Излъгаха ли ме при смяната на съединител и маховик - 2000лв?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Излъгаха ли ме при смяната на съединител и маховик - 2000лв?
morfei1 На Закс ми казаха че е само съединителя, а маховика на LUK. Цената на маховика беше около 1070лв, а другото до 1700 е феродов, притискател и лагери на Закс. Legolas и моят педал отделяше така в пъврите 200км може би ... после като едно време. За настройка не мисля да има..
Интересно, моята информация е от онлайн каталога им, който за съжаление не работи в момента
. Там си имаше пълен комплект на Сакс.
Има ли ли вероятност, въпреки че моторите са еднакви, може би и скоростните кутии, да има разлика в съединителя на Голф и Пасат? .... в смисъл, че при Пасата се предполага по-голямо натоварване, понеже е по-тежка кола и оттам да идва разликата в цената, понеже съединителя е по-издражлив
?

Има ли ли вероятност, въпреки че моторите са еднакви, може би и скоростните кутии, да има разлика в съединителя на Голф и Пасат? .... в смисъл, че при Пасата се предполага по-голямо натоварване, понеже е по-тежка кола и оттам да идва разликата в цената, понеже съединителя е по-издражлив

-
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Аз не съм карал кола на ФВ Груп която да отделя ниско долу съединителя.
Октавия2 1.9тди - много ниско.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
morfei1 написа:Камплект съединител + демпферен маховик на Сакс за G4 110к.с TDI, от 1200лв. стана на 900лв.
+ лагера
Грешка - 780 лв.
Утре ми предстои смяната.
Колата ми тресе скапано и се надявам след утрешната смяна, да го няма вече досадното тресене.
Ще направя клипче на стария и на новия съеденител и маховик.
Бях чел някъде из форума, че щом е посинял маховиха значи трябвало да се смени

- Luciano
- Контакти:
longora написа:morfei1 Цената на маховика беше около 1070лв, а другото до 1700 е феродов, притискател и лагери на Закс. ..
Излиза, че комплекта съеденител + лагер ти е 630 лв

Преди нова година питах във VW на околовръстното над Младост и там комплекта беше 250/300 лв и 1900лв маховик.
Пак не ми излизат тия 630 лв.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
преди два дни поръчах маховик за голф ахф.пристигна оригинален на лук 880лв., отварям кутията
вътре комплект без лагер.по каталози излиза, че е само маховик

- Luciano
- Контакти:
Аз моя лагер на Сакс също допълнително го купих. 30 или 38лв беше.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Luciano имам цените на частите от Сакар Ауто. Ако връщаш старите маховика ти е около 1100, притискател и феродов 400 и нещо, а лагер около 100. Цените са без ДДС, но в момента пиша по спомени. Листа с цените ми е долу в колата. А ти от къде ги поръчваш частите? morfei1 би трябвало да има разлика наистина защото пасата е по тежък с поне 300 кила.
- Luciano
- Контакти:
Така...днес сменихме моя съеденител и маховик.
Пускам и малко снимки и едни клипче
На клипчето се вижда, че няма разлика в проклетите маховици, но това, че спря да тресе при спиране ме кара да си мисля, че е бил заминал стария
Пускам и малко снимки и едни клипче
На клипчето се вижда, че няма разлика в проклетите маховици, но това, че спря да тресе при спиране ме кара да си мисля, че е бил заминал стария
- Luciano
- Контакти:
Колега @longora , пазарувам си от мой много близък иначе няма как да ми даде някой такава промоция.
От декември до април го чаках да дойде, за да го взема на тази цена.
За справка съеденителя сега отделя СУПЕР ниско, но все пак съм минал има-няма 20 км
От декември до април го чаках да дойде, за да го взема на тази цена.
За справка съеденителя сега отделя СУПЕР ниско, но все пак съм минал има-няма 20 км
@longora щом ти е посинял маховика не се ядосвай, че си го сменил. Има една тема, в която точно това се дава като признак за кофти маховик.
Моя двигател е AFN и миналата седмица проверявах цените в автотрейд. По програмата със замяна излезна един комплект притискател, феродов и аксиален лагер за 280 лв. но не е 100% сигурен че е за моя двигател. Иначе купени поотделно са около 400 лв. Проверих и за маховика, пак при тях. В ЕТКА-та им излезна, че за моя двигател маховика не е включен в тази програма за замяна. Цената му при тях беше около 1200лв.
Ако обаче не се ползва програмата за замяна цената на съединителя е почити по 2 , което горе долу ще се намести в парите, които си дал. Но това са цените на автотрейд без никакви отсъпки. Питах ги и за цена за смяна на съединител. Имали някаква точкова система за оценка , но грубо казаха около 200лв.
При положение че се смени при тях дават две години гаранция.
Споменаха, че могат да се намерят и по-евтини варианти, но с 'неоригинални' части.
Моя двигател е AFN и миналата седмица проверявах цените в автотрейд. По програмата със замяна излезна един комплект притискател, феродов и аксиален лагер за 280 лв. но не е 100% сигурен че е за моя двигател. Иначе купени поотделно са около 400 лв. Проверих и за маховика, пак при тях. В ЕТКА-та им излезна, че за моя двигател маховика не е включен в тази програма за замяна. Цената му при тях беше около 1200лв.
Ако обаче не се ползва програмата за замяна цената на съединителя е почити по 2 , което горе долу ще се намести в парите, които си дал. Но това са цените на автотрейд без никакви отсъпки. Питах ги и за цена за смяна на съединител. Имали някаква точкова система за оценка , но грубо казаха около 200лв.
При положение че се смени при тях дават две години гаранция.
Споменаха, че могат да се намерят и по-евтини варианти, но с 'неоригинални' части.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Горещо съветвам всички с двигател ТДИ 110 коня да не дават тези грешни 1000+ лв за маховик. Може да се премине към твърд маховик, като такъв (АБФ, 1З, Г60) се вземе от морга за ниска двуцифрена сума и съответно комплект съединител за такъв маховик (за ВР6 мотор например). Първо ще имате по здрав съдинител и второ никога повече няма да ви се налоги да мислите за маховик. Освен това цялата манипулация + труда би следвало да излезе в рамките на около 500 лв.
В най-лошия случай, ако колата ви е на над 400-500 хил км. (на колкото за съжаление са колите ви, независимо кой какво си мисли) може да ви се поразтропа скоростната кутия, но никак не е болка за умиране, за ралика от това да дадеш 2000 лв за маховик и съединител
. Като се замисля това ми е нафтата за близо 2 години 
В най-лошия случай, ако колата ви е на над 400-500 хил км. (на колкото за съжаление са колите ви, независимо кой какво си мисли) може да ви се поразтропа скоростната кутия, но никак не е болка за умиране, за ралика от това да дадеш 2000 лв за маховик и съединител

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За ПД няма заместител.Мисля, че е добре да се знае.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Всъщност ква е идеята на тоя демпферен маховик та при някой коли може ад се смени ,а при други не?Кво име пречило заводски да ги правят с твърд 

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI до колкото знам аз това заради големия въртящ момент, защото при такъв голям въртящ момент ако демпферите са на съединителя може да "литнат"
, но пак според това желязо не струва тези пари... Luciano ще съм ти много благодарен ако кажеш след 300-500км как е
А и ако можеш да ми кажеш при спиране долу горе какво тресене се е появявало
patter явно има разлика в притискатела и феродовия между твоя и моя двигател ... но пък все пак са и на различен принцип на работа ..

Върни се в “Дизелови агрегати”