Проблем хидравлика и скорости
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
Проблема е следния, след като се застуди времето в движение (по точно като се завива- независимо на ляво или на дясно) изведнъж става леко твърд волана и после се оправя!Не го прави системно, но се появява от време на време и по-точно като стане малко по-студено!Другият проблем е със превключването на скоростите,доста трудничко става с почти всички скорости!Колата е Golf 3 GTI 16v!Ако може някой от колегите да помогне!Благодаря предварително!!!
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1986
- Контакти:
За скоростите явно несъм те разбрал, най-лесно е да видиш: педала на саединителя винаги трябва да е на едно ниво с този на спирачката, виж дали саединителя ти е на жило (случайно) защото би трябвало да е с пампа! Ако педала на саединитела е по надолу от този на спирачката леко го закачи с крака и го повдигни (при запалена кола) ако има мегдан да се дигне нагоре,а като го пуснеш ако пак се бръща треа да го видат. Сигорно имаш компютър и той е "самореголируем".
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Betrayer написа:Росене аз говоря за скорости, не за саединител (не и в това дето си ме цитирал). Пак казвам на маика ми е на 106 000 и скоростите продалжават да са си тегави... П.С. От както го кара тя малко разхлабиха де ...
Ми аз знам че говориш за скорости но как си представяш на 100000 да не са разработени на колко трябва да станат че да се разработят на 400000 ли те попитах?Ако са тегави скоростите и трудно влизат причините са доста
1.Съединител.
2.Маслото да е малко
3.Маслото да е по гъсто
4.Лостовата система да не е изправна и още други за които немога да се сетя но да казваш че скорстна кутия на 100000 да не е разработена ако е на 10000 по съм съгласен но на 100000 е невъзможно
-
re:
Помагайте колеги!
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
"трудничко става" казваш...
Добре е първо да провериш нивото на маслото в кутията.
Когато е студена колата и тръгнеш,след като е покарана доста(добре загряла) все същото ли е?Промяна в превключването има ли?
Задна как влиза...хъркане,стържене.
Кои скорости ти прави впечетление че влизат трудно.
Опиши подробно и колегите ще помогнат.
Когато е студена колата и тръгнеш,след като е покарана доста(добре загряла) все същото ли е?Промяна в превключването има ли?
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1986
- Контакти:
[/quote]4.Лостовата система да не е изправна и още други за които немога да се сетя но да казваш че скорстна кутия на 100000 да не е разработена ако е на 10000 по съм съгласен но на 100000 е невъзможно[/quote] Може и да съм се заблудил обаче 2от4 коли които карам са с тегави скорости, и 2те са около 100 000км, на другите 2 скоростите влизат с 1 пръстче обаче са на по 230-250 000... И се пак искаш да ми кажеш че неръчкан 94 000километров Сеат каран от пенсионер швейцарец е перфекно разработен
??? 

-
Re: Проблем хидравлика и скорости
mariovasi написа:"трудничко става" казваш...
Първо започна първа да влиза трудно и превключването ставаше пъво през втора и тогава първа,напоследък започнаха да влизат трудно 3-та,4-та и някой път и 5-та!Влизат от 2-рия път!Това е, маслото не съм го сменял дано да е от това!Това мога да кажа само!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”