Как да сменя стъклото на страничното огледало?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Как да сменя стъклото на страничното огледало?

Мнениеот doktora » Пон 20 мар 2006 10:53

Как се вади самото стъкло и после как се слага новото?Виждал съм само веднъж през живота си, как един познат , с помоща на отверка, си купи от "безплатния магазин" такова, като го извади за няколко секунди . По някакви спомени от тогава, ми се струва че стъклото се залепва за пластмасовия корпус, или греша?!

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Пон 20 мар 2006 20:43

колега разгледай тая тема
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16703

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 20 мар 2006 23:22

С отверка го освобождаваш старото

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 21 мар 2006 9:05

Благодаря колега RaZu!
Ако ми кажете сега и дали има разлика между огледалата на Passat B4 и B3 , смятайте че ще ми помогнете много в това какво огледало да търся?!
И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 21 мар 2006 9:32

колега то лесно ще се изреже но съм забелязал, че оригиналното стъкло е леко огънато и дава друго изображение за разлика от обикновенните и в това ще е проблема

P.S. аз извадих касмет с стъклото а ти може да пообиколищ моргите защото нови са доста скъпи

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 21 мар 2006 13:56

doktora написа:И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?

Оригиналното огледало е намаляващо и ако сложиш обикновенно няма да можеш да виждаш в далечина, а само на метри от колата. Виждал съм да продават истински стъкла за огледала май към 15лв-бр., можеш да си земеш по-голямо, ако не пасва и някой стъклар да ти го изреже... :wink:

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Вто 21 мар 2006 14:27

Огледалото с нагреватели ли е? Ако не е решението е лесно: в почти всички магазини за авточасти продават само стъклата на огледалата от 6 до 10 лв. в зависимост къде си го намерил за всякакви автомобили. При мен се счупи лявото ( Passat B3 ) при едно разминаване на косъм с един идиот извършващ двойно изпреварване, но.... Та по темата - счупеното стъкло го отстраних от основата и я изчистих с спирт. Тя е с размерите и габаритите на стъклото, след което сложих стъклото, което е с двойно лепещо. Като махнах счупените стъкла видях как да сваля основата на стъклото от самото огледало - то е на щипки и леко с малка отверка се сваля.
Вече втора година карам с него.
После всичко по обратния път. За В3 и В4 мисля че няма разлика, но про някои В4 има асферични огледала т.е малко заоблени от външната страна.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 21 мар 2006 14:32

колеги не се лъжете да слагате от тези боклуци по магазините...
нищо няма да видите в тях...

Купувайте на старо...
Особенно за шофьорско огледало..!!!
гледайе и също така да е пречупено... аз лично съм си пилил голфово за да го сложа на пасата...

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 21 мар 2006 14:54

doktora написа:И още нещо - някой минавала ли му е идеята стъклената част да се направи от обикновенно огледало, по дебело разбира се, като старото се наложи върну новото и се изреже?

...много е гадно до скоро бях с такова изрязано обикновено огледало и положението е отчайващо - мойто беше дори и по-малко от необходимия размер - което допълнително допринасяше депресията да е пълна. :) после си сложих оригинално стъкло и тряя да ти кажа че разликата е умопомрачителна - както бях свикнал на онова малкото право огледалце, - след смяната имам чувството че кат погледна, назад се вижда Бяло море :lol: - сериозно - трябва автоогледало, с обикновено не е гот.

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Вто 21 мар 2006 15:34

Разлика между дясното ( оригинално ) и лявото "боклук от магазина" НЯМА. Огледалото си е добро. Не знам на какви сти попаднали????
Както си решите :wink: .

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Вто 21 мар 2006 23:51

BuGmaN написа:

Оригиналното огледало е намаляващо и ако сложиш обикновенно няма да можеш да виждаш в далечина, а само на метри от колата. Виждал съм да продават истински стъкла за огледала май към 15лв-бр., можеш да си земеш по-голямо, ако не пасва и някой стъклар да ти го изреже... :wink:

Нормално ли е дясното огледло да отдалечава повече от лявото. Аз наскоро си взех на старо и забелязах, че има разлика. Вътрешното и лявото са горе одлу на едно ниво, но дясно отдалечава.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 мар 2006 10:49

Колеги, благодаря за съветите!Мисля да поразпитам из моргите за огледало, предполагам че ще имат такива щом няма разлика в огледалата за В3 и В4. Даже, ще поразпитам и за пречупено огледало, което е много полезно с него да се вижда и мъртвата зона/ъгъл. За тази зона в момента съм си залепил допълнително мъничко огледалце, но след като ще купувам стъкло, защо да не потърся пречупено. Точно такова пречупено огледало "си напазарува" тоя мой познат в Германия.

П.П. Току що един колега от службата ми подхвърли, че ако ще се купува стъклената част от автоморга, по добре е да се купи цяло огледало, защото разликата в цената е била минимална!

Върни се в “Направи си сам!”