чува се съскане на въздух от някъде...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

чува се съскане на въздух от някъде...

Мнениеот Ixidor » Пет 12 сеп 2008 7:52

Здр
проблема е следния:
При подаване на гаЗ се чува едно такова свистене на въздух от към задната част на двигателя (в смисъл при отворен преден капак го чувам това). Предполагам е някой мАркуч но не мога да го локализирам точно. Някой знае ли от къде е възможно да смуче въздух? Не ми се дават 30лв за 5мин работа при някой "майстор". Преди пак имаше проблем и уж сменяха нещо, но явно нищо не са оправили.
Възможно ли да е нещо от газовата? (малко ме съмнява)

Последна промяна от Ixidor на Сря 17 сеп 2008 10:19, променено общо 2 пъти.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пет 12 сеп 2008 8:00

погледни маркуча за сервото, който взима от 4-ти цилиндър.
Поогледай тампона на моното ако е 1,4 моно колата и около моното за някой изваден вакум - има 2 маркучета които влизат там.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

a

Мнениеот freshenero » Пет 12 сеп 2008 9:57

Виж,има един маркуч зад филтьрната кутия.Като ми сменяваха сьединителя не го бяха сложили при мен и сьскаше,и имаше неспокойни обороти.

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пет 12 сеп 2008 13:03

Мда и при мен оборотите са неспокойни и май от това ще се окаже.
Мисля че се появи след като сложих газовата.

stoqn1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoqn1 » Пет 12 сеп 2008 16:07

при мен на г3 1,8ми си беше скъсал тампона на моното сменя се лесо

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 14 сеп 2008 0:12

stoqn1 написа:при мен на г3 1,8ми си беше скъсал тампона на моното сменя се лесо

При теб тампона под моното е друг - на 1.4 не е чак толкова лесна смяната.
Иначе най-вероятно е този тампон проблема но ако очаквш тук да получиш 100% отговор - еди какво си е - съмнявам се. Просто без да се види и чуе от някой "майстор" /както ги наричате, а като дойдете при нас говорите съвсем друго/, няма да е лесно от раз да се уцели какво е.

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 15 сеп 2008 9:14

Написах майстор в кавички защото вече веднъж ходих при един такъв и проблема си стои.
Но да не захващаме тая тежка тема :)
Има два мАркуча за въздух и ще опитам да ги махна да видя има ли нещо поражения по тях, ако не -> майстор (без кавички) :)

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Пон 15 сеп 2008 14:46

Колега,
позволявам си да пиша, понеже от Фолксваген имат навика да скатават важните маркучлета на невъзможни за погледа места. Казвам го от опит. Ще те посъветвам да опиташ първо да определиш на ухо откъде идва, после да установиш с пипане какво е положението. Не очаквай да се разминеш с гледане, ако искаш сам да си решиш проблема, работата става, единствено като си забучиш главата в двигателя, слухтиш здраво и бъркаш на такива места на които неможеш да видиш. А относно тампона инжекциона, колегите вероятно са прави, но това не пречи да провериш всичко.
Поздрави и успешно решаване на проблема.

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 15 сеп 2008 19:00

Слухтя колега ама не мога да определя... :wink: Някъде около инжекцията и зад нея... Уикенда ще сваля къде що има мАркуч за въздух да ги прегледам щото май иначе няма да стане.

А възможно ли е това да е причината като тръгвам на първа да изглежда все едно са ниски оборотите? Един вид като гаснене. С повече гаЗ се оправя. И като че ли преди имаше повече мощност.
Също така мисля че разхода в градко доста се завиши... но може да е от зверските задръствания в софия напоследък :?

btw карам на газ

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Сря 17 сеп 2008 10:20

хъмммм?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Сря 17 сеп 2008 12:17

Ixidor написа:Слухтя колега ама не мога да определя... :wink: Някъде около инжекцията и зад нея... Уикенда ще сваля къде що има мАркуч за въздух да ги прегледам щото май иначе няма да стане.

А възможно ли е това да е причината като тръгвам на първа да изглежда все едно са ниски оборотите? Един вид като гаснене. С повече гаЗ се оправя. И като че ли преди имаше повече мощност.
Също така мисля че разхода в градко доста се завиши... но може да е от зверските задръствания в софия напоследък :?

btw карам на газ

да възможо е от смучене на въздух под дросела да се забелязват тези симптоми. И на газ и на бензин сместта обеднява и натискаш повече педала а тя не върви - резултатата - завишен разход.

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Сря 17 сеп 2008 13:03

И аз така си го обяснявам...
А извънградско гори нормално обаче там скоростта е постоянна. Знам ли сигурно като натискам педала повече в задръстванията така става...

Потребителски аватар
carllson
Автомобил:
Двигател:

Re: чува се съскане на въздух от някъде...

Мнениеот carllson » Вто 02 мар 2010 20:18

При мен днес се получи подобен проблем, но малко по-сериозен... Докато си карах се чу нещо като детонация, но се очудих, защото съм с газова уредба повече от 2год. и до сега не съм имал детонация... Двигателя ми е 1.6и, 101к.с., АЕК... Продължих да карам, но губеше обороти и спрях да видя какво става и колата угасна... Опитах да запаля, но ако не подавах гас, колата гаснеше... Чуваше се, че смучи въздух и се оказа, че се счупило това:
Изображение Изображение
като си обяснявам, че това е да определя количеството въздух, което е необходимо ли и аз не знам точно... в него влизат два маркуча от двигателя... та закарах си колата на обороти до офиса и там на мястото на въпросния пластмасов смесител сложих маркуч, за да свържа двата маркуча всъщост, за да не дърпа въздух... закрепих положението, работата на мотора се нормализира, но все пак трябва да си сложа съответната част, която не знам как се казва... ако някой може да каже ще съм благодарен...

п.с. снимкатите не са на моята кола, но това е частта, която се счупи...

Последна промяна от carllson на Вто 02 мар 2010 21:04, променено общо 1 път.

aivan2001
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aivan2001 » Вто 02 мар 2010 21:02

Какво точно е счупено след детонацията.........кожуха на въздушния филтър ли????? Защото обикновено той отива.....на него е закрепен и дебитомера? Това което си снимал са въздушните колектори.....за които е малко вероятно да са се спукали??????? :beat_butt2

Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Nikolaev » Вто 02 мар 2010 23:35

Според мен това е от някое вакумно маркуче. Било то на газовата или на сервото или някое друго един господ знае...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”