Проблем след смяна на спирачни дискове?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Проблем след смяна на спирачни дискове?

Мнениеот snupeca » Пет 03 окт 2008 16:49

Здравейте колеги!
Днес смених дисковете с Brembo Max заедно с накладки Ferodo но не спират както трябва :cry: Натискам педала до край колата спира но по-зле от преди-даже не трие гуми. От какво може да е проблема? Спирачна течност има. Освен за въздух в системата за друго не се сещам :cry: Идеи?
Колата от гаража
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Пет 03 окт 2008 16:58

ами обезвъздуши я и ще разбереш :wink:

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Пет 03 окт 2008 17:06

Такам значи принципно дават около 200км през които накладките и дисковете се напасват едни към други и не спира с такава сила...и при мен беше така миналия месец като сменях дискове и накладки...минах към 200-250 км (смесено) и започна да си спира супер...виж ако след толкова не се оправи значи има въздух. Но ако наистина спира много по зле виж още сега за въздух. Провери и дали не е откъснат или изкривен някой от маркучите с течност,защото при смяна на дискове често спирачния апарат не се оставя правилно докато се сменят и преебава маркуча. ;) успех и да кажеш какво е станало :)

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пет 03 окт 2008 17:07

Може да е въздух в системата, ама и все пак докато не улегнат дисковете и накладките няма да спира добре. Врътни поне 100-на км градско и тогава ще се види спира ли или не...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 03 окт 2008 17:11

Комбинацията от 'нераздвижени' дискове и накладки и въздух в системата.. според мен .. би се получило така...

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 03 окт 2008 17:28

Обезвъздушаването най-вероятно ще е утре или в неделя, но дали проблема може да е от самите дискове или накладки докато улегнат, защото преди смяната всичко беше ОК

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 03 окт 2008 17:36

Благодаря за бързите отговори Колеги :bowdown Ще обезвъздушя и ще видя как е, но и аз смятам че трябва да улегнат малко, но не бях сигурен дали е нормално затова питам вас :D
Още веднъж Благодаря :bowdown

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Пет 03 окт 2008 19:42

snupeca написа:Обезвъздушаването най-вероятно ще е утре или в неделя, но дали проблема може да е от самите дискове или накладки докато улегнат, защото преди смяната всичко беше ОК

аз съм с такива дискове , ефекта е невероятен! при мене веднага се усети положителната разлика, и в течение на 300-500 км се подобри неимоверно повече!
Но аз смених наведнъж: 6-спирачни маркуча, чисто нова помпа, рециклиране на апаратите/смяна гумички, почистване/, чисто нов разпределител на усилието на задния мост/непитай колко струва/, дискове брембо макс отпред и мрембо отзад.+ накладки 'феродо'/което се оказва малко твърдо /и естественно нова спирачна течност "АТЕ"

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 03 окт 2008 20:56

reactiven написа:
snupeca написа:Обезвъздушаването най-вероятно ще е утре или в неделя, но дали проблема може да е от самите дискове или накладки докато улегнат, защото преди смяната всичко беше ОК

аз съм с такива дискове , ефекта е невероятен! при мене веднага се усети положителната разлика, и в течение на 300-500 км се подобри неимоверно повече!
Но аз смених наведнъж: 6-спирачни маркуча, чисто нова помпа, рециклиране на апаратите/смяна гумички, почистване/, чисто нов разпределител на усилието на задния мост/непитай колко струва/, дискове брембо макс отпред и мрембо отзад.+ накладки 'феродо'/което се оказва малко твърдо /и естественно нова спирачна течност "АТЕ"

И аз се надявам на на подобрение след обезвъздушаване и навъртането на повечко километри-не че колата не спираше добре преди, но дисковете си бяха изпяли песента, и реших да сложа нещо по-качествено, а и бях чувал добри отзиви спещиално за комбинацията Brembo/Ferodo :)
Сега се сещам, че като взех колата, предишния собственик тамън беше минал преглед и беше сменил накладки, и колата пак спираше по-бавно и с времето улегна и се нормализираха нещата. Дано и сега е така :D love.vwclub

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 03 окт 2008 20:56

ReCaRo` написа:ами обезвъздуши я и ще разбереш :wink:
:wink: и на мойте Delfhi пишеше първите 320(мили) да не се предприема рязко спиране,понеже не са се сработили както трябва

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 06 окт 2008 10:49

Проблема е решен :yahoo:
След обезвъздушаване и 100-тина навъртяни км нещата се нормализираха и сега спира доста по-добре от очакваното :D Благодаря на всички отзовали се колеги :bowdown love.vwclub
:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”