Както всички знаете наскоро беше 14-ти февруари. Решихме да трагнем към Девин, за да се позабавлязаме.
Навигацията на колата ни откара по един невероятен път, през който не пожелавам на никой да минава. Прикачил съм файлове и на пътя и на резултата от пътя.
Идеята е че движейки се по отъпканите "коловозчета" нацелих нещо много голямо и скрито под снега.
След смяна на картера (не ме питайте как се сменя картер на 14-ти Февруари вечерта в девин), масло и филтри, колата пуши доста повече при палене и при форсиране.
Колата е Г4 131 коня, 2002 година. (за мое щастие спрях колата веднага след удара и съм минал не повече от 300-400 метра) и сериозни последици.
Ако някой има идея защо колата сега пуши повече при форсиране и студен старт сутрин, моля да сподели и ще съм много задължен.
Г4 картер
Re: Г4 картер
Колега, мисля че си се притеснил излишно, понеже си имал проблем с картера и сега абсолютно всяко нещо по колага го свързваш с неприятната случка. Дупката на картера това ли е или вие я направихте такава? Доста е голяма и за 400метра много масло може да мине през нея, а ти имаш общо 4литра. Преди да изгасиш мотора, лампата присветна ли за маслото? По принцип при такава злополука, ако не съумееш да изгасиш мотора на време, мотора не почва да пуши, а направо спира да върви, защото вътре всичко запича.
На другия Свети Валентин, карайте по царските пътища, а не по тези кози пътеки. Погледни си навигацията, дали е настроена за най-бърз или най-къс маршрут!
На другия Свети Валентин, карайте по царските пътища, а не по тези кози пътеки. Погледни си навигацията, дали е настроена за най-бърз или най-къс маршрут!
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за да пуши колата вариант 1.гумички на клапани 2.сигменти
харче ли ти масло
ако не караи спокоино
харче ли ти масло
ако не караи спокоино
колега наистина може и да се притеснявам излишно. Мотора не е запекал и си е ок, минах над 200 км от тогава до сега, но все пак си беше бая изживяване.
Също искам да попитам, как да разбера дали датчика който е за маслото е наред и отчита правилно. Струва ми се че и на него неможе да се разчита след удара.
Също искам да попитам, как да разбера дали датчика който е за маслото е наред и отчита правилно. Струва ми се че и на него неможе да се разчита след удара.
някой има ли идея как да проверя дали датчика за маслото работи както трябва без да се налага да източвам маслото пак ?
Колега иди на елкон ще ти помогне и с датчика и пушека.....
Ще ти вземе най-много 20-30 лева

Ще ти вземе най-много 20-30 лева

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз ти препоръчвам да си сложиш метална кора под двигателя,след няколко сериозни удара на моята кола аз тъка си реших проблема!!!
- Rakarov
- един обикновен Голфаджия
- Автомобил: Polo GTI
- Двигател: 1.8 Turbo
- Контакти:
forski написа:Колега аз ти препоръчвам да си сложиш метална кора под двигателя,след няколко сериозни удара на моята кола аз тъка си реших проблема!!!
Я раздуй колега
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Метална кора колега на мястото на пластмасовата,колегата GARTNER продаваше такава преди време.
Според мен това е голяма екстра като се има в предвид по какви пътища се налага да караме.
Кората отпред към бронята се хваща на две планки а отзад с три болта,има дупка за пробката на маслото и при евентуален ремонт отдолу не се налага да я размонтираш.Достатъчно дебела е и голям зор трябва да види за да я изкривиш при удар.Екстра е!!!
Как се качва снимка.....
Според мен това е голяма екстра като се има в предвид по какви пътища се налага да караме.
Кората отпред към бронята се хваща на две планки а отзад с три болта,има дупка за пробката на маслото и при евентуален ремонт отдолу не се налага да я размонтираш.Достатъчно дебела е и голям зор трябва да види за да я изкривиш при удар.Екстра е!!!
Как се качва снимка.....
това за кората е много добра идея, аз със сигурност ще видя по авто моргите за оригиналната, но и желязната си е оферта и то много по добра.
също кажете сервиз където да видят датчика за маслото моля
а да и колега има един бутон Browse като пишеш отговор,, така можеш да прикачиш снимки
също кажете сервиз където да видят датчика за маслото моля
а да и колега има един бутон Browse като пишеш отговор,, така можеш да прикачиш снимки
-
Dragostinov
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз имам тоя проблем с картера вече сам донор за лепене на картер имам смяна на 4 картера за 11 месеца и поне три пьти сам ги лепил но на 2 пьти се откаснаха парчета по големи от раката ми хахахаах
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питайте за металната кора в ЕУРАТЕК. Представителството на Шкода !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”