бартер АUDI B4 2.6 v6 94г за моя голф от гаража

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 02 яну 2009 11:13

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=121857&highlight=%C2%D06 Колега propparo Този линк е за да те провокирам понеже не си прав за това че всеки предпочита да каже голфеца е по- добре.:D
Решава човека с парите не съветниците въпроса за "другата бира" пак опира до пари разходите също. 2 дена да пробва аудито биха му дали достатъчно ясна представа за разхода на колата обаче то не е само нивото на резервоара. Мой бивш колега караше А4 1000лв. му трябваха да си смени предницата от дясно (амортесьори, пружини, шарнири, тампони) може и да е преувеличил но съм го чувал и от други хора.

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Пет 02 яну 2009 11:14

hakera_71 написа:мерси колега ще си помисля

След като споменаха разхода, колегата каза че ще поразмисли => има значение разхода. Поне аз съм далеч от мисълта ГОЛФ и нищо друго, дори мога да се посмея на това твърдение :D . Аудито си е куршум, понавървява си обаче поне за мен да си вземеш кола 2.6 V6 и да не е настъпваш няма смисъл, а това нещо като се настъпва /особено в града/ под 15 няма да пада. Като гледам колко теми за икономии, за цените на бензина и подобни съм почти сигурен, че и в този случай разхода има значение.
Всеки изкарва този довод, защото с това може да го разубеди /явно други забележки нямат тези аудита :) / .

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 02 яну 2009 11:34

Точно така,аудито няма други кусури,освен разхода.
За колегата,който ми праща линка---там човека се чуди кой двигател да избере,а аз като друг човек имал взимане-даване с АБС 90к.с. не мога да излъжа,че не е с приличен разход.
Окачването на А4 няма нищо общо с Б4.При А4 имаме по четири алуминиеви носача на всяко предно колело--два горе и два долу.2007 година удоволствието да ги сменя струваше 1300 лева.Но---нали кефа цена нямал.
Когато човек покара повече от 1-2 коли и то от различни марки,тогава започва да прави впечатленията си не от разхода на един автомобил,а от съвсем различни неща.
Защото нека никой не си го крие---регнал се е във vw-форума,защото за такава кола има пари да си позволи да я купи и поддържа.Ако утре си качи месечния доход или му изпаднат кеш пари от някъде--всеки би си купил друга различна от фолксвагена кола.Българина не е фен на марките,българина обича да му е евтинко,ако може чак и без пари.

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Пет 02 яну 2009 11:56

propparo ... ''Не е важно колко струва, важното е да е без пари'' :) :wink: . Съгласен съм с теб донякъде :roll: , но аз и преди малко казах, че съм далеч от мисълта Голф /Фолксваген/ и нищо друго.... просто тази ми е идеална за момента....

По темата .... колегата да си прецини дали този несъществен недостатък /15 разход градско/ ще го събори да се качи в Ауди.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 02 яну 2009 12:15

:handshake
Аз даже на колегата му пожелавам тая година не да направи бартер голфа за такава кола,а просто да има възможността да си я купи.Така ще има и малка кола с приличен градски разход и улегнал семеен автомобил за по-големи разстояния.

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Пет 02 яну 2009 12:28

propparo написа:Точно така,аудито няма други кусури,освен разхода.
За колегата,който ми праща линка---там човека се чуди кой двигател да избере,а аз като друг човек имал взимане-даване с АБС 90к.с. не мога да излъжа,че не е с приличен разход.
Окачването на А4 няма нищо общо с Б4.При А4 имаме по четири алуминиеви носача на всяко предно колело--два горе и два долу.2007 година удоволствието да ги сменя струваше 1300 лева.Но---нали кефа цена нямал.
Когато човек покара повече от 1-2 коли и то от различни марки,тогава започва да прави впечатленията си не от разхода на един автомобил,а от съвсем различни неща.
Защото нека никой не си го крие---регнал се е във vw-форума,защото за такава кола има пари да си позволи да я купи и поддържа.Ако утре си качи месечния доход или му изпаднат кеш пари от някъде--всеки би си купил друга различна от фолксвагена кола.Българина не е фен на марките,българина обича да му е евтинко,ако може чак и без пари.

Тук не мога да се съглася с теб.Има достатъчно примери във форума на хора хвърлили хиляди левчета в колите си....дето са 1991 година производство(примерно).Тези хора могат да си позволят много по-скъпа,нова,хубава,с много екстри кола - но не го правят! Защо???
Защото са фенове на марката и обичат да си човъркат по любимите возила! Просто при някой "гъдела" е друг - не му трябват ЕСП, СРС, и другите съкращения на сложните екстри в автомобила!(не казвам, че са излишни....особенно от гледна точка на безопасността :wink: ) :D

Моя е съвет е - ако те радва колата - взимай я! защото важното е ти да си довеолен и да изпитваш удоволствие от шофирането или вида на колата! Никой не знае по-добре от теб, кое ти харесва и какво точно искаш от една кола :wink:

Успех

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Пет 02 яну 2009 12:32

.:Stef4o:. написа:....
Моя е съвет е - ако те радва колата - взимай я! защото важното е ти да си довеолен и да изпитваш удоволствие от шофирането или вида на колата! Никой не знае по-добре от теб, кое ти харесва и какво точно искаш от една кола :wink:

Успех
и да допълня - да прецени дали ще може да я поддържа, защото няма смисъл да имаш кола, която те кефи и да не я караш.
Пак ще кажа, че ако разхода не те събаря ... вземай я - по-добър вариант е от голфа ...

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 02 яну 2009 12:46

Аудито куатро ли е ? :D

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 02 яну 2009 18:18

С това Ауди на колегата финансовата криза ще му се вижда като еротичен сън.... :seeex

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Пет 02 яну 2009 19:55

Здравейте колеги,
много се чудех, дали да се включа, но нека и аз споделя моето мнение.
Колегата пише именно в този форум, защото настоящата му кола е VW, но щом се обръща към нас, то значи е силно ентусиазиран да се сдобие с автомобил с четири пресичащи се кръгчета :wink: . Според мен това, което трябва да провери колегата, е
-Дали автомобилът който възнамерява да замени е в пълна техническа изправност.
-Съпоставка на екстрите, които вероятно няма да отстъпват на тези на голфа, дори ще го превъзхождат.
-Пълна изправност на електрическата инсталация и електрониките по автомобила
-Козметични проблеми и удари.

Прилагам тема, която има голяма полза при търсене на изправен автомобил втора ръка :

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=13150

Също така, при условие че колегата познава собственика на аудито първо е добре да предцени до каква степен го познава и второ да предцени, дали бартера не се прави с цел "отърване" от автомобил пред скъп ремонт.
Също така бих искал да споделя, че всеки караше автомобилите си при двойно по голяма цена на горивата, така че това не би трябвало да бъде показател. Не става въпрос за кеф, а за желание, удоволствие и потребности.

propparo написа:Българина не е фен на марките,българина обича да му е евтинко,ако може чак и без пари.

Колега, всеки е чувал за бай-Ганьо и митовете покрай него :D . Една голяма част от българите за съжаление са на този принцип. Само че не подценявай и качеството на германските автомобили. Вероятно ще ме контрираш, че има и други немски автомобили, но самото име на фолксвагена подсказва, че е автомобил предвиден за народа (надеждност на достъпна цена). Също така те са и коли, с чиито ремонт сръчния българин се справя доста добре и самостоятелно. Иначе си абсолютно прав, но тук говорим за амортизирани автомобили, което също оказва влияние върху избора, тъй като едно е да се вземе луксозна кола втора ръка, друго е да се вземе нова такава. Просто потребителя каращ VW би могъл да си закупи нов голф, или да смени целия двигател, за да го оправи, но ситуацията не е такава при едно Ауди или БМВ например.
Винаги ще има и издребнели лица по земното кълбо, но трябва да се прави разлика между хора с "тежко финансово състояние" и издребнели индивиди.
Моля, ако някой се чувства засегнат от казаното да приеме искрените ми извинения.
Поздрави

Последна промяна от eng.Kostadinov на Съб 03 яну 2009 13:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пет 02 яну 2009 21:49

propparo написа:Точно така,аудито няма други кусури,освен разхода.

Е кво му е пък на разхода на АБС-а :roll:

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Пет 02 яну 2009 23:14

eng.Kostadinov написа:............
Също така бих искал да споделя, че всеки караше автомобилите си при двойно по голяма цена на горивата, така че това не би трябвало да бъде показател. Не става въпрос за кеф, а за желание, удоволствие и потребности.
.....

eng.Kostadinov с всичко казано съм съгласен, само с това изречение не съм :roll: .
На Вас кога ви беше по-приятно да карате автомобил /при цена 2.60 или при цена 1.60 / :roll:
Разхода винаги си е малко или много фактор при покупката на автомобил.
Убеден съм, че и Вие ще откажете кола която харчи 20/100 и е в идеален вид.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”