Как да направя по-висок волана ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да направя по-висок волана ?

Мнениеот moimoimoi » Пон 26 яну 2009 22:41

всъщност колко си висок? да си дръпнал седалката максимално назад и пак да ти опират коленете в волана :roll: :roll:
а с волан за пасат ли си? да не е някой от волга

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 26 яну 2009 22:49

moimoimoi написа:всъщност колко си висок? да си дръпнал седалката максимално назад и пак да ти опират коленете в волана :roll: :roll:
а с волан за пасат ли си? да не е някой от волга

Има два чишита волани - може да е сменян.На по-дъртите Пасат-и дето нямат хидравлика (пак за В3 говоря) се монтират по заводско му по-голями волани....аз съм висок почти 1.8м и честно казано в такъв Пасат ми беше тясно....краката ми опираха във волана....може такъв да е случая.
На предишния нямах регулиране на волана нагоре-надолу ама не ми е било тясно (обаче имаше хидравлика и беше с по-малък волан от по-предишния).Сегашния има регулиране на волана и съм забелязал,че заради това педалите са му една идея по-нагоре (по-към седалката) от на предишния (даже го мерих - има ралзика от около 5см от пода под педалите до самите тях на двата Пасат-а).
Дай една снимка на волана,премери му диаметъра да видим какъв волан от Икарус са ти сложили на колата.
Успех!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 26 яну 2009 23:56

zfa159 написа:Добре де,всички В3 имат регулиране нагоре-надолу на седалката от една ръчка отпред ;) .Поне оттам може да се компенсира.

Е, почти всички ;) (както се казваше в една реклама! :lol:
Моя няма реглаж на височината на седалката. Само напред-назад.
Но колегата е казал вече, че е свалил седалката максимално надолу.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 27 яну 2009 0:00

radotom написа:
zfa159 написа:Добре де,всички В3 имат регулиране нагоре-надолу на седалката от една ръчка отпред ;) .Поне оттам може да се компенсира.

Е, почти всички ;) (както се казваше в една реклама! :lol:
Моя няма реглаж на височината на седалката. Само напред-назад.
Но колегата е казал вече, че е свалил седалката максимално надолу.

Сериозно? Аз съм карал един от 88-ма дето нямаше хидравлика ама таиз екстра си я имаше 8) ,този от 90-та също,сегашния от 93-та и той...твоя е уникат :lol:

Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskala69 » Вто 27 яну 2009 9:14

Здравейте!!! И на мен ми е интересно, че няма регулиране на волана, при положение че има други екстри, има и хидравлика, няма само ел. стъкла!!!

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Вто 27 яну 2009 10:24

По мои наблюдения този модел рядко има регулиране на волана, дори и по-луксозните изпълнения - GL и GT.

Ще се повторя с някои от колегите: най-безболезнено е да си вземеш някакво малко, спортно воланче и да видиш как ще се получи с него. Явно наистина си много висок, защото аз съм 184 см, но се чувствам свободно в Б3.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 27 яну 2009 10:50

daskala69 написа:Здравейте!!! И на мен ми е интересно, че няма регулиране на волана, при положение че има други екстри, има и хидравлика, няма само ел. стъкла!!!

Щом седалката ти не се регулира, може да я смениш с такава която се регулира на височина. Предполагам че тези нерегулируемите са в някво средно положение - нито най ниско, нито най високо. Добре е преди да я вземеш да провериш дали ти върши работа. Ако плата е различен, може да го смениш с този от твоята седалка :wink:

Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskala69 » Вто 27 яну 2009 11:40

Седалката се регулира !!! Висок съм 187 см, и се сещам сега каква е причината, като се замисля лятото ми е малко по - добре защото обувките ми са с по - тънка подметка!!! :banghead:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 27 яну 2009 16:02

Иначе някои В3 имат и регулиране на волана....ама не всички...ама незнам дали не може да се насади кормилен прът,който е с регулиране ;)
Иначе е малко по-различна пластмасата около патрона....доколкото знам нищо друго...може би и долното каре да е друго....не мога да кажа със сигурност.

Тука те фанах в грешка ! mhihi mhihi :drunk

При мен я няма 90г.4месец е иначе като се кача на такъв със е много приятно да си я настроиш по твое предпочитание :?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 27 яну 2009 17:46

daskala69 написа:Седалката се регулира !!! Висок съм 187 см, и се сещам сега каква е причината, като се замисля лятото ми е малко по - добре защото обувките ми са с по - тънка подметка!!! :banghead:

А аз мислех да се избазикам да ти напиша да не караш с токчета.. :) .ама да не се засегнеш не го написах...а то виж каква е работата:дет викат в шегата се крие истината.. :hmmmm

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 28 яну 2009 18:30

При мен ако съм със зимните обувки при седалка най-назад и най-ниско и волана най-горе пак не ми е удобно ;)
Истината е в маратонките ;)

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пет 30 яну 2009 22:56

Защо не пробвате да се събувате преди да се качвате в колите? :lol: Е,препоръчително е да го правите дискретно на оживени места! mhihi

Върни се в “Passat”