ниски обороти и заключване на волана

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
lubov
Автомобил:
Двигател:

ниски обороти и заключване на волана

Мнениеот lubov » Пон 29 сеп 2008 9:40

Здравейте! Отскоро имам поло 1,4i и поради тази причина съм и отскоро във форума. Имам следният проблем. Когато съм на ниски обороти, натиснала съм съединител и спирачка, при десен завой ми се заключва волана и след първото натискане на спирачката ми става твърда.
Моля за Вашето мнение на какво евентуално се дължи това.

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Пон 29 сеп 2008 10:09

а от къде палиш ахах бахти схемата мацка :)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 29 сеп 2008 14:05

Колко ниски са ниските обороти?Гасне ли при пълен ляв/десен?Има ли хидравлика на волана?
За закл.на волана-проблема е в механизма-сервиз е нужен...пък като си там-нека прегледат и спирачките-че нещо обезвъздушаване ще искат :D

lubov
Автомобил:
Двигател:

Re: ниски обороти и заключване на волана

Мнениеот lubov » Пон 29 сеп 2008 14:31

lubov написа:Здравейте! Отскоро имам поло 1,4i и поради тази причина съм и отскоро във форума. Имам следният проблем. Когато съм на ниски обороти, натиснала съм съединител и спирачка, при десен завой ми се заключва волана и след първото натискане на спирачката ми става твърда.
Моля за Вашето мнение на какво евентуално се дължи това.

има хидравлика, и при пълен десен завой се получава заключването на волана, на ляв - не.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 29 сеп 2008 14:49

Мой колега имаше такъв дефект на Фиат Темпра и доколкото знам тук не можаха да го оправят и я продаде в това състояние - някаква компютърна шашмалогия беше. Всеки случай за ФВ за пръв път чувам че е възможно да се случи същото. Пак добре, че го прави само на пълен десен, иначе трябваше да избираш маршрут до сервиза само с леви завои - пази боже! Иначе другото за което пишеш не е дефект - нормално е да ти се изчерпва вакуума при ниски обороти, ако и ти като мен нямаш резервоар за вакуум. При мене волана става мъчен, спирачката не.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”