа:
Dan4ote написа:Според мен проблема идва от шофьора на цистерната. Не вярвам в по-известните бензиностанции да седнат и да доливат с боклуци. Колко по-малко е разпродал шофьора, толкова по-добре.

не са шоферите.. те си точат резервоарите..

отивам за пръв път на една бензиностанция Петрол.. и казвам на една лелка да пълни до горе буса.. всичко ОК.. отивам плащам си.. връщам се.. и лелката ме вика отстрани.. кво работиш с този бус, искаш ли нафта.. 500 литра имала източена сега от цистерната.. и после с кво покриват тия 500 литра.??

С кво - сипват ти H2O и ти се чуди после що колата не върви. Деевиш скапаняците - всички в тая държава крадем, ей - нема оправия и те тАва е.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Чет 21 авг 2008 13:52

ISRalien написа:Хъ... Един приятел ми обясняваше, че бил страшно недоволен от ромпетрол... И че САМО в краен случай зарежда от там. Става въпрос за ДИЗЕЛ!!! Аз там не съм зареждал все още.
Харесах си една бензиностанция, която на външен вид няма нищо общо с нормалните ОМВ, лукойл и т.н. - Малка сграда, 2 колонки, един пич сипва, даваш му парите на ръка, палиш и бегаш.
Дизела е с 5-10 стотинки надолу, предполагам и бензина.
Като качество съвсем откровено мога да кажа, че съм по-доволен от лукойл/омв, като количество не знам, не съм наливал в туба.
Та от както я открих не зареждам никъде другаде (ако съм в София де). Бензиностанцията се намира на входа на тунела на Люлин, в посока центъра. До сега не съм виждал някой друг освен мен да зарежда там :)

Аз сам зареждал от тази бензиностанция,ама бензин.Единствената причина да зареждам от там,че работих на Орион и ми беше близко,иначе качеството на горивото е нормално към добро.
А иначе българите са вярващ народ и особено бензинджиите,че те кръщават бензина по 2-3 пъти на ден,така че търся бензинджии,които са атеисти!

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Пет 05 сеп 2008 22:32

Хора цистерните имат Gprs система която при забававяне веднага се звани на шофйора. също така имат и пломби. и тем подобни глупости та сичко зависи май от бензиностанцията.... поне аз така мисля

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пет 05 сеп 2008 22:51

NUFC написа:Хора цистерните имат Gprs система която при забававяне веднага се звани на шофйора. също така имат и пломби. и тем подобни глупости та сичко зависи май от бензиностанцията.... поне аз така мисля

Абе не знам какви пломби имат, ама цистерна на ОМВ въртеше търговия зад блока на приятелката ми

marioet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marioet » Пет 05 сеп 2008 22:53

Много съм доволен от нафтата на Лукойл :drive :олелеее

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 05 сеп 2008 23:05

NUFC написа:Хора цистерните имат Gprs система която при забававяне веднага се звани на шофйора. също така имат и пломби. и тем подобни глупости та сичко зависи май от бензиностанцията.... поне аз така мисля

GPRS != GPS :!:
И като звъннат на шофьора той като им каже, че е спрял да пусне една вода въртолет ли ще му пратят, за да следи дали източва? Тоя човек живее в тоя камион, мислиш ли, че не му е открил цаката как да точи?

carlitobrigante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carlitobrigante » Съб 06 сеп 2008 0:38

По повод на горивата мога да ви кажа следното: направих си експеримент и зареждах последователно на всички вериги дето ги има в България. Най-доволен останах от Шел и вече 4 месеца зареждам само там. Разхода ми падна и колата върви по-добре. Ето казвам ви го от опит. Става дума за бензин,за дизел не знам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”