тресе като при крива джанта,г4 тди
- joretovv
- Автомобил:
- Двигател:
тресе като при крива джанта,г4 тди
Здравеите колеги.Не съм писал от много време(не съм имал проблеми),но сега се появи от известно време един които много ме дразни.Значи като си карам колата над 110-120км започва едно тресене на волана и на цялата кола,когато натискам педала по силно да ускорявам няма проблем,но като я задържа с постоянна скорост и тресе много силно,като не подавам газ не тресе изобщо,та се чудя дали и при някои от вас не се е случвало,предварително казвам,че няма крива джанта или гума.Благодаря ви предварително.
-
daniel_falin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тресе като при крива джанта,г4 тди
можеш един баланс да си направиш профилактично, на мен ми тресеше по абсолютно същия начин както описваш, бях със зимните гуми по това време, и като сложих летните (други джанти и гуми) всичко заспа, поне моя случай е от баланс според мен, ще видя идната зима като пак сложа зимните
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш ли фланци? Моите отзад не ги бяха центрирали добре и със 140км/ч подскачах целия...Даже вибрациите се предавах отзад на предни мост и волана...Другите баналани причини няма да ги изреждам понеже са споменати вече...Виж да нямаш кал по борда на джантите (вътрешния)...успех!
-
daniel_falin
- Автомобил:
- Двигател:
една задна дори на не е балансирана, цялата кола се тресе, аз от замръзнал лед в задна джанта, така ми играеше волана че мислех да не ми е изпаднала рейката някъде по пътя 
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
добре де колега значи казваш че като задържиш постоянна скорост тресе а иначе не- ако дадеш малко гас спира така ли ако съм разбрал добре ами ако отнемеш леко гаста как е ? а дас си слагал чип?
-
daniel_falin
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:добре де колега значи казваш че като задържиш постоянна скорост тресе а иначе не- ако дадеш малко гас спира така ли ако съм разбрал добре ами ако отнемеш леко гаста как е ? а дас си слагал чип?
ако му придърпва, няма да му клати волана, просто мотора малко ще играе
- fox_vt
daniel_falin написа:fox_vt написа:добре де колега значи казваш че като задържиш постоянна скорост тресе а иначе не- ако дадеш малко гас спира така ли ако съм разбрал добре ами ако отнемеш леко гаста как е ? а дас си слагал чип?
ако му придърпва, няма да му клати волана, просто мотора малко ще играе
от клатене до клатене разлика бол
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е от гуми или джанти ще си тресе и при ускоряване ! Имаше подобна тема и доколкото си спомням се оказа някое от каретата ! Но за по-сигурно иди първо при свестен гумаджия за един баланс и ако не се оправи....кофти ,трябва някой специалист да установява проблема в движение !
P.S Ако се тресе колата но не усещаш волана да ти бие в ръцете започни баланса със задните гуми и след проба на скорост при нужда продължавай с предните!
P.S Ако се тресе колата но не усещаш волана да ти бие в ръцете започни баланса със задните гуми и след проба на скорост при нужда продължавай с предните!
- golf2949
- Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
- Двигател: 2000 CRDI 2005г
колега имах този проблем на една служебна кола.оказа се доста елементарно.давам ти го като вариант не казвам 4е е от там но провери дали не са ти развити болтовете на някоя от джантите
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз имах подобен случай. Проблема се оказа, че имах кал колкото за една саксия по предните джанти и след като ходих на автомивка не я бяха измили както трябва! Следователно целия баланс си заминава! Имай го като вариянт! 
- joretovv
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги за това,че се опитвате да ми помогнете.Значи това тресене го прави с летните гуми с джантите и със зимните гуми с други джанти,всички джанти са прави и балансирани перфектно на 100%.Тресе ми само над 110км като педала ми на газта е на положение в което само потдържам определена скорост(да речем 120-130км),ако подам малко газ и започне да набира тресенето намалява и когато стигне да речем 140км и потдържам тази скорост пак тресе все едно изпада в резонанс 

- fox_vt
joretovv написа:Благодаря ви колеги за това,че се опитвате да ми помогнете.Значи това тресене го прави с летните гуми с джантите и със зимните гуми с други джанти,всички джанти са прави и балансирани перфектно на 100%.Тресе ми само над 110км като педала ми на газта е на положение в което само потдържам определена скорост(да речем 120-130км),ако подам малко газ и започне да набира тресенето намалява и когато стигне да речем 140км и потдържам тази скорост пак тресе все едно изпада в резонанс
е добре де ти не каза имаш ли чип а тва тресене е поцентровката нещо и на мен така ми тресеше и се оказа лошо предварение о що се отнася до джанти и гуми те тряя да тресат независимо дали подаваш гас или не
- joretovv
- Автомобил:
- Двигател:
И аз се замислям дали не мойе да е от някое каре,а чип нямам и мисля,че повредата е по окачването нещо а не по настроиките на двигателя.
- joretovv
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,разбра се наи накрая от какво е проблема,имаше лек луфт в вътрешният накраиник на реиката,но го смених и сега всичко е ок,благодаря ви
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”