Споделете Мнение на Астра 1.6 16v

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пет 14 ное 2008 17:03

Да, ползвах я и не намерих нищо. Явно не задавам правилните думи :? Затова те помолих за линк

Та, други коментари по темата? Иска ми се обективно мнение от доста хора. Благодаря ви

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 14 ное 2008 17:05

Напиши в нея "газов инжекцион" и дай да търси всички думи.....

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 17:51

Cocolino написа:Да, ползвах я и не намерих нищо. Явно не задавам правилните думи :? Затова те помолих за линк

Та, други коментари по темата? Иска ми се обективно мнение от доста хора. Благодаря ви

Щот един път кът гръмне колекторите отиват по дяволите, а струват колкото ти е разликата м/у обикновенна газова и ГИ, поне аз така знам

cceeccoo
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот cceeccoo » Пет 14 ное 2008 19:01

Opel-те почват да се поцинковат след 97г.,а ако успееш да намериш 1.6 пълна инжекция но не 16V,е по удачен вариaнт на мотора,води се "si" и пак е 101к.с.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 14 ное 2008 19:27

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:58, променено общо 1 път.

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пет 14 ное 2008 19:35

Cocolino написа:Да, не е комби, ако това е от значение.
Искаше ми се да не е инжекцион, защото смятам да и сложа газова уредба. Дано не повреда двигателя. Значи все пак си дърпа нормално за 100 коня?

За газ по-добре не разчитай. С емулатори някои успяват да подкарат обикновена газова, но явно зависи много от състоянието на двигателя - ако нещо му куца ще ти прави проблеми агу-то. Екотека има лоша слава, но сигурно 2/3 от астрите след 1994 са все екотек и както виждаш се движат по улиците. Все пак бих ти препоръчал 1.7TD - ще имаш добър вървеж и ще си спестиш газовите истории и разходи. От приказки "нафтата поскъпна" не се подвеждай - на газ може да ти е малко по-изгодно отколкото дизел, но като включиш в цената газовата нещата се зануляват и вървежа ти остава в плюс.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 14 ное 2008 19:50

jims написа:96-та година е след фейслифта и е малко по добре от към ръжда. За мен опелския мотор 1,6 без значение si или 16v е по добър от еквивалентите на vw. Разхода е по-нисък, вървежа е по-добър. Колекторите май бяха метални така че проблемите при гърмежи ще отиват другаде. И все пак не препоръчвам обикновенна газова уредба. По добре отдели повечко пари и сложи ГИ. Иначе след време ще съжаляваш (както аз сега).
Разхода е относителна и променлива величина. Няма кой да ти каже със сигурност колко ще ти гори. На мен опели с такива мотори са ми горяли 5-7 извънградско и 8-12 градско.
Ако бях на твое място бих поразгледал за някой моноинжекция. Намират се някои бройки даже и 97-ма година. Тъпото е, че 90 % от тях са комбита.

Не знам как може някой да каже за тез масларки Екотрак, че са добри мотори! Имам наблюдения върху няколко такива и не са цвете. Работанта температура е висока, яде масло.

Старите мотори на Опел са по-добри ...

За газ на екотек само Г.И

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 20:10

На vw моторите са някакси по-мудни, по-бавнооборотни ли незнам как да го обясня, но на едни същи кубици и коне гледал съм до 2.0 150 коня опелите са по-добре от към двигатели в смисъл вървежа е маааалко по-добър

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 14 ное 2008 20:16

След като на един приятел онзи ден на вектра 1.6 101 `96 му се скъса задния мост от купето в движение заради ръжда, аз стар опел не бих си взел да ми го подаряват. Те почти ги и подаряват де, за 1000 лв си го беше зел барабар с газовата.

За колегата, като нямаш кинти брат няма да караш кола. Ти да не си мислиш случайно, че ще земеш такъв дърт таралясник и само масло ще смениш и газова ще сложиш ... безопастността е по-ценна от кинтите, не го забравяй и не се сърди, но това е истината.

Поздрави.

Потребителски аватар
impresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот impresa » Пет 14 ное 2008 20:40

Чети тук! Има подробна информация :lol: :lol:

www.ryjda.com

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пет 14 ное 2008 20:52

dj_tuhla написа:След като на един приятел онзи ден на вектра 1.6 101 `96 му се скъса задния мост от купето в движение заради ръжда, аз стар опел не бих си взел да ми го подаряват. Те почти ги и подаряват де, за 1000 лв си го беше зел барабар с газовата.

Нещо годината ли си объркал или даваш за пример най-голямата гробница произведена 1996? За 1000лв ако намериш вектра '96 трябва да е катастрофирала до предните седалки.

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Пет 14 ное 2008 21:18

За астра най-добре 1.8моно има я и след средата на 90-те.Слагаш обикновена газова и си готов.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Съб 15 ное 2008 1:35

Мерси много на всички 8)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 15 ное 2008 9:46

Dr.Watson написа:Нещо годината ли си объркал или даваш за пример най-голямата гробница произведена 1996? За 1000лв ако намериш вектра '96 трябва да е катастрофирала до предните седалки.

Може би бъркам, може би беше `94, но това не променя факта че и падна задния мост заради ръжда.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Съб 15 ное 2008 11:13

jims написа:96-та година е след фейслифта и е малко по добре от към ръжда. За мен опелския мотор 1,6 без значение si или 16v е по добър от еквивалентите на vw. Разхода е по-нисък, вървежа е по-добър. Колекторите май бяха метални така че проблемите при гърмежи ще отиват другаде. И все пак не препоръчвам обикновенна газова уредба. По добре отдели повечко пари и сложи ГИ. Иначе след време ще съжаляваш (както аз сега).
Разхода е относителна и променлива величина. Няма кой да ти каже със сигурност колко ще ти гори. На мен опели с такива мотори са ми горяли 5-7 извънградско и 8-12 градско.
Ако бях на твое място бих поразгледал за някой моноинжекция. Намират се някои бройки даже и 97-ма година. Тъпото е, че 90 % от тях са комбита.

Незнам защо темите отиват винаги на майната си....човека иска мнениа за колата.Не да правите предпоставки за спам."По-добър от еквивалентите на vw" по кой канал го гледаш това или е някоя фантастика дръпната от замундата :lol: някой нов филм от тая година.Имам близък с такава кола като я вкара бше лаченка от всички страни и двигател всичко.Човек си я кара и потдържа обаче тя му се отплаща като го води до сервиза редовно( да де поне до там го кара неможе да се оплаче :lol: )дали върви повече незнам обаче не казваш на човека колко често ще посещава сервизите.Апа ако съкса ремък срещата му с клапаните е гарантирана доколкото при абф има защита на клапаните и няма да му се случи това нещастие.Немисля, че това е малко....такаче недей ми го хвали тоя хлопел и то пък сравнявайки с VW :052:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”