Здравейте колеги,
много се чудех, дали да се включа, но нека и аз споделя моето мнение.
Колегата пише именно в този форум, защото настоящата му кола е VW, но щом се обръща към нас, то значи е силно ентусиазиран да се сдобие с автомобил с четири пресичащи се кръгчета

. Според мен това, което трябва да провери колегата, е
-Дали автомобилът който възнамерява да замени е в пълна техническа изправност.
-Съпоставка на екстрите, които вероятно няма да отстъпват на тези на голфа, дори ще го превъзхождат.
-Пълна изправност на електрическата инсталация и електрониките по автомобила
-Козметични проблеми и удари.
Прилагам тема, която има голяма полза при търсене на изправен автомобил втора ръка :
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=13150
Също така, при условие че колегата познава собственика на аудито първо е добре да предцени до каква степен го познава и второ да предцени, дали бартера не се прави с цел "отърване" от автомобил пред скъп ремонт.
Също така бих искал да споделя, че всеки караше автомобилите си при двойно по голяма цена на горивата, така че това не би трябвало да бъде показател. Не става въпрос за кеф, а за желание, удоволствие и потребности.
propparo написа:Българина не е фен на марките,българина обича да му е евтинко,ако може чак и без пари.
Колега, всеки е чувал за бай-Ганьо и митовете покрай него

. Една голяма част от българите за съжаление са на този принцип. Само че не подценявай и качеството на германските автомобили. Вероятно ще ме контрираш, че има и други немски автомобили, но самото име на фолксвагена подсказва, че е автомобил предвиден за народа (надеждност на достъпна цена). Също така те са и коли, с чиито ремонт сръчния българин се справя доста добре и самостоятелно. Иначе си абсолютно прав, но тук говорим за амортизирани автомобили, което също оказва влияние върху избора, тъй като едно е да се вземе луксозна кола втора ръка, друго е да се вземе нова такава. Просто потребителя каращ VW би могъл да си закупи нов голф, или да смени целия двигател, за да го оправи, но ситуацията не е такава при едно Ауди или БМВ например.
Винаги ще има и издребнели лица по земното кълбо, но трябва да се прави разлика между хора с "тежко финансово състояние" и издребнели индивиди.
Моля, ако някой се чувства засегнат от казаното да приеме искрените ми извинения.
Поздрави