Въпрос: термометър за външната температура

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Въпрос: термометър за външната температура

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 14:46

Някакви идеи как може да се направи, или да се приспособи такъв от друг автомобил?

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 16 мар 2006 15:12

Аз не съм ги виждал със собствените си очи но един колега ми каза че има КИТ-чета с дисплейчета и термосондичка, за по 10 лв.Взимаш си теглиш един кабел и си готов.сондите ги слагат на броните.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 15:24

За по 10 лв всяко = 20 лв ( за китче - 10 лв, за термосондичка - 10 лв ), или общо 10 лъвчета за двете нещица?
Ако датчика е на бронята, няма ли опасност примерно да ми го "издухат" на някоя автомивка?
Дай някакви координати на този твой колега.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 16 мар 2006 15:47

комплекта е 10 кинта
датчика се слага от вътрешната страна на бронята (абе всъщност където си поискаш, стига да е на завет и лятото да не го пече слънцето)

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Чет 16 мар 2006 16:09

И от къде може да се купи този комплект?!

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 16 мар 2006 16:32

Аз взех от МЕТРО -дисплейче отчитащо външна и вътрешна температура с термосонда за около 10-тина лв.,вярно показва защото при тест на термосондата в ръката отчете точно телесната ми температура.
:lol: Обаче не е в това проблема-трудното е да се намери подходящо място за сондичката.
Аз за сега съм я натикал в един от праговете...някой ако се сеща за по-подходящо място ,което не се нагрява от слънцето и двигателя,далеч от пътната настилка и е сухо да свирка :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 16:38

FELIPE написа:Аз взех от МЕТРО -дисплейче отчитащо външна и вътрешна температура с термосонда за около 10-тина лв.

Ей това е още по добър вариант. nii, това което предлагаш отичта ли и температурата в купето, или за целта е необходима втора сондичка което оскъпява нещата?
FELIPE, дай повече инфо за термометърчето - име, модел, има ли кабелчета към него.

П.П. Иначе за най-удобното място за сондичката - трябва да се пита някой който кара например френски автомобил ( най-често на такива коли съм виждал термометри ) , дали знае къде им се намира това чудо.

Потребителски аватар
kara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kara » Чет 16 мар 2006 16:48

Мойто Голфче си има вградено да мери външната температурата - МФА. Но чесно казано незнам къде му е "сондата". И аз съм се питал къде е сложена защото точно отчита и зимата и лятото. Външно нищо не можах да видя. Ако някъде по документацията се отрие иначе .....

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Чет 16 мар 2006 16:54

doktora написа:П.П. Иначе за най-удобното място за сондичката - трябва да се пита някой който кара например френски автомобил ( най-често на такива коли съм виждал термометри ) , дали знае къде им се намира това чудо.

На някои от пежата и ситроените, които съм виждал, сондата е в дясното огледало, вижда се като малка пъпчица отдолу

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 16:55

kara написа:Мойто Голфче си има вградено да мери външната температурата - МФА. Ако някъде по документацията се отрие иначе .....

Пич, ако може "фърли едно очо" на документацията, барим може да откриеш къде е набутана сондичката.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 16 мар 2006 17:01

На всички Френси автомобили,които съм виждал,термо-сондата се намира в огледалото до шофьора.А наистина у-вата ги има в Метро,Билла,Фантастико... за 10-ина лв.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 17:04

BatGoro написа:На някои от пежата и ситроените, които съм виждал, сондата е в дясното огледало, вижда се като малка пъпчица отдолу

Това за огледалото отдолу е идея - няма пряко слънцегреене, не е близо до асфалта и до двигателя, има пряк досег с околния въздух, лесно може да се пъхне жичката в огледалото, само дето после трябва да се разглобява цялата врата за да се вкара кабела в купето - да се прекара кабелчето през вратата, а после и през гумения маншон?!

П.П. Жалко че наоколо ги няма и трите големи магазина. Пфу

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 16 мар 2006 17:07

В "Конрад",но е в София има в каталога-5евро май беше,но незнам ,може би крайна цена към 7-8 евро.Термометър за външна и вътрешна температура.Ако те интересува мога да потърся и кат . номер.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 16 мар 2006 17:10

:lol: Нищо особенно не е LCD дисплейче,с копче за смяна на показанията за вътрешна и външна температура,копче за Целзий и Фаренхайт,работи на батерии има кабелче дълго около 2м. с сондата накрая.
Понеже е основно черно с малко зелено мн.добре се вързва с интериора.
Марката е ''THERMOmeter" :lol:
Проблема с мяастото за сондата е наистина сериозен,в упътването пишеше да се поставя в багажника.
Иначе по огледала и брони е несериозно,лятото като ги напече ще показва огромни температури...виж за зимата по става.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Чет 16 мар 2006 18:10

Аз също си взех такъв термометър за външна и вътрешна температура THERMO MARK беше 8лв.Аз си мислех че ще мери грешно но е доста точен и съм доволен.Малко трудно беше да намеря място на сондичката ама и нея я опраих сложих я в страничното огледалото и стана бомба.

Върни се в “Направи си сам!”