Губя средно по 500гр. антифриз на ден или по точно от скоро губя по 500гр. вода че ми писна да доливам пари в казанчето.
От къде може да е проблема.Сигурен съм че не е спукано казанчето ,ами като стисна маркуча които отива към радиатора се чува СССС леко зд двигатела.Възможноли е да е от някой спукан маркуч или ъдинние.
Могали сам да се оправя или треябва и майстор.
Препоръчаите ми автосервиз
Мерси!!!
Губя средно по 500гр. антифриз на ден
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosen79 написа:Клега,запали колата изчакай да загрее,и да надуенужното налягане на системата и то ще си проличи.Може да е радятора или водно съединение.И двете неща можеш сам да си ги оправиш не е сложно.
За радиатора съм почти сигурен че не е.Нали ви казвам като сисна маркуча които отива към радиатора ,намирасе прем двигателя .Сечува свистене зад двугателя или около капачката за маслото ???
това забелязах засега
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
aiptek написа:rosen79 написа:Клега,запали колата изчакай да загрее,и да надуенужното налягане на системата и то ще си проличи.Може да е радятора или водно съединение.И двете неща можеш сам да си ги оправиш не е сложно.
За радиатора съм почти сигурен че не е.Нали ви казвам като сисна маркуча които отива към радиатора ,намирасе прем двигателя .Сечува свистене зад двугателя или около капачката за маслото ???
това забелязах засега
Ми най-лесното е хващаш някой да стиска мъркуча,а ти гледаш от къде изпуска.
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
блока е това голямото нещо в което ти се разхождат буталата и за което е закачена скоростната кутия (за нея пък са закачени полуоските а те пък предават движение към колелетата). тапите са отзад на блока горе долу в средата и нагоре разположени хоризонтално една до друга (метални кръгли вдлъбнатини)
ето го батко с тапите (тия по светлите кръгли неща)

ето го батко с тапите (тия по светлите кръгли неща)

- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Thriller написа:Имах преди време пасат който губеше вода,отворих двигателя и се оказа,че е гарнитура и единия ми цилиндър беше пълен с вода.Други проблеми прави ли ти,в смисал да гасне,трудно да пали и така ?
Да но от време на време.Даже небих казал че го прави есто само сутрин докато е студена още.Пак с едно завъртане на ключа но с леко задържане.
- zone967
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Губя средно по 500гр. антифриз на ден
aiptek написа:Губя средно по 500гр. антифриз на ден или по точно от скоро губя по 500гр. вода че ми писна да доливам пари в казанчето.
От къде може да е проблема.Сигурен съм че не е спукано казанчето ,ами като стисна маркуча които отива към радиатора се чува СССС леко зд двигатела.Възможноли е да е от някой спукан маркуч или ъдинние.
Могали сам да се оправя или треябва и майстор.
Препоръчаите ми автосервиз
Мерси!!!
Аз бих ти препоръчал да я закараш на сервиз. На бул.Европа в Люлин точно срещу мусю Бриколаж. Сервиза е с много добра база и момчетата работят бързо и качествено.
jims написа:Палиш колата и като загрее дигаш капака и гледаш. Ако не се виждат следи от течност никъде огледай около двигателя.
Миналата зима няколко месеца ми трябваха да намеря, че колата ми губи антифриз от тройника. От него течеше върху блока и се изпарява.
Гарнитура също може да е
И аз го имам този проблеми, може и от него да губи антифриз на колегата колата...ама 1/2 литър на ден си е доста, то трябва напваро да си тече лекичко, а не да капе(както е при мен).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”