Как да сменя стъклото на страничното огледало?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Как да сменя стъклото на страничното огледало?
Как се вади самото стъкло и после как се слага новото?Виждал съм само веднъж през живота си, как един познат , с помоща на отверка, си купи от "безплатния магазин" такова, като го извади за няколко секунди . По някакви спомени от тогава, ми се струва че стъклото се залепва за пластмасовия корпус, или греша?!
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега разгледай тая тема
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16703
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16703
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Благодаря колега RaZu!
Ако ми кажете сега и дали има разлика между огледалата на Passat B4 и B3 , смятайте че ще ми помогнете много в това какво огледало да търся?!
И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?
Ако ми кажете сега и дали има разлика между огледалата на Passat B4 и B3 , смятайте че ще ми помогнете много в това какво огледало да търся?!
И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doktora написа:И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?
Оригиналното огледало е намаляващо и ако сложиш обикновенно няма да можеш да виждаш в далечина, а само на метри от колата. Виждал съм да продават истински стъкла за огледала май към 15лв-бр., можеш да си земеш по-голямо, ако не пасва и някой стъклар да ти го изреже...

- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
Огледалото с нагреватели ли е? Ако не е решението е лесно: в почти всички магазини за авточасти продават само стъклата на огледалата от 6 до 10 лв. в зависимост къде си го намерил за всякакви автомобили. При мен се счупи лявото ( Passat B3 ) при едно разминаване на косъм с един идиот извършващ двойно изпреварване, но.... Та по темата - счупеното стъкло го отстраних от основата и я изчистих с спирт. Тя е с размерите и габаритите на стъклото, след което сложих стъклото, което е с двойно лепещо. Като махнах счупените стъкла видях как да сваля основата на стъклото от самото огледало - то е на щипки и леко с малка отверка се сваля.
Вече втора година карам с него.
После всичко по обратния път. За В3 и В4 мисля че няма разлика, но про някои В4 има асферични огледала т.е малко заоблени от външната страна.
Вече втора година карам с него.
После всичко по обратния път. За В3 и В4 мисля че няма разлика, но про някои В4 има асферични огледала т.е малко заоблени от външната страна.
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doktora написа:И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?
...много е гадно до скоро бях с такова изрязано обикновено огледало и положението е отчайващо - мойто беше дори и по-малко от необходимия размер - което допълнително допринасяше депресията да е пълна.

- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BuGmaN написа:doktora написа:И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?
Оригиналното огледало е намаляващо и ако сложиш обикновенно няма да можеш да виждаш в далечина, а само на метри от колата. Виждал съм да продават истински стъкла за огледала май към 15лв-бр., можеш да си земеш по-голямо, ако не пасва и някой стъклар да ти го изреже...
Нормално ли е дясното огледло да отдалечава повече от лявото. Аз наскоро си взех на старо и забелязах, че има разлика. Вътрешното и лявото са горе одлу на едно ниво, но дясно отдалечава.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, благодаря за съветите!Мисля да поразпитам из моргите за огледало, предполагам че ще имат такива щом няма разлика в огледалата за В3 и В4. Даже, ще поразпитам и за пречупено огледало, което е много полезно с него да се вижда и мъртвата зона/ъгъл. За тази зона в момента съм си залепил допълнително мъничко огледалце, но след като ще купувам стъкло, защо да не потърся пречупено. Точно такова пречупено огледало "си напазарува" тоя мой познат в Германия.
П.П. Току що един колега от службата ми подхвърли, че ако ще се купува стъклената част от автоморга, по добре е да се купи цяло огледало, защото разликата в цената е била минимална!
П.П. Току що един колега от службата ми подхвърли, че ако ще се купува стъклената част от автоморга, по добре е да се купи цяло огледало, защото разликата в цената е била минимална!