Интересни факти от потърпевш потребител на Passat B6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 01 дек 2008 22:50

Не знам вашето мнение, но моя Пасат му навъртях 33 000 км по българските /и малко по европейските/ пътища преди да го откраднат. Единственото нещо, което смених, беше маншон на карето, но поради добри майстори, които не го направиха качествено, после смених и самото каре. От всичко друго съм доволен. А пък аз съм душманин на карането. Нормално е, случват се такива неща. Ето пресен пример - на мен на Тойотата ми свири вентилатора на климатроника когато е студено. На първото сервизно обслужване им казах, и те го проверили - имало листа вътре :wink: Дрън, дрън, пак си подсвирва. Вярно е, че не е като филтър за твърди частици да се прецака, но пак си има недостатъци.
Според мен всеки очаква, че като купи чисто нов автомобил, и до 200000 км трябва само масло и филтри да сменя. Е не се получава така за съжаление. Показателни са продължителните тестове на Аутобилд. Много малко са автомобилите, които са без каквито и да е забележки.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 01 дек 2008 22:54

Пасата си е много добре :) ......не го слушайте брат ми ;)
Сега сериозно - действително имаше някой ядове колата, като този с DPF филтъра си е неприятен.Но това не е проблем само тука но и навсякъде , бая попрочетох и особено в Англия реват.Дори там този DPF им се вижда много скъп.Четох че много от тамошните по-съвестни дилъри предупреждават купувачите ако карат само града, че е по-удачно да вземат бензинов мотор(съвсем сериозно), че наистина има проблеми със запушвания.Интересното е, че и там при запушване на филтъра и при доказване, че водача е виновен!?!?(как ли става това) си плащаш филтъра дори колата да е в гаранция.
Дори някой беше писал, че се налага като ти светне лампата да си разходиш колата като кученце та да се изака :) това е абсурдно.
Но засега така е измислено това е положението.Съвсем случайно попаднах на статия по нета където се споменава за подобряване на технолгогията на филтрите на Ваг груп който работели при по ниски температури(т.е. не нужно да шпориш повечко колата та да се отпуши)
Така че , технолгогиите се подобряват :)
.....
Но не мисля че при другите производители положнието е по-добро

П.С
Одеве брат ми писал без да иска от моя user, sorry...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 01 дек 2008 23:12

Това което най ме притеснява относно DPF филтрите е, че вече сериино се слагат на всички дизелови Golf 6, докато при 5, клиента имаше избор.

Наистина пасат след B4 са скъпи за каране и поддръжка.
Аз все още имам В3.това е най-железния автомобил на света.
Жена ми има Vento двигател 1,9 td AAZ. като В3.

По-железен от B3 е само Golf 2 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 01 дек 2008 23:29

добре де колко често се налага да шпориш по магистралата за да отпуши?
не може ли просто да го разкачиш тоя филтър и да баламосаш смотаната електроника че си е ОК?

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 01 дек 2008 23:30

Е няма такава мъка :shock

Ей заради това не си купувам скъпи автомобили mhihi

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 01 дек 2008 23:38

п.с. Кордобата в гаража - на 5000км се прецака дросела, празния ход стана 1500 оборота, на 7000 се разтропа задния мост, на 12000 почна да тропа отпред вдясно, на 12500 филтъра на климатика се задръсти на 100% и спря да духа изобщо, на 15000 дросела пак се скапа, на 16000 мотора почна да вие странно но изобщо вече не ме интересува :) оригиналните накладки стържат все едно са обковани не с феродо а с шкурка, говорителя в дясната врата се разпърдя още на третия месец....
замислям се за голф цвайка

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 02 дек 2008 0:05

Мразя екологият и всичките и производни джаджи

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 02 дек 2008 0:06

Случват се такива работи колега,аз бих го определил като малшанс,щото толкова работи едно след друго не знам как по друг начин да ги нареча.На моя пасат филма му беше,че гореше много масло,оправиха го,сега си гори нормално.Бутонът за ръчната спирачка верно е дефектен и моя го смениха.Другите работи,които ме дразнят е ,че чат пат скърца таблото,там където са дървените апликации.Следващата ми кола отново би била VW.Успех :wink:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 02 дек 2008 0:12

morfei1 написа:Това което най ме притеснява относно DPF филтрите е, че вече сериино се слагат на всички дизелови Golf 6, докато при 5, клиента имаше избор.

В Германия от 01.10 е задължително да имаш стикер за вредни емисии, като има гратисен период за "недоразбрали" мисля че до 31.12.2008
Иначе 40 евро и една точка. Инфо тук. И преди да ме налазите: Не знам дали това важи за временно пребиваващи МПС с чужди регистрации.

Кво искам да кажа: Затова Голфарата е с DPF серийно, защото немеца натам е тръгнал - да си пази екологията. Да не говорим кво ще ги направят в пресата: "Новия модел на незнамкоясимарка е с ДПФ, а при новия Голф той е екстра, която се плаща допълнително".... :D Затова серийно. Отделно като си с ДПФ данъка на колата е по-малък.

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Вто 02 дек 2008 9:12

arrougance написа:Случват се такива работи колега,аз бих го определил като малшанс,щото толкова работи едно след друго не знам как по друг начин да ги нареча.На моя пасат филма му беше,че гореше много масло,оправиха го,сега си гори нормално.Бутонът за ръчната спирачка верно е дефектен и моя го смениха.Другите работи,които ме дразнят е ,че чат пат скърца таблото,там където са дървените апликации.Следващата ми кола отново би била VW.Успех :wink:

Напълно те подкрепям, моя го имам от 3 месеца и малко, навъртял съм 7000км и съм доволен. Копчето на ръчната и на мен ми блокира, беше неделя обадих се и ми казаха да разкача акумулатора за 2-3 мин и после се отблокираха колелата. Поръчаха ми ново копче и го смениха. Всичко си мина за сметка на гаранцията. Все ми се струва, че не са толкова лоши тия пасати, колкото ги изкарват, ама времето ще покаже. В Аутобилд за повечето проблеми пише, че са отстранени 2007г.

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 02 дек 2008 9:41

На брат ми като му блокира ръчната , въобще не му бяха казали за откачане на акумулатор та да му се отблокират колелата поне да я закара на самоход , ми трябваше да чака два дни паяк та да вдигне колата да я закара в Сакар ауто.Казали му - вземете репатрак за наша сметка.
Ако си в планината и ти се преебе това копче, какво правиш ако не знаеш номера с акумулатора!?!?!? Къде ще викаш там репатрак!!?
Излгежда пак стигаме до некъдърността на официалните дилъри.
Щото колегата по-горе е писал че са му казали номера с акумулатора.Разбира, че би трябвало да има решение ако ти блокира ръчната да се излезне от това положение и ето какво било.Ама кой да ти знае.Не може да се разхождаш като муха без глава, да си бараш топките и да си пиеш кафенцето както са повечето "майстори" в официалните дилъри(виждал съм ги твърде) и после да си специалист.
Веднъж се направиха на интересни да искат да сменят ГНП-то на Пасата Б5 АФН щото виждаш ли на ниски обороти дава 2.0mg вместо 2.2 :) а колата си работи перфе.Като му казах на "тинейджърчето" че мога да си го направя колкото искам милиграмите усети, че срещу седи човек в "час" и каза а добре добре няма проблем :)
Друг сменяха задни дискове и накладки и на излизане щях да се ударя в една кола щото педала потъна до долу(въобще не бяха обезвъздушили спирачките)!! И това официален дилър!
Така че бедата не идва само от самата марка но и нейните дилъри.И все пак си мисля че може контрола от компанията майка да е по-голям, въпреки че не съм наясно как стоят нещата с тези дилъри и т.н.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 02 дек 2008 10:16

ве4е по4ти 130000км само маншон на предна лява полуоска и бушон4е на пръскалките на фаровете :lol: е без консумативите естесвено.за запушването на ДПФ може би не са слагали подxодящото масло :( А този филтар поне при мен е така от време на време се пали и се самопо4иства може би в германия така са го настроили :wink:

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 02 дек 2008 10:55

Колата дори след гаранционно се поддържа в Сакар Ауто с техните масла оригинални и т.н, а и само с ОМВ Премиум Дизел.
То така са си настроени тези филтри да се палят за да се самоочистят но понякога се запушват неприятно :)

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Вто 02 дек 2008 11:21

Извинявам се за баналния въпрос. Всчки Пасати Б6 ли го имат тоя филтър за твърди частици. Някъде бях чел, ако не се лъжа де, че колите които са купувани от България т.е. нови нямат такъв филтър. Така ли е или съм в грешка?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 02 дек 2008 11:43

В предпоследния брой на Ауто Билд имаше тест мисля, че на точно този Пасат. Статията беше озаглавена "Вечният пациент". Мисля говори достатъчно...

Върни се в “Passat”