Въпрос: термометър за външната температура
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Въпрос: термометър за външната температура
Някакви идеи как може да се направи, или да се приспособи такъв от друг автомобил?
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Аз взех от МЕТРО -дисплейче отчитащо външна и вътрешна температура с термосонда за около 10-тина лв.,вярно показва защото при тест на термосондата в ръката отчете точно телесната ми температура.
Обаче не е в това проблема-трудното е да се намери подходящо място за сондичката.
Аз за сега съм я натикал в един от праговете...някой ако се сеща за по-подходящо място ,което не се нагрява от слънцето и двигателя,далеч от пътната настилка и е сухо да свирка

Аз за сега съм я натикал в един от праговете...някой ако се сеща за по-подходящо място ,което не се нагрява от слънцето и двигателя,далеч от пътната настилка и е сухо да свирка

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
FELIPE написа:Аз взех от МЕТРО -дисплейче отчитащо външна и вътрешна температура с термосонда за около 10-тина лв.
Ей това е още по добър вариант. nii, това което предлагаш отичта ли и температурата в купето, или за целта е необходима втора сондичка което оскъпява нещата?
FELIPE, дай повече инфо за термометърчето - име, модел, има ли кабелчета към него.
П.П. Иначе за най-удобното място за сондичката - трябва да се пита някой който кара например френски автомобил ( най-често на такива коли съм виждал термометри ) , дали знае къде им се намира това чудо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doktora написа:П.П. Иначе за най-удобното място за сондичката - трябва да се пита някой който кара например френски автомобил ( най-често на такива коли съм виждал термометри ) , дали знае къде им се намира това чудо.
На някои от пежата и ситроените, които съм виждал, сондата е в дясното огледало, вижда се като малка пъпчица отдолу
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BatGoro написа:На някои от пежата и ситроените, които съм виждал, сондата е в дясното огледало, вижда се като малка пъпчица отдолу
Това за огледалото отдолу е идея - няма пряко слънцегреене, не е близо до асфалта и до двигателя, има пряк досег с околния въздух, лесно може да се пъхне жичката в огледалото, само дето после трябва да се разглобява цялата врата за да се вкара кабела в купето - да се прекара кабелчето през вратата, а после и през гумения маншон?!
П.П. Жалко че наоколо ги няма и трите големи магазина. Пфу
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

Понеже е основно черно с малко зелено мн.добре се вързва с интериора.
Марката е ''THERMOmeter"

Проблема с мяастото за сондата е наистина сериозен,в упътването пишеше да се поставя в багажника.
Иначе по огледала и брони е несериозно,лятото като ги напече ще показва огромни температури...виж за зимата по става.