тресе като при крива джанта,г4 тди

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

тресе като при крива джанта,г4 тди

Мнениеот joretovv » Чет 19 мар 2009 15:19

Здравеите колеги.Не съм писал от много време(не съм имал проблеми),но сега се появи от известно време един които много ме дразни.Значи като си карам колата над 110-120км започва едно тресене на волана и на цялата кола,когато натискам педала по силно да ускорявам няма проблем,но като я задържа с постоянна скорост и тресе много силно,като не подавам газ не тресе изобщо,та се чудя дали и при някои от вас не се е случвало,предварително казвам,че няма крива джанта или гума.Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Re: тресе като при крива джанта,г4 тди

Мнениеот sno » Чет 19 мар 2009 20:15

като спираш пак ли тресе?според мен са криви дисковете

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Пет 20 мар 2009 10:50

можеш един баланс да си направиш профилактично, на мен ми тресеше по абсолютно същия начин както описваш, бях със зимните гуми по това време, и като сложих летните (други джанти и гуми) всичко заспа, поне моя случай е от баланс според мен, ще видя идната зима като пак сложа зимните

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 20 мар 2009 18:39

Имаш ли фланци? Моите отзад не ги бяха центрирали добре и със 140км/ч подскачах целия...Даже вибрациите се предавах отзад на предни мост и волана...Другите баналани причини няма да ги изреждам понеже са споменати вече...Виж да нямаш кал по борда на джантите (вътрешния)...успех!

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Пет 20 мар 2009 22:34

една задна дори на не е балансирана, цялата кола се тресе, аз от замръзнал лед в задна джанта, така ми играеше волана че мислех да не ми е изпаднала рейката някъде по пътя :mrgreen:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 20 мар 2009 22:40

добре де колега значи казваш че като задържиш постоянна скорост тресе а иначе не- ако дадеш малко гас спира така ли ако съм разбрал добре ами ако отнемеш леко гаста как е ? а дас си слагал чип?

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Пет 20 мар 2009 22:50

fox_vt написа:добре де колега значи казваш че като задържиш постоянна скорост тресе а иначе не- ако дадеш малко гас спира така ли ако съм разбрал добре ами ако отнемеш леко гаста как е ? а дас си слагал чип?

ако му придърпва, няма да му клати волана, просто мотора малко ще играе

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 20 мар 2009 23:08

daniel_falin написа:
fox_vt написа:добре де колега значи казваш че като задържиш постоянна скорост тресе а иначе не- ако дадеш малко гас спира така ли ако съм разбрал добре ами ако отнемеш леко гаста как е ? а дас си слагал чип?

ако му придърпва, няма да му клати волана, просто мотора малко ще играе

от клатене до клатене разлика бол :wink: мен ми тресеше яко волана нагоре надолу и цялото купе и тва е от двг то а не по ходовата част но все пак не е лошо да се мине поне баланс на 4те колела

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 21 мар 2009 0:35

Ако е от гуми или джанти ще си тресе и при ускоряване ! Имаше подобна тема и доколкото си спомням се оказа някое от каретата ! Но за по-сигурно иди първо при свестен гумаджия за един баланс и ако не се оправи....кофти ,трябва някой специалист да установява проблема в движение !
P.S Ако се тресе колата но не усещаш волана да ти бие в ръцете започни баланса със задните гуми и след проба на скорост при нужда продължавай с предните!

Потребителски аватар
golf2949
Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
Двигател: 2000 CRDI 2005г

Мнениеот golf2949 » Нед 22 мар 2009 10:15

колега имах този проблем на една служебна кола.оказа се доста елементарно.давам ти го като вариант не казвам 4е е от там но провери дали не са ти развити болтовете на някоя от джантите

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Нед 22 мар 2009 11:14

Колега и аз имах подобен случай. Проблема се оказа, че имах кал колкото за една саксия по предните джанти и след като ходих на автомивка не я бяха измили както трябва! Следователно целия баланс си заминава! Имай го като вариянт! :wink:

Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joretovv » Пон 23 мар 2009 12:21

Благодаря ви колеги за това,че се опитвате да ми помогнете.Значи това тресене го прави с летните гуми с джантите и със зимните гуми с други джанти,всички джанти са прави и балансирани перфектно на 100%.Тресе ми само над 110км като педала ми на газта е на положение в което само потдържам определена скорост(да речем 120-130км),ако подам малко газ и започне да набира тресенето намалява и когато стигне да речем 140км и потдържам тази скорост пак тресе все едно изпада в резонанс :banghead:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 23 мар 2009 12:52

joretovv написа:Благодаря ви колеги за това,че се опитвате да ми помогнете.Значи това тресене го прави с летните гуми с джантите и със зимните гуми с други джанти,всички джанти са прави и балансирани перфектно на 100%.Тресе ми само над 110км като педала ми на газта е на положение в което само потдържам определена скорост(да речем 120-130км),ако подам малко газ и започне да набира тресенето намалява и когато стигне да речем 140км и потдържам тази скорост пак тресе все едно изпада в резонанс :banghead:

е добре де ти не каза имаш ли чип а тва тресене е поцентровката нещо и на мен така ми тресеше и се оказа лошо предварение о що се отнася до джанти и гуми те тряя да тресат независимо дали подаваш гас или не

Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joretovv » Пон 23 мар 2009 17:54

И аз се замислям дали не мойе да е от някое каре,а чип нямам и мисля,че повредата е по окачването нещо а не по настроиките на двигателя.

Потребителски аватар
joretovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joretovv » Чет 14 май 2009 16:52

колеги,разбра се наи накрая от какво е проблема,имаше лек луфт в вътрешният накраиник на реиката,но го смених и сега всичко е ок,благодаря ви

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”