Искам да попитам какъв бензин да сипвам на полото 1.4 16V 96.
В момента карам с 95, защото така ми каза човека, от който го купих, но гледам че на в spritmonitor.de карат и с 98 и 100.
С кое е най добре да се кара?
Какъв бензин използвате за поло?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какъв бензин използвате за поло?
t060 написа:Искам да попитам какъв бензин да сипвам на полото 1.4 16V 96.
В момента карам с 95, защото така ми каза човека, от който го купих, но гледам че на в spritmonitor.de карат и с 98 и 100.
С кое е най добре да се кара?
Хубаво е да се кара малко и със 100 октана като се има на предвид че безоловния е малко сух но аз лично карам на Н95! И понякога ги бъркам бензините и колата понавървява повечко..
п.п Но не я ръчкай много да не почне да похапва масълце

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
е кво 100 октана не е безоловен ли?
Аз пък дъня само В-пауър рацинг 100 октана, колата върви добре, харчи нормално и няма грижи...
Аз пък дъня само В-пауър рацинг 100 октана, колата върви добре, харчи нормално и няма грижи...
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
50% 96 от петрол и 50% тулол 

- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Сипвам ЕКО 95 и 95+ на ОМВ 95 и Carrera 95. 100 никога несъм му сипвал ама мисля да пробвам да видя дали има разлика.А и няколко пъти съм слагал 96 extraforce от Петрол - симптомите са като при другите.Разлика от 95 и 95 с добавка неосещам.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като се има предвид качеството на българските бензини, аз сипвам 98 от лук (все си мисля, че е като нормален 95). А ако сипвате само 100 октанов за да върви повече - да, ще се усети разлика, но все пак по-високото октаново число изисква и малко по-голям аванс и по-висока компресия, за да има пълна ефективност.
Не случайно на някои нови автомобили освен минималното октаново число пишат и максималното.
А за оловния и безоловния бензин - ламбда сондите като видят оловен и бягат. Собственика също бяга - за нова сонда.
Не случайно на някои нови автомобили освен минималното октаново число пишат и максималното.
А за оловния и безоловния бензин - ламбда сондите като видят оловен и бягат. Собственика също бяга - за нова сонда.
- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
А95
както го е препоръчал производителя 
както го е препоръчал производителя - lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Средния (95 карера или синия от Еко) или от най-арния 100.
досега 95 от еко и лукойл само,но се замислям дали да не пробвам по-силен за сравнение 
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
pe_aps написа:досега 95 от еко и лукойл само,но се замислям дали да не пробвам по-силен за сравнение
Пробвай
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
95 сипвам където ми е най близо(само не от безименните ).
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
doc_j написа:Като се има предвид качеството на българските бензини, аз сипвам 98 от лук (все си мисля, че е като нормален 95). А ако сипвате само 100 октанов за да върви повече - да, ще се усети разлика, но все пак по-високото октаново число изисква и малко по-голям аванс и по-висока компресия, за да има пълна ефективност.
Не.. за по-малко детонации
При вътрекамерна детонация температурата на изгорелите газове рязко скача с около 200-300 градуса. За жалост това може да се хване много трудно.. само ако имаш на всеки цилиндър ЕГТ
Температурата от нормалните 900 градуса отива на 1200 при детонация и само ако имаш подходящите датчици можеш да го разбереш (аз лично го видях това вчера)
Между другото октанотово число означава точно това.. антидетонационните свойства на бензина
Обаче забравяте нещо важно при инжекционите. Имат си датчик за детонации, които ако има такива коригира запалването. Могат да строшат двигателя добавки, които съдържат кислород защото те вдигат температурата на горенето.
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
Мойта кибритена кутийка сърба А95, че такива 98, 100, 254 октана не им прави разлика 
А по темата:
Колко да качат мощноста тия 98 или 100 октана?
В предаването Top Gear мисля, че беше направиха експеримент с няколко автомобила и всичките с различна мощност (но над 150кс). Най-голяма разлика се усети при най-мощните от теста (или ако не се лъжа Субаро Импреза - от 250кс се покачи до към 270 или нещо от сорта). Не виждам къв е смисъла Поло, макар и 100 коня да са кара на повече от 98 октана. Лично мнение!
А по темата:
Колко да качат мощноста тия 98 или 100 октана?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
benzino написа:Мойта кибритена кутийка сърба А95, че такива 98, 100, 254 октана не им прави разлика
А по темата:
Колко да качат мощноста тия 98 или 100 октана?В предаването Top Gear мисля, че беше направиха експеримент с няколко автомобила и всичките с различна мощност (но над 150кс). Най-голяма разлика се усети при най-мощните от теста (или ако не се лъжа Субаро Импреза - от 250кс се покачи до към 270 или нещо от сорта). Не виждам къв е смисъла Поло, макар и 100 коня да са кара на повече от 98 октана. Лично мнение!
И както започваше една реклама , "от опит знам..." че като сипя 95 е ла*на, като сипя 98 са по малко лай*а, като сипя 100 си мисля че евентуално може и да са ми наляли 95 , и колата си работи и харчи по учебник, в предните два случая просто всичко е мнооого относително, разхода може и да влезе в нормата, но може и да отлети на точно х2.... Така че сипи 100 пък не му мисли... пък и ароматеца му е един....

- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
freestyler911 написа:benzino написа: ...
...
За харченето и работенето - добре! Ами мощноста?
Задавам тоя въпрос, защото доста хора слагат високооктанови горива заради вървежа и не знам с какъв мотив си е пуснал темата колегата... Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”