Източване на спирачна течност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Източване на спирачна течност

Мнениеот el_nino » Сря 05 ное 2008 20:44

Колеги въпроса ми е как наи пълноценно да източа спирачната течност от автомобила за да я сменя .... и някои ако има информация за вместимостта на Голф 3 комби без АБС моля да сподели !

Благодаря предварително !

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Сря 05 ное 2008 21:53

един литър ще ти стигне :D а за източването най - добре отвиваш всичките пробки ( четирите ) на колелата палиш колата и един човек помпа на педала а ти доливаш в казанчето и като ти остане стотина грама в шишето ( казанчето е пълно ) завиваш пробките и започваш да обезвъздушаваш колелата едно по едно като следиш и течността в казанчето и като понамалее доливаш от тази която ти е останала в шишето :D
п. с. реда за обезвъздушаване мисля че беше задно дясно задно ляво предно дясно предно ляво :roll:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 05 ное 2008 22:58

Milanski написа:един литър ще ти стигне :D а за източването най - добре отвиваш всичките пробки ( четирите ) на колелата палиш колата и един човек помпа на педала а ти доливаш в казанчето и като ти остане стотина грама в шишето ( казанчето е пълно ) завиваш пробките и започваш да обезвъздушаваш колелата едно по едно като следиш и течността в казанчето и като понамалее доливаш от тази която ти е останала в шишето :D
п. с. реда за обезвъздушаване мисля че беше задно дясно задно ляво предно дясно предно ляво :roll:
мисля,че беше към 700 грама ,но вземи направо 1 литър,за да промиеш тръбите (ако е стара сегашната ти спирачна течност) в моята имеше какво ли не :lol: и е хубаво да ти остане 200 грама за да доливаш после... Само не дей да взимаш българска или руска :!: :!: :!:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 05 ное 2008 23:52

Milanski написа:един литър ще ти стигне :D а за източването най - добре отвиваш всичките пробки ( четирите ) на колелата палиш колата и един човек помпа на педала а ти доливаш в казанчето и като ти остане стотина грама в шишето ( казанчето е пълно ) завиваш пробките и започваш да обезвъздушаваш колелата едно по едно като следиш и течността в казанчето и като понамалее доливаш от тази която ти е останала в шишето :D

Реда за обезвъздушаване е:задно дясно,прено ляво и задно ляво прено дясно,колега.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 06 ное 2008 0:01

къде я събрахте 1 л спирачна течност :shock
аз на моята сипах около 500 мл

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Чет 06 ное 2008 0:45

Мойта я сменях днес събра.. 200 мл смятай :) при положение че я обезваздуших

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 06 ное 2008 5:13

Задна дясна, задна лява, предна дясна, предна лява. Аз така знам и правя. Няколко коли съм обезвъздушавал и няма проблеми.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 06 ное 2008 12:32

Smoke написа:къде я събрахте 1 л спирачна течност :shock
еми бате не е 1 литър ,но при мен глътна към 700мл,щото промивки и аз + това я източих старата до капка и след това събира малко повечко,че нали по цялата система(маркучета и свръзки) трябва да отиде

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 06 ное 2008 13:47

Моята си събра 1л. като нищо, ама в сервиза където сменях имаше помпа с която я изсмукаха.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Чет 06 ное 2008 14:37

Най-добре е да се смени в сервиз, където имат машинка за смяна. Става лесно и бързо, без обезвъздушаване и помпане. Машинката вкарва течност в казанчето, отвиват една по една пробките за обезвъздушаване за да изтече по около 200 мл. течност. Да не се забравя и съединителя. При мен отиде около 1 л. течност. И не е много скъпо.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Чет 06 ное 2008 14:49

stoqn_g60 написа:
Smoke написа:къде я събрахте 1 л спирачна течност :shock
еми бате не е 1 литър ,но при мен глътна към 700мл,щото промивки и аз + това я източих старата до капка и след това събира малко повечко,че нали по цялата система(маркучета и свръзки) трябва да отиде

Точно това искам да направя и аз .... да източа всичко да остане празно и след това да наливам ....
Ако товия всички проблки за обезвъздушаване и почна да помпам спирачката да изтече всичко и след това започна да наливам и обезвъздушавам ще стане ли работата ! ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”