Та, други коментари по темата? Иска ми се обективно мнение от доста хора. Благодаря ви
Споделете Мнение на Астра 1.6 16v
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Cocolino написа:Да, ползвах я и не намерих нищо. Явно не задавам правилните думиЗатова те помолих за линк
Та, други коментари по темата? Иска ми се обективно мнение от доста хора. Благодаря ви
Щот един път кът гръмне колекторите отиват по дяволите, а струват колкото ти е разликата м/у обикновенна газова и ГИ, поне аз така знам
-
cceeccoo
- Автомобил:
- Двигател:
.
Opel-те почват да се поцинковат след 97г.,а ако успееш да намериш 1.6 пълна инжекция но не 16V,е по удачен вариaнт на мотора,води се "si" и пак е 101к.с.
Cocolino написа:Да, не е комби, ако това е от значение.
Искаше ми се да не е инжекцион, защото смятам да и сложа газова уредба. Дано не повреда двигателя. Значи все пак си дърпа нормално за 100 коня?
За газ по-добре не разчитай. С емулатори някои успяват да подкарат обикновена газова, но явно зависи много от състоянието на двигателя - ако нещо му куца ще ти прави проблеми агу-то. Екотека има лоша слава, но сигурно 2/3 от астрите след 1994 са все екотек и както виждаш се движат по улиците. Все пак бих ти препоръчал 1.7TD - ще имаш добър вървеж и ще си спестиш газовите истории и разходи. От приказки "нафтата поскъпна" не се подвеждай - на газ може да ти е малко по-изгодно отколкото дизел, но като включиш в цената газовата нещата се зануляват и вървежа ти остава в плюс.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
jims написа:96-та година е след фейслифта и е малко по добре от към ръжда. За мен опелския мотор 1,6 без значение si или 16v е по добър от еквивалентите на vw. Разхода е по-нисък, вървежа е по-добър. Колекторите май бяха метални така че проблемите при гърмежи ще отиват другаде. И все пак не препоръчвам обикновенна газова уредба. По добре отдели повечко пари и сложи ГИ. Иначе след време ще съжаляваш (както аз сега).
Разхода е относителна и променлива величина. Няма кой да ти каже със сигурност колко ще ти гори. На мен опели с такива мотори са ми горяли 5-7 извънградско и 8-12 градско.
Ако бях на твое място бих поразгледал за някой моноинжекция. Намират се някои бройки даже и 97-ма година. Тъпото е, че 90 % от тях са комбита.
Не знам как може някой да каже за тез масларки Екотрак, че са добри мотори! Имам наблюдения върху няколко такива и не са цвете. Работанта температура е висока, яде масло.
Старите мотори на Опел са по-добри ...
За газ на екотек само Г.И
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
След като на един приятел онзи ден на вектра 1.6 101 `96 му се скъса задния мост от купето в движение заради ръжда, аз стар опел не бих си взел да ми го подаряват. Те почти ги и подаряват де, за 1000 лв си го беше зел барабар с газовата.
За колегата, като нямаш кинти брат няма да караш кола. Ти да не си мислиш случайно, че ще земеш такъв дърт таралясник и само масло ще смениш и газова ще сложиш ... безопастността е по-ценна от кинтите, не го забравяй и не се сърди, но това е истината.
Поздрави.
За колегата, като нямаш кинти брат няма да караш кола. Ти да не си мислиш случайно, че ще земеш такъв дърт таралясник и само масло ще смениш и газова ще сложиш ... безопастността е по-ценна от кинтите, не го забравяй и не се сърди, но това е истината.
Поздрави.
dj_tuhla написа:След като на един приятел онзи ден на вектра 1.6 101 `96 му се скъса задния мост от купето в движение заради ръжда, аз стар опел не бих си взел да ми го подаряват. Те почти ги и подаряват де, за 1000 лв си го беше зел барабар с газовата.
Нещо годината ли си объркал или даваш за пример най-голямата гробница произведена 1996? За 1000лв ако намериш вектра '96 трябва да е катастрофирала до предните седалки.
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
jims написа:96-та година е след фейслифта и е малко по добре от към ръжда. За мен опелския мотор 1,6 без значение si или 16v е по добър от еквивалентите на vw. Разхода е по-нисък, вървежа е по-добър. Колекторите май бяха метални така че проблемите при гърмежи ще отиват другаде. И все пак не препоръчвам обикновенна газова уредба. По добре отдели повечко пари и сложи ГИ. Иначе след време ще съжаляваш (както аз сега).
Разхода е относителна и променлива величина. Няма кой да ти каже със сигурност колко ще ти гори. На мен опели с такива мотори са ми горяли 5-7 извънградско и 8-12 градско.
Ако бях на твое място бих поразгледал за някой моноинжекция. Намират се някои бройки даже и 97-ма година. Тъпото е, че 90 % от тях са комбита.
Незнам защо темите отиват винаги на майната си....човека иска мнениа за колата.Не да правите предпоставки за спам."По-добър от еквивалентите на vw" по кой канал го гледаш това или е някоя фантастика дръпната от замундата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”