Светлини ...
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
venci&vento написа:Колега , извади това реле което е за дългите и кажи дали тогава ще светят . След този експеримент може да се определи по-точно какъв е проблема .
Караиванов написа:Когато съм на дълги късите не светят а дори и да махна релето проблема си остава
Не ти трябва да четеш! За к'во ти е?
Хайде сега имаш достатъчно инфо, за да "определиш по-точно какъв е проблема"!?
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Re: ????
valkilmera написа:Не си писал за каква кола става на въпрос![]()
На всички коли с едносекционни фарове(Една кружка за къси и дълги)светлини при подаване на лостчето за светкавица светят и двете и става доста силен светлинния сноп.
Когато нормално включването светчт поотделно.![]()

Да се чете добре а не да се пускат мнения-Напразно!!!
На голфчето късите и дългите са в големия фар нали

Провери когато си на къси и след това накарай някой да пусне дългите и ще видиш че късите изгасят а дългите се включват,после да дръпне лостчето за светкавица и ще светнат и двете

- valkilmera
!!!!
П/с!!!!!!
Имам един приятел с същия голф 2 и при него да се смееш ли или а плачеш му бе изгоряла на левия фар кружката за къси -А на десния тази на дълги
Представи си каква картинка излезе

Имам един приятел с същия голф 2 и при него да се смееш ли или а плачеш му бе изгоряла на левия фар кружката за къси -А на десния тази на дълги

Представи си каква картинка излезе

- Караиванов
- Автомобил:
- Двигател:
valkilmera написа:valkilmera написа:Не си писал за каква кола става на въпрос![]()
На всички коли с едносекционни фарове(Една кружка за къси и дълги)светлини при подаване на лостчето за светкавица светят и двете и става доста силен светлинния сноп.
Когато нормално включването светчт поотделно.![]()
Май съм писал,за какви фарове става въпрос!!!
Да се чете добре а не да се пускат мнения-Напразно!!!
На голфчето късите и дългите са в големия фар нали![]()
![]()
![]()
Провери когато си на къси и след това накарай някой да пусне дългите и ще видиш че късите изгасят а дългите се включват,после да дръпне лостчето за светкавица и ще светнат и двете![]()
Малките фарчета са за дълги

Караиванов написа:Малките фарчета са за дълги
Може ли малко допълнителни обяснения, моля?
Когато включиш дълги ти свети само вътрешната двойка(малките фарчета) и габаритите от външната ли?
А на къси ти светят габаритите и късите, които са в една и съща секция?
Нещо нямам спомен да съм виждал голф, на който да му светят само вътрешните фарове, ама да речем че това може да е нормално ако не се е случвало такъв да кара срещу мен на дълги.
Все си мисля обаче, че светят и четирите по някое време...!?
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз съм с Пасат, но и при мен се наблюдава това явление. Включени са къси и дълги. Фаровете са двусекционни и при това положение светят и четирите крушки - на късите и на дългите. И когато дръпна ключа, с който се включват дългите към мен, все едно да присветна, светенето на дългите се усилва. Като го отпусна, светенето намалява. Релета нямам. Според мен единствената причина за тази промяна в светенето е ключа.
GVG написа:Аз съм с Пасат, но и при мен се наблюдава това явление. Включени са къси и дълги. Фаровете са двусекционни и при това положение светят и четирите крушки - на късите и на дългите. И когато дръпна ключа, с който се включват дългите към мен, все едно да присветна, светенето на дългите се усилва. Като го отпусна, светенето намалява. Релета нямам. Според мен единствената причина за тази промяна в светенето е ключа.
Това е супер странно, но поне при теб няма релета, така че може да има загуби в ключа, въпреки че не съм разглобявал такъв и ми е трудно да си представя какви ще да са тези контакти, та да оказват чак такова влияние.
По никакъв начин обаче не виждам как ключа със загубите си може да повлияе на светлини, които минават през релета, както е при Караиванов.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз също не съм запознат с устройството на ключа, но мисля, че ако в него има някакви загуби, а то явно има, това означава, че контактното съпротивление на пластините е по-високо от нормалното, което води до загряване, а от там рано или късно до повреда. Ако се сложат релета обаче, тази промяна в силата на светенето на дългите при притискане на ключа и отпускане не трябва да я има - просто няма как. Ключът е или включен или изключен и целия ток минава през контактите на релето.
Добре че почти не карам на дълги, пък и от както сложих ксенон на късите май не се и налага. Просто споделих, че и при мен ключът влияе на силата на светене на дългите.
Добре че почти не карам на дълги, пък и от както сложих ксенон на късите май не се и налага. Просто споделих, че и при мен ключът влияе на силата на светене на дългите.
- Караиванов
- Автомобил:
- Двигател:
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Пич не съм чак толкова на ясно, но и при мен е така и мисля, че е нормално. Ако задържа лоста по-дълго време дръпнат ще ми изгори цялата крушка. Просто, при самото дръпване светва повече, защото светят и късите и дългите, а когато го пускеш(лостчето) угасват късите и остават само дългите.
Нека някой по-компетентен да се изкаже. При различни фарове, системата предполагам е различна. Аз съм с G3 1993 с едносекционни фарове.
Нека някой по-компетентен да се изкаже. При различни фарове, системата предполагам е различна. Аз съм с G3 1993 с едносекционни фарове.
Караиванов написа:Колата е с четери фара. На дълги светят и четирите, като дръпна ключа за светкавицата светлината се усилва, а като го пусна намалява, дори и като махна релето положението е същото.
Има ли възможност късите и дългите да са ти в едната секция?
В този род на мисли, какви са ти крушките там, във външните фарове?
А вътрешните да са просто спомагателни, нещо като фари за мъгла?
Тогава има обяснение на феномена и то е, че на дръпнат лост ти свети де що има крушка.

А на пуснат - вътрешните светят заедно с къси или дълги от външните.
- valkilmera
!!!
Колеги!!!
Не четете внимателно!!!
По горе е обяснено...
Не четете внимателно!!!

По горе е обяснено...
- Караиванов
- Автомобил:
- Двигател:
feb написа:Караиванов написа:Колата е с четери фара. На дълги светят и четирите, като дръпна ключа за светкавицата светлината се усилва, а като го пусна намалява, дори и като махна релето положението е същото.
Има ли възможност късите и дългите да са ти в едната секция?
В този род на мисли, какви са ти крушките там, във външните фарове?
А вътрешните да са просто спомагателни, нещо като фари за мъгла?
Тогава има обяснение на феномена и то е, че на дръпнат лост ти свети де що има крушка.
А на пуснат - вътрешните светят заедно с къси или дълги от външните.
Късите не светят изобщо когато съм на дълги и дръпна лостчето.
Скоро като разглобим волана и ще видим дали е от пластинката спомената по-горе или нещо друго от там и ще пиша какво е станало

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”