Здр
проблема е следния:
При подаване на гаЗ се чува едно такова свистене на въздух от към задната част на двигателя (в смисъл при отворен преден капак го чувам това). Предполагам е някой мАркуч но не мога да го локализирам точно. Някой знае ли от къде е възможно да смуче въздух? Не ми се дават 30лв за 5мин работа при някой "майстор". Преди пак имаше проблем и уж сменяха нещо, но явно нищо не са оправили.
Възможно ли да е нещо от газовата? (малко ме съмнява)
чува се съскане на въздух от някъде...
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
чува се съскане на въздух от някъде...
Последна промяна от Ixidor на Сря 17 сеп 2008 10:19, променено общо 2 пъти.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
a
Виж,има един маркуч зад филтьрната кутия.Като ми сменяваха сьединителя не го бяха сложили при мен и сьскаше,и имаше неспокойни обороти.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stoqn1 написа:при мен на г3 1,8ми си беше скъсал тампона на моното сменя се лесо
При теб тампона под моното е друг - на 1.4 не е чак толкова лесна смяната.
Иначе най-вероятно е този тампон проблема но ако очаквш тук да получиш 100% отговор - еди какво си е - съмнявам се. Просто без да се види и чуе от някой "майстор" /както ги наричате, а като дойдете при нас говорите съвсем друго/, няма да е лесно от раз да се уцели какво е.
-
eng.Kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,
позволявам си да пиша, понеже от Фолксваген имат навика да скатават важните маркучлета на невъзможни за погледа места. Казвам го от опит. Ще те посъветвам да опиташ първо да определиш на ухо откъде идва, после да установиш с пипане какво е положението. Не очаквай да се разминеш с гледане, ако искаш сам да си решиш проблема, работата става, единствено като си забучиш главата в двигателя, слухтиш здраво и бъркаш на такива места на които неможеш да видиш. А относно тампона инжекциона, колегите вероятно са прави, но това не пречи да провериш всичко.
Поздрави и успешно решаване на проблема.
позволявам си да пиша, понеже от Фолксваген имат навика да скатават важните маркучлета на невъзможни за погледа места. Казвам го от опит. Ще те посъветвам да опиташ първо да определиш на ухо откъде идва, после да установиш с пипане какво е положението. Не очаквай да се разминеш с гледане, ако искаш сам да си решиш проблема, работата става, единствено като си забучиш главата в двигателя, слухтиш здраво и бъркаш на такива места на които неможеш да видиш. А относно тампона инжекциона, колегите вероятно са прави, но това не пречи да провериш всичко.
Поздрави и успешно решаване на проблема.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Слухтя колега ама не мога да определя...
Някъде около инжекцията и зад нея... Уикенда ще сваля къде що има мАркуч за въздух да ги прегледам щото май иначе няма да стане.
А възможно ли е това да е причината като тръгвам на първа да изглежда все едно са ниски оборотите? Един вид като гаснене. С повече гаЗ се оправя. И като че ли преди имаше повече мощност.
Също така мисля че разхода в градко доста се завиши... но може да е от зверските задръствания в софия напоследък
btw карам на газ
А възможно ли е това да е причината като тръгвам на първа да изглежда все едно са ниски оборотите? Един вид като гаснене. С повече гаЗ се оправя. И като че ли преди имаше повече мощност.
Също така мисля че разхода в градко доста се завиши... но може да е от зверските задръствания в софия напоследък
btw карам на газ
-
ivo123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ixidor написа:Слухтя колега ама не мога да определя...Някъде около инжекцията и зад нея... Уикенда ще сваля къде що има мАркуч за въздух да ги прегледам щото май иначе няма да стане.
Също така мисля че разхода в градко доста се завиши... но може да е от зверските задръствания в софия напоследък![]()
btw карам на газ
да възможо е от смучене на въздух под дросела да се забелязват тези симптоми. И на газ и на бензин сместта обеднява и натискаш повече педала а тя не върви - резултатата - завишен разход.
- carllson
- Автомобил:
- Двигател:
Re: чува се съскане на въздух от някъде...
При мен днес се получи подобен проблем, но малко по-сериозен... Докато си карах се чу нещо като детонация, но се очудих, защото съм с газова уредба повече от 2год. и до сега не съм имал детонация... Двигателя ми е 1.6и, 101к.с., АЕК... Продължих да карам, но губеше обороти и спрях да видя какво става и колата угасна... Опитах да запаля, но ако не подавах гас, колата гаснеше... Чуваше се, че смучи въздух и се оказа, че се счупило това:

като си обяснявам, че това е да определя количеството въздух, което е необходимо ли и аз не знам точно... в него влизат два маркуча от двигателя... та закарах си колата на обороти до офиса и там на мястото на въпросния пластмасов смесител сложих маркуч, за да свържа двата маркуча всъщост, за да не дърпа въздух... закрепих положението, работата на мотора се нормализира, но все пак трябва да си сложа съответната част, която не знам как се казва... ако някой може да каже ще съм благодарен...
п.с. снимкатите не са на моята кола, но това е частта, която се счупи...
като си обяснявам, че това е да определя количеството въздух, което е необходимо ли и аз не знам точно... в него влизат два маркуча от двигателя... та закарах си колата на обороти до офиса и там на мястото на въпросния пластмасов смесител сложих маркуч, за да свържа двата маркуча всъщост, за да не дърпа въздух... закрепих положението, работата на мотора се нормализира, но все пак трябва да си сложа съответната част, която не знам как се казва... ако някой може да каже ще съм благодарен...
п.с. снимкатите не са на моята кола, но това е частта, която се счупи...
Последна промяна от carllson на Вто 02 мар 2010 21:04, променено общо 1 път.
-
aivan2001
- Автомобил:
- Двигател:
Какво точно е счупено след детонацията.........кожуха на въздушния филтър ли????? Защото обикновено той отива.....на него е закрепен и дебитомера? Това което си снимал са въздушните колектори.....за които е малко вероятно да са се спукали??????? 

- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен това е от някое вакумно маркуче. Било то на газовата или на сервото или някое друго един господ знае...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”