Колеги въпроса ми е как наи пълноценно да източа спирачната течност от автомобила за да я сменя .... и някои ако има информация за вместимостта на Голф 3 комби без АБС моля да сподели !
Благодаря предварително !
Източване на спирачна течност
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
един литър ще ти стигне
а за източването най - добре отвиваш всичките пробки ( четирите ) на колелата палиш колата и един човек помпа на педала а ти доливаш в казанчето и като ти остане стотина грама в шишето ( казанчето е пълно ) завиваш пробките и започваш да обезвъздушаваш колелата едно по едно като следиш и течността в казанчето и като понамалее доливаш от тази която ти е останала в шишето
п. с. реда за обезвъздушаване мисля че беше задно дясно задно ляво предно дясно предно ляво

п. с. реда за обезвъздушаване мисля че беше задно дясно задно ляво предно дясно предно ляво

- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
мисля,че беше към 700 грама ,но вземи направо 1 литър,за да промиеш тръбите (ако е стара сегашната ти спирачна течност) в моята имеше какво ли неMilanski написа:един литър ще ти стигнеа за източването най - добре отвиваш всичките пробки ( четирите ) на колелата палиш колата и един човек помпа на педала а ти доливаш в казанчето и като ти остане стотина грама в шишето ( казанчето е пълно ) завиваш пробките и започваш да обезвъздушаваш колелата едно по едно като следиш и течността в казанчето и като понамалее доливаш от тази която ти е останала в шишето
![]()

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Milanski написа:един литър ще ти стигнеа за източването най - добре отвиваш всичките пробки ( четирите ) на колелата палиш колата и един човек помпа на педала а ти доливаш в казанчето и като ти остане стотина грама в шишето ( казанчето е пълно ) завиваш пробките и започваш да обезвъздушаваш колелата едно по едно като следиш и течността в казанчето и като понамалее доливаш от тази която ти е останала в шишето
![]()
Реда за обезвъздушаване е:задно дясно,прено ляво и задно ляво прено дясно,колега.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Най-добре е да се смени в сервиз, където имат машинка за смяна. Става лесно и бързо, без обезвъздушаване и помпане. Машинката вкарва течност в казанчето, отвиват една по една пробките за обезвъздушаване за да изтече по около 200 мл. течност. Да не се забравя и съединителя. При мен отиде около 1 л. течност. И не е много скъпо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stoqn_g60 написа:еми бате не е 1 литър ,но при мен глътна към 700мл,щото промивки и аз + това я източих старата до капка и след това събира малко повечко,че нали по цялата система(маркучета и свръзки) трябва да отидеSmoke написа:къде я събрахте 1 л спирачна течност![]()
аз на моята сипах около 500 мл
Точно това искам да направя и аз .... да източа всичко да остане празно и след това да наливам ....
Ако товия всички проблки за обезвъздушаване и почна да помпам спирачката да изтече всичко и след това започна да наливам и обезвъздушавам ще стане ли работата ! ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”